Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP a platební rozkaz

Od: ceskakancelarpojebu odpovědí: 15 změna:

Jě někdo na koho byl vydán platební rozkaz?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

Já o několika lidech vím, musí se postupovat podle OSŘ, ČKP zatupuje jedna paní Mgr. X.Y. LLA z Prahy, její odměna je cca 7500,- Kč plus náklady ČKP, úroky atd...Žaloba podaná formou elektronického návrhu je stručná, odvolává se na § 24c a § 15 zákona o povinnném ručení, také je tam formulace že ČKP nemá personál a technické vybavení k vymáhání proto využila služeb EOS-u, dlužník nereagoval, soud to dál nerozebírá, v podstatě jen přebírá, poučení na konci je jasné a srozumitelné, pokud si dotyčný myslí že nic neporušil a má k tomu nějaký důkaz, měl by podat odpor...Pokud dotyčný ČKP ve stanovené lhůtě podal vysvětlení která bylo průkazně doručeno, a je si jistý že nic neporušil, měl by nejlépe současně s odporem navrhnout soudu zamítnutí celé žaloby včetně všech s tím souvisejících nároku požadovaných žalobcem, srozumitelně vše odůvodnit, s důrazem na skutečnost ýže mu ze záíkona nidky nevznikla povinnost uhradit nějaký příspěvek...atd...

Osobně doporučuji v návrh na zamítnutí nároků žalobce na úhradu všech s tím souvisejích nákladů tedy různých odměn atd...jasně a srozumitelně uvést, že žalobci bylo dle výzvy ve stanovené ljůtě vše řádně vysvětleno a doloženo a neměl proto žádný důvod pokračovat ve vymáháíní neexistujícího dluhu s využitím firmy EOS a později zmiňované Mgr. X.Y.LLA...atd...

Nepodat odpor znamená že platební příkaz bude pravomocný a pak je žalovaný povine platit, a je to také důvod k exekuci.

pepis*

otázka pro nu-Doručování platebního rozkazu se řídí čím?,pouze převzetím do vlastnich rukou a nebo se bere po určité době za doručenou.(pokud je obeslaný mino třeba v zahraničí,nemocnice atd)

lui*

Je to posáno v tom mém odkaze nahoře. Nebo google-heslo: platební rozkaz

nu*

samozřejmě platí i fikce doručení, kdo si písemnost do 10 dnů nevyzvedne bude mu vhozena do schránky a považována za doručenou, "omluvitelný" důvod nepřevzetí a neseznámení se s písemností by musel posoudit v individuálním případě soud...novela platí myslím od července 2009 a tím definitivně skončilo vyhýbání se přebírání obsílek v ČR.

lui*

NU: Nemáš pravdu. U platebního příkazu je to odlišně. Zde právě náhradní doručení není možné.

pepis*

Fyzické osoby mají možnost svobodného výběru adresy, na kterou se mají doručovat soudní písemnosti _ tato volba však je v takovém případě pak závazná. Nově je dána možnost nahlásit do evidence obyvatel zvláštní adresu pro doručování rozdílnou od trvalého bydliště, v opačném případě se využije právě této adresy trvalého bydliště, a proto by této možnosti měly využít zj. ty osoby, které se na adrese trvalého bydliště často nezdržují. Podstatné je, že u písemností doručovaných soudem na adresu pro doručování pokud adresát nebude zastižen, zanechá se mu tam výzva k vyzvednutí písemnosti s tím, že pokud si adresát zásilku určenou do vlastních rukou nevyzvedne do 10 dnů, zásadně platí, že písemnost byla tímto dnem doručena, i v případě, že se o uložení adresát nedozvěděl. U písemností, které nejsou určeny do vlastních rukou se dokonce ani tato úložní lhůta, nepoužije.
V určitých případech je pouze možno využít institutu neúčinnosti doručení, a to jen na návrh účastníka řízení, pokud se účastník nemohl s doručovanou písemností z omluvitelného důvodu seznámit. Návrh je nutno uplatnit v poměrně krátké zákonné lhůtě od okamžiku, kdy se účastník s písemností mohl seznámit. Účastník ale musí prokázat uvedený důvod a doložit jeho omluvitelnost.
Aktualizace příspěvku :
Od 1.1.2010 je možno prostřednictvím datové schránky povolit přijímání datových zpráv i od jiných fyzických a právnických osob, resp. také aktivovat službu odesílání takových datových zpráv. Do 30.6.2010 je možno takto zasílat však pouze faktury a obdobné žádosti o zaplacení. Neplatí zde ani fikce doručení, kdy za okamžik doručení se tak považuje až otevření zprávy uživatelem, resp. s podmínkou potvrzení doručení.

nu*

Mám pravdu, přečti si důkladně novelizovaný Občanský soudní řád a jeho část ěvnující se doručování, pepis to rozepsal relativně podrobně

pravet*

To bude další problém-průkazně doručeno ale jak to provést když odpovědět na výzvu mohu jen na jejich formuláři a použít jen jejich obálku a odeslat na PObox což mi pošta odmítla jako doporučené psaní.Takže oni sami svým postupem mne zbavují důkazu že jsem jim vůbec něco poslal.

nu*

Ale pošta to běžně neodmítá, pak bych doporučil vše napsat a v elektronicklé podobě poslat jeich on-line systémem, a na P.O.BOX 125 do Ostravy poslat z jiné pošty, prý to tamobčas někdo vybírá a podepisuje ...já vím že jejich formuláře jsou nevyhovující, ale v tom je také úmysl...obálka tak malá že se tam nic jiného nevejde...

doplněno 31.01.12 18:59:

Klidně pošlete jedenn výtisky s dodejkou na jejich sídlo do Prahy, jeden do Ostravy, jeden elektonicky

doplněno 31.01.12 19:10:

Česká kancelář pojistitelů, Na Pankráci 1724/129, Praha 4, IČ: 70099618

lui*

Pokud vím, nikde není psáno, že to MUSÍ být na jejich formuláři.

doplněno 31.01.12 20:27:

Už jsem s tím otravný, ale žádný doporučený dopis, odeslat v obálce s doručenkou. Jedině tak budete mít jistotu že zásilku převzali.

pepis*

ČKP se totálně zbláznilo,nemám slov

čtěte zde- huspek.blog.idnes.cz/...

lui*
hodnocení

0x

Jen pro úplnost. Tady:

poradte.cz/...

jsem úplně na konci diskuze popsal něco kolem platebních rozkazů, jak jsou vydávány doručovány, a reakce na ně.

Jinak GOOgle celkem ochotně na heslo platební rozkaz vyhodí pár zajímavých odkazů, ze kterých jsem čerpal při psaní toho příspěvku.

doplněno 22.01.12 13:27:

A abych odpověděl na dotaz. Já o nikom zatím nevím.

hodnocení

0x

není známo...

pravet*
31.01.12 17:07
hodnocení

0x

Už ho mám

pepis*

Asi by bylo dobré zaškrtat co nechcete zveřejnit a hodit ho sem,pokud je to teda možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]