Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna bydliště - poplatek za komunální odpad

Od: suzuki15 odpovědí: 2 změna:

Změnil jsem trvalé bydliště do Prahy, bydlím v podnájmu.

V mém městě se poplatek za komunální odpad neplatil (platí město z městského rozpočtu), ale vím, že v Praze se platí.

Nevíte, jakou mám po změně trvalého bydliště povinnost?

Musím se ve svém původním městě odhlásit od odvozu komunálního odpadu, a v Praze se přihlásit? V Praze se přihlašuje na úřadu městské části? Nebo mě přihlásí automaticky ohlašovna? (úřednice nevěděla, prý sama v Praze nebydlí a neví, jak to s odpady je, řekla mi, abych se zeptal majitele bytu, ten ale taky nic neví, i on bydlí někde mimo Prahu :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

možná že najdete inspiraci

poradte.cz/...

lidka*
hodnocení

0x

Pokud vás zajímá, jak to bude s platbou za odpady, tak Praha vybírá platbu za odvoz odpadu a majitel nebo správce nemovitosti nárokuje takovou popelnici případně kontejner, kterým zajistí řádné ukládání a odvoz odpadu z celého domu. Ve vašem případě to může být i Sdružení vlastníků bytových jednotek a nebo Bytové družstvo. Koukněte do smlouvy o podnájmu, zda se tam nehovoří o platbě za služby a jestli mezi nimi není i odvoz odpadů. Ve vašem původním bydlišti by vás měli odhlášit automaticky při změně TP. Ale i když se ve vašem původním bydlišti neplatí místní poplatek a ani platba za odvoz odpadů - napište krátký email, ať vás odhlásí z evidence. Určitě nějakým způsobem mají zpracované, kdo tvoří odpad a podle toho přidělují popelnice. Ještě z pilnosti :) přidám informaci, kde všude je třeba nahlásit změnu TP:

Zdroj: finance.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]