Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba a cena dvojdomku

Od: sla odpovědí: 15 změna:

Zdravím, měl bych zájem o dvojdomek pro 2 rodiny ideálně na klíč. Stačí, aby každý z domků měl počet místností 3+1(4+1). Není třeba něčeho velikého. Nicméně bych se chtěl s cenou dvojdomku bez vybavení vejít do cca 1 600 000. Je to reálné? Popřípadě kde za tyto prostředky je možné dvojdomek sehnat, děkuji moc za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drkan*
hodnocení

2x

Začnu citací Stačí, aby každý z domků měl počet místností 3+1(4+1) . . . . . což znamená stavět dům 6+2(8+2) a to za 1,6mil. neuděláte ani svépomocí, natož na klíč. Nový dvojdomek za tu cenu podle mě neseženete, starší dvojdomek možná(nebo dva domky vedle sebe), ale jejich stav určitě nebude bez nutnosti investic. Pro vaši představu - domek 4+1 s garáží plus technická a šatna, jedna koupelna a dvě wc, doposud náklady cca právě těch 1,6mil. , nemám ale ještě vylité podlahy, obklady, dveře, kuchyň a fasádu. A to jsem vyjmenoval jen ty větší věci. Vše co jde dělám sám, smlouvám ceny, vybírám nejvýhodnější cenové nabídky, kupuju bez papíru atd. V cenách na klíč bych byl o několik set tisíc výš. Asi se vám rekace na váš dotaz nečtou příjemně, ale představa ceny za to co požadujete je bohužel nereálná.

hodnocení

0x

Zadání je jednoduché, ale realizace bude obtížná, zvláště na klíč. Přiblížit se této ceně můžete dřevostavbou. Katalogové dvoudomky sice firmy staví, ale není jih mnoho. Navrhnout se nechá cokoli, ale stoupne dílo o cenu prijektu. Otevřete si následující : drevoastavby.cz/... a zkuste štěstí. Při využití speciálního stavebního systému K-KONTROL v hrubé stavbě by to bylo reálné. Zkuse výše uvedený adresář firem.

hodnocení

0x

myslíte i s pozemkem? ... nereálné. Dřevostavba 100M2 bez pozemku, typ bungalov . . . 2.0- 2.5M.

sla
hodnocení

Zdravím, jde mi o cenu jen za stavbu, pozemek do toho nepočítám, ten už máme..

sla
hodnocení

Tak jsem prošel odkaz a na nic kloudného jsem nepřišel..Co nějaký nízkoenergetický dvodomek?

paaja*
hodnocení

0x

To je podle mě holá utopie! Do této ceny se možná vejdete s jedním domkem a to ještě budete muset vy i celá rodina přiložit ruku k dílu. Na klíč ani náhodou.

sla
hodnocení

A v případě ceny do 2 milionů?

Víte, já dělám ve stavebnictví 22 let...

Nejsem sice profesí stavař, ale v rámci projektů mám přehled i o cenách jiných oborů než jen mého, tedy i o cenách stavebních prací a materiálů...Teď je to ještě umocněno zážitky na "vlastní kůži", když přestavujeme a renovujeme vlastní dům.

2 milionům za dvoudomek prostě nevěřím...i když tady licitujeme nad něčím imaginárním...Pokud nemáte projekt se zcela konkrétními specifikacemi, pak si tady můžeme mlátit hubou slámu jak chceme, ale stejně to k ničemu nepovede.

Je opravdu třeba si uvědomit že dům nejsou jen cihly..., ono to totiž spoustě lidí zkresluje..ve smyslu "koupím cihly za 80tis...a mám vlastně dům postavený, ostatní jsou jen maličkosti..". Jenže právě ty další zdánlivě "malé" položky dělají cenu. Budete chtít trochu lepší vypínače a zásuvky? OK..., pak dáte za tyto položky pro jednu místnost i 3-5tis Kč.., chcete kuchyň do "U"? No problem, ale kvalitní se spotřebiči...a jste na 200-250tis...Topení? 80-120tis...Vodovod a kanalizace? cca 60tis za jednu "nic moc" koupelnu...Co přípojky EI,KAN,VOD,PLYN...? Jestli jsou krátké, pak to bude jen 60-80tis...ale když jsou delší? Podlahy laminát? 280-900Kč/m2...A takhle by se dalo pokračovat pořád dál a dál.

Já měl na rekonstrukci našeho domu VELMI podrobný rozpočet...a troufám si říct i slušné ceny..., něco jsem si udělal i sám, část sehnal s velkou slevou...a stejně kdybych Vám řekl částku...myslel by jste si že jsem stavěl nový dům..

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mám pro Vás dvě zprávy. Obě jsou špatné. Za tu cenu dodavatelsky, čili na klíč nepostavíte ani jeden domek. Druhá špatná zpráva je, že za ty peníze žádný kloudný dvojdomek nepostavíte ani svépomocí. Pokud nemáte více prostředků, měli byste uvažovat o dvougeneračním domě, kde budou dva stejné byty nad sebou. Ale opět dodavatelsky to za 1,6 mil. je nereálné. Sice se ušetří za základy, za zemní práce, za střechu a pod, ale na polovinu to nestlačíte. Pro informaci o těch dřevostavbách na klíč : agenturabydleni.cz/... Na některých stránkách probíhal seriál o svépomocné výstavbě domu, ale to stavěl člověk, který to celé podřídil nákladům a proveditelnosti. Asi to postavil, ale to je pro velmi zručné kutily se spoustou volného času a s pevným zdravím. Ono se to tak nějak srovnat s cenou výstavby nových bytů a tam se těm cenám už ani skoro nikdo nediví ( i když tam je cena s pozemkem ). Tož takové to asi je. Sorry. S pozdravem Laďa

paaja*
hodnocení

0x

Zkuste inspiraci načerpat odtud: svepomocidomek.websnadno./... ;)

hop®
hodnocení

0x

Reálné to není. Uděláte jen základovou desku a třetina Vašich peněz je pryč...

olaf71*
hodnocení

0x

Na klíč to reálné není. Jedině svépomocí a to nemůžete dělat úplně všechno,ale dá se vybírat mezi firmami co se týká ceny za služby. Celkově je ta cena na hraně.

rewq
hodnocení

0x

podle me to je realne.

Nechal bych si postavit vedle sebe dvakrat toto dumzamega.cz/...

cena bude pod 2 milinoy. Mezi domy bych mel mezeru 5 metru a tu bych pak pozdeji zazdil a vytvoril tim dalsi dve velke mistnosti nad sebou. Takze 8+2 za dva miliony realna je

palenka*

Ale pokud dobře čtu ve Vašem odkazu, jedná se o cenu domu ve variantě "na dokončení". V ceně dle webu nejsou obklady, dlažby, sanitární keramika, podlahové krytiny, vnitřní dveře a barvy stěn a bůh ví co ještě.

Za 1,6 mil. dvojdomek svépomocí ani na klíč nepostavíte. Leda tak materiál nakrást a zotročit lidi :)

paaja*

rewq to podle kontextu určitě myslel jako ironii *smich*

Ale snad by tazateli přišla vhod podobná diskuze zde poradte.cz/... Standam určitě poskytne informace o firmě, která staví superlevně domky na klíč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]