Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li je možné (a nejedná se trestný čin), řídit, pokud jsem složil zkoušky a můj řidičský průkaz je momentálně na úřadu... odmítli mi ho dnes vydat, jelikož se moje vyšetření od lékaře odevzdalo na "starém papíře" a pro tento rok je papír nový, tudíž musím znovu za obvodačkou a přinést nový list, posleze mi bude řidičák vydán...
pokud mě chytnou, jedná se ale pouze o přestupek?je to stejné jako když si zapomenu řidičák doma?
doplněno 02.02.12 12:38:předpokládám, že v registru řidičů už jsem...? jedná se o to, že auto budu o vikendu potřebovat ke stěhování...
Stává se jak na potvoru,že někoho zajedete,nabouráte,atp.ZKRÁTKA nemám řidičák TAK nejedu!A žádný smlouvání.
Pokud není vydání zaregistrováno příslušným dopravním inspektorátem, nelze to považovat pouze za přestupek. Takže stejné to není.
doplněno 02.02.12 12:44: Předpokládat nestačí...A náhoda je blbec. Tak o tom raději neuvažujte. Vy víte, jak to je a už vymýšlíte, jak se případně vymluvit při prvním průšvihu...Jen můj názor.
Připojuji se k panu Cukrářovi, řidičák prostě nemáte, a řídit nemůžete. A nerovná se to tomu, že by jste "zapoměl řidičák doma" řidičák doma je už vydaný a existující řidičák
Ono se ta doba než vám doklad vystaví počítá ještě pořád do doby ve které ještě děláte autoškolu a řidičskou zkoušku a slyšela jsem že pokud by vás chytili policisté tak by vám veškeré snahy o řidičák propadly - tudíž celá autoškola a zkouška by byla anulována a propadla by, dostal by jste zákaz řízení v rozmezí od 12 - 24 měsíců, nějak 8 bodů v tom bodovém systému nebo kolik ale s cílem že budete vybodován a přijdete o všechny přípustné body, prý 50 000 Kč pokuty a ještě pokud auto kterým pojedete bude někoho jiného tak ten jiný dostane taky nějakou sankci - za to, že dal k dispozici vozidlo osobě bez řidičského oprávnění.
Toť vše co jsem o tom slyšela, a pokud je to vše pravda a i kdyby nebyla tak raději neriskujte vyrobit řidičák netrvá tak dlouho, na to aby jste nemohl počkat, fakt to za to nestojí riskovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.