Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí výměna ložiska alternátoru?

Od: vosina odpovědí: 24 změna:

Dobrý večer všem,

chystám se vyměnit ložiska v alternátoru ve Felicii. Kolik mě to bude stát, když pojedu do normálního a ne do značkového servisu? Co se popř.může stát, když budu jezdit dál a nechám to být? Děkuju!

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Sám to nedáte?

návod: stekly.wz.cz/... díl: amd-autodily.cz/...

Když to necháte, ložisko bude dělat kravál, vzniknou vůle, rotor tak bude skákat a zničí si komutátor a uhlíky regulátoru, až přestane dobíjet úplně. *hi* Je tu možnost vrakoviště, kde ho celý seženete za 600,-Kč nebo kupte nový Magneton za 2400,-Kč, čínu a ostatní druhovýrobu nekupujte, nestojí to za to.

doplněno 05.02.12 21:16:

poradte.cz/...

blackflamesiczi*

vcera jsem videl fotku z altikem od starline a svitil jako krava , trochu zkrat jeste ze to auto nechytlo

vosina
hodnocení

No, sám se toho moc pouštět nechci, protože hrozí, že už to nedám zpátky dohromady a budu muset k autoelektrikáři na laně :( Vážně stojí na vrakovišti tak málo? A myslíte, že ho budou mít? Děkuju moc!

blackflamesiczi*

na vrakarnu kaslete a radsi to opravte , kupovat si neco co se muze ta tyden take vysrat je o nicem

vosina
hodnocení

Riziko tam je :(

gumidek*

Jak na kterém. Já mám Favorita, ale startér (si budu brát) a alt mám s Felicie. Jezdím na vrakoviště, kde se díly nehromadí a auta se ekologicky likvidují. Díl si mohu vybrat sám a musím si ho odmontovat s auta. U takového dílu je potřeba vždy odmontovat regulátor (dva šroubky na plochý šroubovák a odpojit drátek) a skontrolovat uhlíky (délku nepravidelně sjeté uhlíky nebrat - poškozený komutátor). a prstem šáhnout na komutátor (tam kde dosedají uhlíky na ty kroužky), jestli v nich nejsou vyfrézované koleje od uhlíků. Pak je i s vrakoviště dobrý alternátor. Cena se smlouvá, ale musíte hledat závady na dílu. Někde to už ani nejsou lidi a prodávají hnoje za težký prachy. Proto je možná lepší nový nebo spravit ten Váš.;)

vosina
hodnocení

Tak zkusím k tomu autoelektrikáři a uvidím :) Když mi tam ukážou nějaké altíky, tak stejně nepoznám, který je dobrý a který ne :) Díky za ochotu!

kahsa*
hodnocení

0x

Podle mne je to otázka "pár" stovek cca 500-1000Kč i s demontáží a montáží altíku.

Do značkového bych určitě nejezdil, je spousta autoelektrikářu co to udělaj.

Podle mne pokus to necháte být, tak se vám časem ložisko rozspadne a může se toho poničit víc než jen ložisko. Tak bych to moc neodaloval. Jak víte že máte špatný ložisko?

vosina
hodnocení

Právě že mám v plánu jet s tím autoelektrikáři, tak jsem potřeboval vědět přibližnou částku. Myslím si, že je to ložisko, protože se mi děje naprosto stejná věc, jako psal někdo před nedávnem (Gumídek poslal o kus níž odkaz). Upřesním: Vibruje mi auto při spadlých otáčkách a při zvýšení to přestane. A je to závislé na zaplých světlech a tak (čím více jich svítí, tím více to dělá). Domnívám se, že je to právě to ložisko. Napadá Vás něco jiného? Děkuju mockrát!

gumidek*

Špatné ložisko hlavně strašně šustí (sssscscscscsssssscccccss). Dejte ucho nad alt za chodu.

doplněno 05.02.12 21:42:

syčí jako had :-P

vosina
hodnocení

No, dělá to zvuk naprosto stejný jako když pere pračka. Takové drhnutí.

gumidek*

Pokud ten zvuk nedoprovází viditelné klepání motoru (to pak motor má málo otáček a zvuk dělá on sám), tak to už je hodně opotřebené ložisko altu (drnčení už dělají vůle). Napřed syčí a pak drnčí.*dril*

vosina
hodnocení

A vypadá to na ložisko?

gumidek*

Musí ten zvuk dělat alternátor, pak to ložisko (uvnitř altu.) je. Kdyby to dělal zlomený uhlík, tak by problikovala kontrolka dobíjení (docházelo by k odbuzení rotoru alternátoru).

vosina
hodnocení

Kontrolka nesvítí a začalo to dělat už i při vyplých spotřebičích. Ale pouze při zahřátém motoru, čemuž nerozumím, netušíte?

gumidek*

To už je moc takto nadálku. Zahřátím může tuk v ložisku zřídnout a studený hustý to nedělá. Jen nápad.

vosina
hodnocení

Každopádně moc děkuju za ochotu! Myslíte si, že bych Vás mohl poprosit o email, kdybych se zase potřeboval na něco zeptat, že bych napsal rovnou Vám, který rozumíte starým autům? Ale nemusíte samozřejmě.

gumidek*

Mám zde na poradně vnitřní poštu. Stačí se zaregistrovat. ;)

Moje specializace je spíše na Favority a Felicie. :)

vosina
hodnocení

Dobře, zítra se registruju a dám vědět, jak to dopadlo, až se dostanu k autoelektrikáři :) Děkuju moc!

gumidek*

Pokud je to v mojí moci rád pomohu. Mám Favorita jako koníček *placni*

vosina
hodnocení

Dělá to naprosto totožný zvuk jako když pere pračka, jakoby to drhne.

cyril*

Nedělá to náhodou zvuk jako pračka? *cteni*

hodnocení

0x

Ve značkovým servisu vymění celý alternátor, že?

jabraka*
hodnocení

0x

Když u alternátoru je volné ložisko,tak bývá funkce alternátoru porušena tak,že přestává dobíjet.Projeví se to škrtáním kotvy o stator.Vyměnit ložiska v dílně na svěráku je sranda.

Tady je přesný postup

skoda.panda.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]