Nejste přihlášen/a.
Pořád nám stoupá a klesá tlak v kotli,nevíte čím to může být?
Tady vidis MIRO jaky placas nesmysly,nejdriv pises ze dofukovani je blbost a pak radis v podstate to same, zkontrolovat, vypocitat a pak podle potreby dofouknout a nebo upustit a jako dalsi nesmysl je to tvoje "Tento stav má zabezpečit právě dostatečné množství vzduchu - nikoliv jeho tlaku ", muzes mit vzduchu celou stodolu, ale kdyz nebude mit dostatecny tlak, ktery by proti ty vode tlacil, tak je ti to k nicemu.
A jako posledni je pripominka, ze ten tvuj bod 3 se dela pri napusteni systemu ve studenem stavu a tlak vzduchu ma byt stejny, jako hydrostaticky tlak, nasledne se dopusti VODA o 0,2 atm vic, nez je ten zjisteny hydrostaticky tlak.
a vsadím se, že vám také stoupá a klesá teplota v kotli!
zvyšováním teploty se objem vody zvětšuje a naopak... pokud máte uzavřený systém ÚT, není se co divit... tlak se musí měnit...
pokud něco nesedí, tak potom dejte více informací o kotli, systému, tlakové nádobě, způsobu topení a pod..
Sybilla už dávno umřela, o Vašem kotli jsem od ní nečetl nic... musíte dodat informace Vy...
Doplňuji:stoupá a klesá tlak v radiátorech/má tam být tlak 0.9-2.2/loni se tlak pohyboval 1.8-2.0.Letos 0.9-2.4.Kotel Protherm tyger.Nelíbí se mi tak velké změny tlaku.
Všechno důležité bylo napsáno ,pokud jsi něco nepochopil,bude lépe zavolat někoho kdo tomu rozumí ...že by topenáře
Příjemné očekávání Nového roku 2012 přeji.
K mému plácání , pokud jsem se vyjádřil nesrozumitelně v předešlém příspěvku , doplňuji popsané schéma topení , pokud se jej podařilo zobrazit. Zamyslete se na postupu jak dosáhnout požadovaného nastavení , které je správné viz. schema. Záměrně jsem zdůraznil požadavek množství vzduchu (samozřejmě při správném tlaku) , aby zvyšováním teplty a tím roztahující se voda měla dostatek prostoru pro její zvězvětšující se objemu ( do prostoru vyplněněným vzduchem). Pokud tomu tak neni , roztahují se netlačitelná voda se nemá kam rozpínat a tím se značně zvyšuje tlak indikující tlakoměr.
Na tlakoměru nastavit větší tlak cca o 0,3 atm
než je tlak zjištěný z převýšení , při čemž by
mělo být v expanyomatu min. polovina jeho objemu
vzduchu a zbytek voda.
Příjemné očekávání Nového roku 2012 přeji.
K mému plácání , pokud jsem se vyjádřil nesrozumitelně v předešlém příspěvku , doplňuji popsané schéma topení , pokud se jej podařilo zobrazit. Zamyslete se na postupu jak dosáhnout požadovaného nastavení , které je správné viz. schema. Záměrně jsem zdůraznil požadavek množství vzduchu (samozřejmě při správném tlaku) , aby zvyšováním teplty a tím roztahující se voda měla dostatek prostoru pro její zvězvětšující se objemu ( do prostoru vyplněněným vzduchem). Pokud tomu tak neni , roztahují se netlačitelná voda se nemá kam rozpínat a tím se značně zvyšuje tlak indikující tlakoměr.
Na tlakoměru nastavit větší tlak cca o 0,3 atm
než je tlak zjištěný z převýšení , při čemž by
mělo být v expanyomatu min. polovina jeho objemu
vzduchu a zbytek voda. miro.
Omlouvám se za překlepy a nenapsaná písmena. Přes tento nedostatek si snad smysl doplníte. Děkuji - miro
Víte,nechcu nikoho urážet,někdo o vás tvrdí že plácáte nesmysly,někdo mi na vás posílá odkaz ohledně odvzdušnění expanzky.To víte,co člověk,to jinej názor.Nikdo nejsme vševědoucí a neomylnej.Musím ji doplnit vzduchem a nevím komu věřit Na tlakové memránové expanzce reflex je štítek 1,5 bar nebo 3 bar.Je to Reflex 35 l.Podle vašeho návodu je to jednoduchý.Vím že vrch stoupaček je ve výšce asi 7-8 m.v.s.na budíku.Jestli se vám bude chtít,pošlete mi prosím mail jak na to,mail je m.pliska@seznam.cz Jde o uzavřený okruh,expanzaka je u kotle ve sklepě,na konci stoupaček jsou odvzdušňováky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.