Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem,
chystám se vyměnit ložiska v alternátoru ve Felicii. Kolik mě to bude stát, když pojedu do normálního a ne do značkového servisu? Co se popř.může stát, když budu jezdit dál a nechám to být? Děkuju!
Sám to nedáte?
návod: stekly.wz.cz/... díl: amd-autodily.cz/...
Když to necháte, ložisko bude dělat kravál, vzniknou vůle, rotor tak bude skákat a zničí si komutátor a uhlíky regulátoru, až přestane dobíjet úplně. Je tu možnost vrakoviště, kde ho celý seženete za 600,-Kč nebo kupte nový Magneton za 2400,-Kč, čínu a ostatní druhovýrobu nekupujte, nestojí to za to.
vcera jsem videl fotku z altikem od starline a svitil jako krava , trochu zkrat jeste ze to auto nechytlo
No, sám se toho moc pouštět nechci, protože hrozí, že už to nedám zpátky dohromady a budu muset k autoelektrikáři na laně Vážně stojí na vrakovišti tak málo? A myslíte, že ho budou mít? Děkuju moc!
na vrakarnu kaslete a radsi to opravte , kupovat si neco co se muze ta tyden take vysrat je o nicem
Jak na kterém. Já mám Favorita, ale startér (si budu brát) a alt mám s Felicie. Jezdím na vrakoviště, kde se díly nehromadí a auta se ekologicky likvidují. Díl si mohu vybrat sám a musím si ho odmontovat s auta. U takového dílu je potřeba vždy odmontovat regulátor (dva šroubky na plochý šroubovák a odpojit drátek) a skontrolovat uhlíky (délku nepravidelně sjeté uhlíky nebrat - poškozený komutátor). a prstem šáhnout na komutátor (tam kde dosedají uhlíky na ty kroužky), jestli v nich nejsou vyfrézované koleje od uhlíků. Pak je i s vrakoviště dobrý alternátor. Cena se smlouvá, ale musíte hledat závady na dílu. Někde to už ani nejsou lidi a prodávají hnoje za težký prachy. Proto je možná lepší nový nebo spravit ten Váš.
Podle mne je to otázka "pár" stovek cca 500-1000Kč i s demontáží a montáží altíku.
Do značkového bych určitě nejezdil, je spousta autoelektrikářu co to udělaj.
Podle mne pokus to necháte být, tak se vám časem ložisko rozspadne a může se toho poničit víc než jen ložisko. Tak bych to moc neodaloval. Jak víte že máte špatný ložisko?
Právě že mám v plánu jet s tím autoelektrikáři, tak jsem potřeboval vědět přibližnou částku. Myslím si, že je to ložisko, protože se mi děje naprosto stejná věc, jako psal někdo před nedávnem (Gumídek poslal o kus níž odkaz). Upřesním: Vibruje mi auto při spadlých otáčkách a při zvýšení to přestane. A je to závislé na zaplých světlech a tak (čím více jich svítí, tím více to dělá). Domnívám se, že je to právě to ložisko. Napadá Vás něco jiného? Děkuju mockrát!
Špatné ložisko hlavně strašně šustí (sssscscscscsssssscccccss). Dejte ucho nad alt za chodu.
doplněno 05.02.12 21:42:syčí jako had
Pokud ten zvuk nedoprovází viditelné klepání motoru (to pak motor má málo otáček a zvuk dělá on sám), tak to už je hodně opotřebené ložisko altu (drnčení už dělají vůle). Napřed syčí a pak drnčí.
Musí ten zvuk dělat alternátor, pak to ložisko (uvnitř altu.) je. Kdyby to dělal zlomený uhlík, tak by problikovala kontrolka dobíjení (docházelo by k odbuzení rotoru alternátoru).
Kontrolka nesvítí a začalo to dělat už i při vyplých spotřebičích. Ale pouze při zahřátém motoru, čemuž nerozumím, netušíte?
To už je moc takto nadálku. Zahřátím může tuk v ložisku zřídnout a studený hustý to nedělá. Jen nápad.
Každopádně moc děkuju za ochotu! Myslíte si, že bych Vás mohl poprosit o email, kdybych se zase potřeboval na něco zeptat, že bych napsal rovnou Vám, který rozumíte starým autům? Ale nemusíte samozřejmě.
Mám zde na poradně vnitřní poštu. Stačí se zaregistrovat.
Moje specializace je spíše na Favority a Felicie.
Dobře, zítra se registruju a dám vědět, jak to dopadlo, až se dostanu k autoelektrikáři Děkuju moc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.