Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá technická - sankce na STK?

Od: justin* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

zítra jedu na technickou a jak jsem i tu pročítal pár příspěvků, napadla mě jedna věc.

Mám už třetí měsíc propadlou technickou, prostě jsem si nevšiml *nevi* Hrozí mi nějaká sankce přímo na stanici STK?

Jsem při případném dotazu odpovědět, že jsem tři měsíce prostě nejezdil, ať už z jakéhokoli důvodu, ale bere se na to ohled?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

4x

Na STK žádná sankce nehrozí, není proč. Jediná sankce by hrozila na silnici cestou na STK.

justin*
hodnocení

No z jednoho příspěvku co jsem si tu četl to tak vyplynulo, nebylo mi to úplně jasné... Měl jsem obavy zda se v tom nebudeou nějak šťourat, proč jsem přijel pozdě, a tak...

Díky *jasne*

hodnocení

0x

od 1. 8. 2011 vám hrozí i ztráta ŘP, tuším že na 6 - 12 měsíců. pokud máte auto ve 100% technickém stavu, pak hrozí jen pokuta.

masoni, domnívám se že se mýlíte, ale pokud mě toto doložíte předpisem rád se poučím a opravím, omluvím, po potrestám se.

Neplést si prosím, s tímto:

řízení vozidla, které je technicky nezpusobilé
k provozu na pozemních komunikacích34a) tak
závažným zpusobem
, že bezprostredne ohrožuje
ostatní úcastníky provozu na pozemních
komunikacích

"pokud máte auto ve 100% technickém stavu, pak hrozí jen pokuta" toto se doloží jak při kontrole policie?

Domnívám se, že i po novele hrozí jen sankce až 2500Kč na místě...

brufen84*

tam je pokuta do dvou tisíc, ale někde mají nařízeno to jen oznamovat na magistrát a pak to jsou větší pálky

brufene, jaké pálky? Podle čeho dává magistrát pokutu?

Díky

brufen84*

no ze sve zkusenosti vim, co mi rikal kamos, ze jeho pritelkyne mela propadlou technickou dostala pul roku zakaz rizeni a 17000 pokutu a verim mu

brufene, nevěřte všemu co se říká, tak to určitě není... vy říkáte, že kámoš říkal, že kamarádka dostala...

takových pohádek jsem již slyšel, věřte není to tak...

klidně dostala sankci za něco jiného...

bezprostředně ohrozíte ostatní účastníky už tím, když vám nebude svítít jedno světlo (potkávací, dálkové, brzdové...)

předpis i s odkazem je zde:

Řízení vozidla technicky nepřizpůsobilému k provozu55000 - 10000 Kč6 - 12 měsíců

www.autoskolaonli/...

jarda3*

Zas to tak neprozivejte, dulezite je taky nebyt blbej a ucinne se branit uredni buzeraci za nesmysly - svetlo proste bylo pri vyjezdu zkontrolovano a bylo naprosto OK...

A znam z poslednich 2 let pripady 3 primych znamych, kde prosla STK byla resena pokutou 500-1000Kc a nic vic, v 99% pripadu jde o prd. Nakonec nikdy nemam auto v tak dobrem stavu, jako kdyz jedu s proslou STK na STK ;)

neprožívám to. v tomto případě byste to s tou žárovkou totiž neukecal. jak se pracuje s výkladem zákona se můžete podívat na mnou vloženou otázku:

www.poradte.cz/au/...

tam zjistíte, jak si MP umí vyložit prošlou TK u zaparkovaného vozidla. a co teprve PČR, která má větší pravomoc...

p. s. taky jsem před dvěma lety zjistil, že jezdím půl roku s propadlou TK...

jarda3*

Tak nechme extremy, zatim jsem vzdycky narazil jen na slusne policajty, s kteryma se dalo domluvit, chce to slusny pristup a IMHO neni v 99% pripadu vetsi problem. MP neresim, doufam, ze v tom pripadu dostanou za usi (nebo jinem podobnem...)

masini,

používáte staré a špatné stránky,

bodovysystem.cz/...

a Váš tex by musel znít "rízení vozidla, které je technicky nezpusobilé
k provozu na pozemních komunikacích34a) tak
závažným zpusobem
, že bezprostredne ohrožuje
ostatní úcastníky provozu na pozemních
komunikacích
"

to jistě není jedno brzové světlo, ale předpis 341/2002...

někdo musí stanovit co je tak závažným způsobem...

doplněno 15.08.11 20:55:

blog.direct.cz/...

buss
hodnocení

0x

A proč by je to mělo zajímat? Když neprovozuji, není nutná STK. Když ano, riskuji flastr na silnici.

kjanik112*
hodnocení

0x

Ano, STK je to jedno, je to jen Váš problém. Správně by Vás mělo na STK dovézt jiné auto. Odtahová služba je drahá, ale může Vás dovézt i náklaďák, který má kontejner. Spustí Vám ho na zem a autem do něho najedete.

jarda3*

A to jako bude levnejsi? ;)

buss
hodnocení

0x

Božíčku, dyť je to o odvaze. Kolikrát jste byli za řidičskou karéru stavěni a kontrolovali STK? Proč se krade, vraždí, podvádí ...?
Co je to nezpůsobilé k provozu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]