Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně revize odvodu spalin od plynového turbo kotle 12kW.
Jedná se o odvod skrz fasádu.
Potřebovala bych vědět jestli je na takový to odvod třeba revize, protože si myslím, že technicky vzato to vlastně není komín.
Už se nějak přestávám orientovat v legislativě a potřebovala bych urgentně poradit co s tím.
Děkuji za odpověď
V technické zprávě výrobce topidla jje uvedeno, jaké jsou požadavky na odtah.. a také jestli je požadována revize. Na každý pád abyste měla záruku na topidlo musíte nechat potvrdit záruční list a ten vám potvrdí pouze technik a potvrdí na základě všech splněných podmínek. Pokud si nejste jistá, pak se zeptejte toho kdo vám kotel bude montovat nebo toho kdo to bude potvrzovat na táruku. V případě, že se jedná o zřízení nové topné soustavy, pak máte projekt ve kterém je popsáno vše k odtahu spalin a potřebných revizí...
Řešila jsem něco podobného, jen se mě osobně zdálo mnohem vhodnější - skrz namrzající vyfukující páru a namrzání na fasádě udělat komín nad střechu (teď mám "jen namrzlé tašky"! Ve skutečnosti záleží na tom, jakého seženete revizního technika (je jich hodně, ale ne každý je ochotný a má čas!). Ten Vám řekne, zda ke spuštění ON vyžaduje revizi komínu (ta je ale dle norem v podstatě potřebná) a nebo to udělá "bez revize" . Tak hodně zdaru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.