Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na vás se žádostí o pomoc:
Mám problém s odpady v bytě (styrý činžák). Když v kuchyni vypouštím dřez po mytí nádobí, začne odpad bublat ve vaně a část vody i vyteče vanou. To samé se stává při vypouštění pračky. Když vanu uašpuntuju, tak to bublá ve dřezu nebo umyvadle. Odpady ucpané asi nebudou, protože se to vypouští velice rychle a nikde mokro není. Když vanu nezašpuntuju, tak do ni vyteče trochu odpadní vody, ale pak ten smrad... Dá se s tím něco dělat, nebo je to chyba připojení (bůhví, jakej úmělec to tehdy dělal..)
Důvodů proč Vám odpady dělají problém může být více..
Chtělo by to ale buď přesně nakreslit stávající stav, nebo vyfotit.
1. Odpadní potrubí může být částečně ucpané...nikoliv v plném profilu.., ale třeba jen do 30%.
2. Může být problém s přisáváním vzduchu, respektive s podtlakem v potrubí
3. Potrubí může být nevhodně spojeno, respektive jsou použity odbočky a tvarovky s nevhodným úhlem, dimenzí, nebo sklonem
4. Dělá to jen pslední dobou, nebo stále?
Dělá to stále, v bytě bydlím teprve pár měsíců. Asi to bude tím přisáváním vzduchu a nevhodnou dimenzí. V tom asi budete mít pravdu, protože např. když vypouší pračka, tak ve dřezu se znatelný podtlak (nasávání vzduchu) a ve vaně to zase trochu vody vytlačí. To by se mi zdálo jako logické vysvětlení. Myslím, že jste to dobře vystihl bodem 2 a 3. Takže bude asi nejlepší generální inspekce
Nabourávám se do této otázky,protože ta má byla uzavřena a nevím,jak se jinak ozvat,protože jsem slíbila napsat výsledek.A tato otázka má k mému problému blízko..viz odkaz.
Firmu jsem kontaktovala,navrhla jim ty doporučované ventily.Přišly s nimi,ale byly moc veliké,tak udělali znovu odsávání nad střechu. Napojení provedli z chodby , tudíž koupelna přežila.Hlavní ..k nápravě ale nedošlo,museli dát do zdi a pod dřez přisávací ventil. Zrada je asi v malém sifonu pod vaničkou sprcháče , kde je nízký sloupec vody a stačí malý podtlak,který vodu vytáhne. To předělávat by bylo dost náročné. S těmi ventily to zatím pracuje dobře,jestli zmizí i občasný zápach,když je to nyní nahoru otevřené,to ukáže čas. Díky za snahu mi pomoci,dokoplo mě to konat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.