Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez řidičáku

Od: minik odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám dotaz, úspěšně jsem složil závěrečné zkoužky v autoškole a na úřadě jsem si zažádal o ŘP. Jenže našim úředníkům to trvá 3 týdny a do té doby bych chtěl párkrát někam dojet. Chci se zeptat, co mi hrozí v případě, že mě zastaví policie (nebo nedejbůh dojde k nehodě). Jestli je to jako když nechám řidičák doma, nebo jestli je to jako jízda bez řidičáku vůbec (což je myslim dokonce trestný čin s nejnižší sazbou 25000 a rok odklad). Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

"úspěšně jsem složil závěrečné zkoužky v autoškole" - to je patrně nějaký omyl nebo to stálo dost peněz! ;)

minik
hodnocení

Ne, není to omyl a stálo to stejně jako všechny ostatní.

Ostatním díky za rady!

cyril*

Tak v tom případě se jedná o velice kvalitní výuku a adeptům této autoškoly je lépe se v provozu vyhýbat.

minik
hodnocení

A to proč?

protože buď byla výuka nekvalitní, nebo jsi nedával pozor. Protože jinak by ses dozvěděl, že dokud nemáš řidičák u sebe, tak prostě nemáš oprávnění vozidlo řídit

hodnocení

0x

Nejezděte bez řidičáku!

doplněno 06.02.12 18:48:

Můžete přijít o řidičák a dostat velkou pokutu.

doplněno 06.02.12 18:52:

Podívejte se, jak dopadla odpověd na netu:

Je možné, že můžete dostat, trest zákaz řízení + finanční pokutu. Je však nanejvýš pravděpodobné, že oba tresty budou na spodní hranici, ale i ta je brutální 25 tis.Kč + 1 rok zákaz řízení

hodnocení

0x

No radši nikam nejezdi. Zkoušku máš sice složenou, to je hezký, ale řidičák ještě nemáš vydanej, tedy ještě ho vlastně vůbec nemáš. Výmluva na zapomenutej řidičák doma vydrží asi minutu.

jarda3*
hodnocení

0x

Nejezdit, je to ten horsi pripad...

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, vydržte než jej dostanete, mimo jiné vám hrozí, že řidičák vůbec neuvidíte.

hodnocení

0x

Nemáte oprávnění k řízení vozidla, to je něco jiného jak zapomenout doma řidičák...

doplněno 06.02.12 18:47:

poradte.cz/...

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. Rozhodně si nemyslím, že by Vám za to někdo dal pokutu až 25 000. Je to sice jízda bez řidičáku, ale ne bez řidičského oprávnění. Párkrát se mi stalo, že jsem si řidičák zapomenul doma. Od té doby si ho nechávám v autě. To ale zase znamená, že když někdy jedu jiným autem a ke svému autu nemám přístup, nebo si zapomenu ze svého auta vztít řidičák, tak také musím jet bez řidičáku. Podle mého nározu by Vám dali pokutu tak max 1000 Kč. To je ale jen mů názor. Bez OP také docela často jezdím, mám ji v peněžence a tu každou chvíli zapomenu doma.*hi*

solenzo, ale tazatel nezapomenul ridičák doma, on ho vůbec nemá!

dobrak*
hodnocení

0x

Už ,aby zavedli před závěrečnýma zkouškama testy na IQ ,možná by se na cestách vylidnilo .

1jara*
06.02.12 19:05

*smich*

jarda3*
hodnocení

0x

Tak ja kdyz jsem nemel ridicak, tak jsme davno predtim jezdili na fichtlech i ruznych JAWA350, me nikdy nechytli ale co vim od ostatnich, nebyl to nejak dramaticky problem... Ale dnes mame tu demokracii, svobodu a lidska prava tak co se da delat, tak to ma byt...
Vubec se z rizeni dela extremni veda, proste nekdo umi i bez ridicaku, nekdo neumi ani s nim.

muter*
hodnocení

0x

:) Velká prava..., opravdu by Tě pokuta neminula a nemluvě o ztrátu ještě nedostaného řidičáku..Bylo by to škoda..:) Raděj vydrž až budeš mít ŘP v kapse...Kdo si počká, ten se dočká..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]