Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopumpování tlakové expanzní nádoby

Od: habin® odpovědí: 3 změna:

Dostal jsem odkaz na vše kolem expanzek ale tohle tam nemohu najít.U kotle mám tlakovou expanzní nádobu.Bude to nejspíš sfušovaný protože u expanzky není ventil na uzavírání - odpojení od kotle.V expance mám tlak 50 kilopascalů a mělo by tam být 300 kilopascalů.Nevíte jakým způsobem dopumpovat expantku? Budu muset vypustit vodu ze systému?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

0x

Nejprve o jakou expansní nádobu se jedná ... je to něco z tohoto: obchod.pumpa.cz/o/... a pak, pokud není poškozena vnitřní guma a nikdo si nehrál s ventilkem, není třeba na ni sáhnout ani po 20 letech ...

hodnocení

Na tvým obrázku není.Nemůžu to zravna ani najít na netu.Je to tlaková membránová expanzka Reflex - 35 l.Nikdo si s tím určitě nehrál,s ventilkem apod.Ale není v ní skoro žádný tlak.Ale ty expanzky (tlaková, memránová, s pojistným ventilem) fungují všechny zhruba na stejným principu,ne?

hop®
hodnocení

0x
Co se týká dofukování expanzky, tak velmi rozumný návod (logický i podle fyzikálních zákonů a bez nutnosti vypouštění systému) je od Miro v tématu poradte.cz/... v příspěvku z 26.12.11 19:45!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]