Nejste přihlášen/a.
Já o několika lidech vím, musí se postupovat podle OSŘ, ČKP zatupuje jedna paní Mgr. X.Y. LLA z Prahy, její odměna je cca 7500,- Kč plus náklady ČKP, úroky atd...Žaloba podaná formou elektronického návrhu je stručná, odvolává se na § 24c a § 15 zákona o povinnném ručení, také je tam formulace že ČKP nemá personál a technické vybavení k vymáhání proto využila služeb EOS-u, dlužník nereagoval, soud to dál nerozebírá, v podstatě jen přebírá, poučení na konci je jasné a srozumitelné, pokud si dotyčný myslí že nic neporušil a má k tomu nějaký důkaz, měl by podat odpor...Pokud dotyčný ČKP ve stanovené lhůtě podal vysvětlení která bylo průkazně doručeno, a je si jistý že nic neporušil, měl by nejlépe současně s odporem navrhnout soudu zamítnutí celé žaloby včetně všech s tím souvisejících nároku požadovaných žalobcem, srozumitelně vše odůvodnit, s důrazem na skutečnost ýže mu ze záíkona nidky nevznikla povinnost uhradit nějaký příspěvek...atd...
Osobně doporučuji v návrh na zamítnutí nároků žalobce na úhradu všech s tím souvisejích nákladů tedy různých odměn atd...jasně a srozumitelně uvést, že žalobci bylo dle výzvy ve stanovené ljůtě vše řádně vysvětleno a doloženo a neměl proto žádný důvod pokračovat ve vymáháíní neexistujícího dluhu s využitím firmy EOS a později zmiňované Mgr. X.Y.LLA...atd...
Nepodat odpor znamená že platební příkaz bude pravomocný a pak je žalovaný povine platit, a je to také důvod k exekuci.
otázka pro nu-Doručování platebního rozkazu se řídí čím?,pouze převzetím do vlastnich rukou a nebo se bere po určité době za doručenou.(pokud je obeslaný mino třeba v zahraničí,nemocnice atd)
samozřejmě platí i fikce doručení, kdo si písemnost do 10 dnů nevyzvedne bude mu vhozena do schránky a považována za doručenou, "omluvitelný" důvod nepřevzetí a neseznámení se s písemností by musel posoudit v individuálním případě soud...novela platí myslím od července 2009 a tím definitivně skončilo vyhýbání se přebírání obsílek v ČR.
Fyzické osoby mají možnost svobodného výběru adresy, na kterou se mají doručovat soudní písemnosti _ tato volba však je v takovém případě pak závazná. Nově je dána možnost nahlásit do evidence obyvatel zvláštní adresu pro doručování rozdílnou od trvalého bydliště, v opačném případě se využije právě této adresy trvalého bydliště, a proto by této možnosti měly využít zj. ty osoby, které se na adrese trvalého bydliště často nezdržují. Podstatné je, že u písemností doručovaných soudem na adresu pro doručování pokud adresát nebude zastižen, zanechá se mu tam výzva k vyzvednutí písemnosti s tím, že pokud si adresát zásilku určenou do vlastních rukou nevyzvedne do 10 dnů, zásadně platí, že písemnost byla tímto dnem doručena, i v případě, že se o uložení adresát nedozvěděl. U písemností, které nejsou určeny do vlastních rukou se dokonce ani tato úložní lhůta, nepoužije.
V určitých případech je pouze možno využít institutu neúčinnosti doručení, a to jen na návrh účastníka řízení, pokud se účastník nemohl s doručovanou písemností z omluvitelného důvodu seznámit. Návrh je nutno uplatnit v poměrně krátké zákonné lhůtě od okamžiku, kdy se účastník s písemností mohl seznámit. Účastník ale musí prokázat uvedený důvod a doložit jeho omluvitelnost.
Aktualizace příspěvku :
Od 1.1.2010 je možno prostřednictvím datové schránky povolit přijímání datových zpráv i od jiných fyzických a právnických osob, resp. také aktivovat službu odesílání takových datových zpráv. Do 30.6.2010 je možno takto zasílat však pouze faktury a obdobné žádosti o zaplacení. Neplatí zde ani fikce doručení, kdy za okamžik doručení se tak považuje až otevření zprávy uživatelem, resp. s podmínkou potvrzení doručení.
Mám pravdu, přečti si důkladně novelizovaný Občanský soudní řád a jeho část ěvnující se doručování, pepis to rozepsal relativně podrobně
To bude další problém-průkazně doručeno ale jak to provést když odpovědět na výzvu mohu jen na jejich formuláři a použít jen jejich obálku a odeslat na PObox což mi pošta odmítla jako doporučené psaní.Takže oni sami svým postupem mne zbavují důkazu že jsem jim vůbec něco poslal.
Ale pošta to běžně neodmítá, pak bych doporučil vše napsat a v elektronicklé podobě poslat jeich on-line systémem, a na P.O.BOX 125 do Ostravy poslat z jiné pošty, prý to tamobčas někdo vybírá a podepisuje ...já vím že jejich formuláře jsou nevyhovující, ale v tom je také úmysl...obálka tak malá že se tam nic jiného nevejde...
doplněno 31.01.12 18:59:Klidně pošlete jedenn výtisky s dodejkou na jejich sídlo do Prahy, jeden do Ostravy, jeden elektonicky
doplněno 31.01.12 19:10:Česká kancelář pojistitelů, Na Pankráci 1724/129, Praha 4, IČ: 70099618
Pokud vím, nikde není psáno, že to MUSÍ být na jejich formuláři.
doplněno 31.01.12 20:27:Už jsem s tím otravný, ale žádný doporučený dopis, odeslat v obálce s doručenkou. Jedině tak budete mít jistotu že zásilku převzali.
Jen pro úplnost. Tady:
jsem úplně na konci diskuze popsal něco kolem platebních rozkazů, jak jsou vydávány doručovány, a reakce na ně.
Jinak GOOgle celkem ochotně na heslo platební rozkaz vyhodí pár zajímavých odkazů, ze kterých jsem čerpal při psaní toho příspěvku.
doplněno 22.01.12 13:27:A abych odpověděl na dotaz. Já o nikom zatím nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.