Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace vozu vs rozebrání na ND

Od: spee25* odpovědí: 36 změna:

Zdravim vsechny,potreboval bych poradit s likvidací meho vozu.PROBLEM:chci ho odhlasit,ale pritom si ho chci cele rozebrat(nahr.dily)OTAZKA:vystaví mi nekdo doklad o lividaci a pokud ano,mohl by byt nejaky problem na doprav.inpektor.,pokud se nejedna o uplny vrak?dekuji za radu

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Pokud vám někdo vystaví doklad o eko.likvidaci celého auta,a vy si ho přesto necháte nevidím v tom problém.Ovšem pokud nebudete mít dolad ani auto je to problém

hodnocení

0x
Legálně Vám to neprojde, páč je to nebezpečný odpad. Ale vždy se dá najít řešení.
spee25*
hodnocení

tak jsem se byl poptat na mistnim vrakovisti a rekli mi,ze staci dovezt jen karoserii a doklad o likvidaci mi daji a navic dostanu 2kč za kilo zeleza-pokud tam nebudou zadne plasty a sklo...tak jdu radeji hned demontovat,nez si to jeste rozmysli...

co uděláte s tím zbytkem? Toto je obcházení zákona, a mají na to povolení?

Viděl jste ten papír, a bude Vám stačit na evidenci vozidel?

Už jsem řešil podobnost, a paní pak zbyly jen doklady a smutné oči. Nejásejte předčastně.

Přeji Vám jen úspěch.

spee25*
hodnocení

s tim zbytkem by nemel byt zas tak velky problem-nejake zkusenosti uz s tim mam...no a s tou likvidaci(dokladem)snad problem nebude-dle jejich vyjadreni na DI zadne potize nebudou?!no kazdopadne ja jsem likvidaci jiz zapocal...

přeji jen dobrý výsledek

spee25*
hodnocení

dekuji,snad to vse vyjde podle mych predstav?!ale musim priznat,ze jste mi nahnal trochu strach...

Velice mě mrzí, že jsem Vám nahnal strach. To není mým úmyslem. Jen jsem chtěl poradit ze zkušenosti, že ne vždy vydaný doklad je doklad.

spee25*
hodnocení

Dobr večer,tak auto je uz odhlašené.na vrakoviste jsem dovezl jen holou karoserii,tam mi vystavily doklad o eko.likvidaci a ja ho na dopravnim inspekt.bez problemu vyradil z evidence...a zbytek auta jsem rozprodal-spise daroval.jedine co mi zbylo je vyjety olej a brzdova kapalina...kazdopadne dekuji za vsechny rady k tomuto tematu

Spee25

Hurá, zase jeden spokojený, co zjistil, že to fakt jde! Kolik Vás to stálo?

vectrak*

Ahoj, mohl bys prosím napsat, v jakém městě to vrakoviště je? Mám podobý problém. Děkuju

je několk desítek vrakovišť, opravdu je mám vypsat?

co se kouknout třeba: firmy.cz/...

vectrak*

to je sice pravda, že jich je hodně, ale všude chtějí kompletní vůz-tam,kde jsem se zatím ptal mi řekli, že to auto musí být celé a já bych také nejraději zlikvidoval jen kastli.

pak si budete muset připlatit

nebo najít jiné řešení

vectrak*

tam jde hlavně o to,že já jsem auto koupil na ND bez dokladů, ale když původní majitel zjistil, že auto nebude moct odhlásit, tak ho nenapadlo nic jiného, než auto přepsat na mě. Dodnes nemám ani SPZ ani techničáky a v podstatě jsem vlastník vozidla :(

A co měl asi dělat?

Vy máte auto na ND a on jen penízky za prodej. Pokud nemáte kupní smlouva, tak se tím netrapte.

Vlastník vozidla není ten co je tam napsán, ale kdo vozidlo právně vlastní. Stále to zde píši, že jsou dva vlastníci: jeden právní dle občanského zákona a je to ten kdo to vozidlo PROKAZATELNĚ koupil a evidenční, který se nějak dostal do technického průkazu!

vectrak*

právě že kupní smlouvu na koupi vraku mám, ale jen vraku,bez SPZ. Domluva zněla, že já to kupuji na ND a ne jako celé vozidlo. On řekl, že si odhlášení (zrušení) vozidla zařídí, ale zeptal se někoho, kdo měl ještě staré informace a ten mu řekl, že mu stačí ke zrušení kupní smlouva, ale když přišel na magistrát tak zjistil, že už to tak nejde a tak ho napadlo, že na mě přepíše auto komplet i s dokladama i když mi je vůbec nedal a dodnes je nemám, tudíž jsem napsán v polopřevodu, ale ani nemohu zatím auto napsat na sebe, protože nemám techničáky ani SPZ.

a ani to nedělejte. Nechte vozidlo v polopřevodu, páč jse ho nekoupil. Koupil jste vozidlo, nebo jen několik náhradních dílů.

Zase na druhou stranu, opět, on se toho chce zbavit.

vectrak*

tak teď tomu moc nerozumím, já ho tedy na sebe nemám přepsat? Myslel jsem, že když jsem napsaný v techničáku na přechodného majitele, tak jsem zodpovědný za placení povinného ručení a tudíž od nového roku bych mohl mít problém.

Polopatě:

"A" prodá auto. Podle občanského zákonu se stane PRÁVNÍ majitel"B". Oba musejí ještě provést ADMINISTRATIVNÍ náležitosti.

Mužou se nechat i zastoupit pomocí plné moci. "A" pověří "B" aby vše zařídil.

Vy jste ale nekoupil žádné auto, nýbrž jen hromadu ND. On vozidlo na Vás odhlásil, ale tím jste nevznikl jako nový majitel.

ICQ 55180641

vectrak*

bohužel ICQ nemám, ale mám to chápat tak, že tudíž nemusím platit ani povinné ručení? Četl jsem předchozí četl, kde jste odpovídal, že ten, kdo je napsaný v polopřevodu, tak musí platit PR a je za vozidlo zodpovědný, proto mi to není jasné. Původně jsem si myslel to, co píšete vy, že to není moje starost a že auto vlastně moje není.

Ne to jsem nikdy nenapsal, páč to tak není.

Vozidlo v polopřevodu jejen na několik dní mělo by být 10. V polopřevodu jsou oba! "A" odhlášen "B" nepřihlášen.

Podle Vašeho textu jste nekoupil auto, ale hromadu ND. Pak někdo bez Vašeho vědomí na Vás převedl vozidlo. Zase polopatě, když si najdu vaše "nacionále" a převedu na Vás jakékoliv vozidlo. Vy o tom nevíte a budete platit?

vectrak*

já vím, že je to nesmysl, ale bohužel u nás v republice jde vše a na magistrátě mi řekli, že je to tak v pořádku a že nelze koupit vůz jen ND.

nejde koupit vozidlo na ND. (poznámka: Proč nejde zobrazit celá diskuze, páč si musím otevřít nivé okno abych se podíval co jsem už napsal.)

Je jsné, že časem osloví toho kdo je veden v techničáku. Vy pak odpovíte, že mají špatnou databázi, páč jste se jim nikdy nestal a požádáte o doložení toho, že jste se jím stal. Copak Vám asi pošlou? Dopis s vaším podpisem, nebo dopis od někoho jiného?

Oni musí doložit, že jste majitelem, ale to jsme někde za rok až dva.

Navíc od nového roku NEBUDETE potřebovat doklad o ekologické likvidací, páč se našla skulinka v zákoně!

vectrak*

tudíž, co mi tedy radíte?

jaryn33*

Dobrý den,

panu "vectrak" jste naznačil nějakou skulinku v zákoně. O co by mělo jít? Mám problém, protože vlastním dvě auta, která jsou naprosto totožná. Jedno je starší a to druhé je novější. Starší auto má doklady v depozitu ( od r 2006 ) a už nikdy nevyjede. Chtěl bych si ho nechat na náhradní díly. Chěl bych ho vyřadit z evidence vozidel. Nechci ho ekolikvidovat, protože by mi z něj nic nezbylo. Auto stojí na soukromém pozemku. Pomůže mi nějak ta "skulinka"?*nevi*

poradte.cz/...
Nebudete mi věřit, ale to nevadí. Čas ukáže. Z vozidla udělejte třeba skalku, králikárnu, nebo podstavec pod stromeček. Pak :
" motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití"
A tou skalkou splníte po novém
roce zákon.
A teď do mne.!
spee25*
hodnocení

dobry vecer,tak to je perfektni,ze se ta skulinka objevila.jestli tomu spravne rozumim,tak staci prijit na dopr.inspekt. a podepsat nejake cestne prohlaseni o zaniku vozu?!jestli ano,tak se hodne veci zjednodusi...mimochodem ja jsem zlikvidoval muj vuz uplne bez problemu-na vrakoviste jsem privezl pouze karoserii a tam mi mimo dokladu o lividaci dali jeste 250kc,- za zelezo...no a nd jsem jiz rozprodal-totalne vse,zbyly mi pouze naplne(olej,voda,benzin...)a bydlim na znojemsku

šťastný člověk, pak že to nejde.

Stáhněte si formulář na změnu v registr, doma ho vyplňte a do poznámek to zapište. Ale až 2.1.2009!

jitukka

Dobrý den

Mám problém. Před 3 lety jsem koupila vůz s přítelem. Posleze ho přítel prodal. Já jsem sepsala smlouvu, plnou moc a vůz se prodal. Jenže jsem zjistila nedávno že to auto se nepřepsalo. Takže je pořád napsané na mě, ale ten dotyčnío ho koupil, je ve vězení a tím pádem ho nemohu nějak zkontaktovat. Takže teoreticky vlastním vůz ale auto dle mích informací již neexistuje. Potřebuji ho nějak odhlásit nebo se ho nějak zbavit ale jsem už uplně bezradná. Poradíte mi nějak prosím? děkuji

Jitko, mýlíte se, neboť vozidlo již právně není Vaše, a nic nemusíte řešit. Podrobnosti na půl stránky najdete v rubrice automoto.

jitukka

No právě že vůz je právě pořád můj. Dneska jsem se na to byla ptát na DI...to že mám někde smlouvy tu paní tam vůbec nezajímalo. Prý jsem v techničáku já, a tím to hasne...

spee25*
hodnocení

Dobry vecer,myslim ze mate 2 moznosti:dat vozidlo do poloprevodu a tim padem uz to nebude vase vec,jelikoz jste vuz prodala a mate to dolozene smlouvou o prodeji(bylo by ale dobre nejakym zpusobem dorucit tomu dotycnemu velky TP,aby nemohl oponovat ze nema doklady o vozu a tim padem je smlouva neplatna...)a dalsi moznost je automobil vyradit z registru,ale k tomu potrebujete velky a maly TP,spz a doklad o likvidaci nebo cestne prohlaseni o zaniku vyuziti toho vozu-ten sepisete primo na DI

tento problem jde urcite vyresit a doufam ze jsem vam dal dobre info a ze se v necem nepletu?!

Jitko, vím co píšu, nejste právní majitelkou, jen administrativním majitelem. Polopatě, když na Vás přepíšu svoje vozidlo na registru je Vaše? Nikoliv, podle práva je moje!

Uzavřením kupní smlouvy přejde vlastnictví na kupce, nikoliv že zůstanete majitelem vy. To by jste pak mohla vozidlo nepřepsat a požadovat po kupci navrácení vozidla. Už to, prosím, chápete?

jitukka

Dobrý večer. Já to chápu, jen vám ale říkám to, co mi řekla milá úřednice na úřadě. Já mám všecny ty smlouvy o prodeji, ale když mi dojde nejaká slo ženka o zaplacení toho povinného ručení co ted je,( asi tech 70 korun na den) mám jím jen říct že už to nemám? A když dojdu ted na urad že jsem to tenkrát prodala, a že on to nepřepsal, co s tím mám dělat? Toto nechápu víte...sice už teda teoreticky nejdśem majitelka, ale jak to mám vysvětlit té natvrdlé a strašně neochotné úřednici? děkuji a omlouvám se že to možná asi nechápu něco...děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]