Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s vyřazením vozidla

Od: peter33* odpovědí: 24 změna:

Dobry den

Mel jsem Hondu cestne prihlasenou, pojistenou atd...kdyz mi dojezdila, tak jsem ji prodal na nahradni dily, ale bohuzel neznamemu majiteli a bez smlouvy, jen karoserii SPZ jsem nechal v novem voze ze ktereho mi SPZ odcizili (o tom mam potvrzeni od policie) takze mam velky technicak, maly technicak, platnou pojistku,kterou radne platim i kdyz vuz nemam, zelenou kartu. Na dopravce mi rekli, ze auto muzu odhlasit pouze, kdyz ma platnou STK,ale ta propadla a uz ji tezko udelam, kdyz vuz nemam. Na cerno likvidaci delat nebudu, tak poradte prosim jak mam postupovat. Shnruti (platim pojistku radne, mam velky a maly TP, auto je na me prihlaseno, SPZ odcizeno na to mam zaznam od policie, auto uz neexistuje) za kazdou radu dekuju.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

ideální(časově a finančně nenáročné)je sehnat si z "kovošrotu" ve svém okolí doklad o jakože eko likvidaci...Bude vás to stát nějakou tu stovku chlapům na pivko,ale účel světí prostředky(a nebojte,i z osoní zkušenosti to není prolém-je to o dohodě)-protože jinak asi máte smolíka...Takže s papírem(dokladem o eko likvidaci)a TP(+doklad od PČR o zcizení značek) tradá na úřad trvale vyřadit z registru a následně ukončit bezpředmětné povinné na pobočce pojišťovny...

doplněno 30.06.11 18:56:

proč by se jako měli bát,není čeho,jelikož auta(vraky) jakmile se nashromáždí,tak přifrčí kontejner MAN z Děčína(sídlo Kovošrotu)a poskládá asi 6 až 8 kusů a tradá do lisu...Je to o tom jak kde mají "obrat"-tady u nás auta odvážejí 2x týdně,takže tak max.3-4 dny,pak už nikdo nic nedohledá i kdyby chtěl...Navíc nevěřte tomu,že by kdokoli z úřadu šel vrak fyzicky hledat někam na šroťák...Ta kže nechtějí-li vám vyjít vstříc tam kde jste se ptal,běžte jinam-možností je spousta...jinak odkud jste konkrétněji?

peter33*
hodnocení

No tato moznost je pry uz hodne tezka zaridit, ze se prej na vrakaci boji ci co...kdyz dam nejake cestne prohlaseni o tom, ze jsem to auto prodal opravdu rozrezane (bez fotografie) na to se nehraje? Protoze SPZ mi nahrazuje prohlaseni od policie a vsechno ostatni mam, kdyz jsem se ptal, ci mi daji nove SPZ rekli ze NE! Ze auto musi mit platnou STK pro vystaveni novych SPZ, tak na tomhle jsem se zastavil, chtel jsem ho dat do depozitare a nechat ho tam. Je pravda, ze mi nemuzou vydat SPZ kdyz nema auto STK?

peter33*
hodnocení

No, tak kdyby to slo takhle to bych byl rad, protoze pojistku platim uz asi 5 let a auto nemam. Jsem z Orlove u Ostravy.

petrcb
hodnocení

0x

Bohužel budete muset sehnat současného majitele. Jinak na černo ale...

peter33*
hodnocení

Problem je ten, ze toho uz asi nikdy nesezenu...

erikch*

shánět někoho po letech je nereálné,obzvlášť s úmyslem "dopsat smlouvu"-to by vás asi stejně poslal někam...,prostě opravdu jediným reálným a schůdným řešením je "eko likvidace"-už jsem to takhle párkrát dělal(likvidace auta bez auta)a je to k všeobecné spokojenosti...

doplněno 30.06.11 19:05:

Orlová je trošku "z ruky"-jsem z Krkonoš,ale to nic nemění na zrealizování i u vás tam někde...Takže zjistit na netu sídla šroťáků v okolí a osobně se zkusit domluvit přímo z chlapíkem "na place"(on vraky přijímá a zároveň i vystavuje potvrzení...) Čím větší šrotárna,tím větší frmol a spíše nebude problém...

doplněno 30.06.11 19:18:

anebo je ještě jedna možnost-auto jakože prodat třeba panu Nhan Trac Thuienovi-nacionále třeba živnostenský,obchodní rejstřík,sepsat si smlouvu dle Obč.z. a TP,včetně jakože plné moci k převodu vozidla kupujícím,jelikož k vozidlu byly předány i TP a ORV(malý)-no a s tím tradá na pojišťovnu ukončit smlouvu a čekat na výzvu od ČKP-tady je nutný mít ošetřené přebírání pošty na adresu trv.pobyt(bydlíte-li jinde)a jakmile se ozvou,tak jim v kopii poslat tuto smlouvu a nashle...A samozřejmě onen TP se už nikdy nesmí nikde objevit,ale to je jasné...

peter33*
hodnocení

Parkrat jsem to zkousel, ale nevyhoveli mi, pokud by jste mel nejaky tip, byl bych rad...stalo a stoji me to spoustu penez, zbytecne. Dekuju...

peter33*
hodnocení

Tak ja jeste budu intenzivne zkouset jeste tu prvni moznost...vrakace. Tak chapu dobre, kdyz prijdu s ekologickou likvidaci, velkym TP kde je na me auto prihlaseno a nema STK, bez SPZ ( s dokladem o odcizeni) a malym TP, tak jsou povinni vyradit vozidlo z evidence? Jinak moc dekuju za informace.

erikch*

tak tak...

hodnocení

0x

Petře, asi nechápu, ale zkusím se zeptat,

¨vozidlo již nemáte, doklady máte značky máte?

proč nedáte značky do depozita? asi jsem nepochopil dotaz...

peter33*
hodnocení

Zdravim Milane

mam maly TP velky TP, zelenou kartu,platim pojistku, jen mi ukradli SPZ a na to mam policejni zaznam, nove SPZ mi dat nechteji, ze pry na aute ktere nema platnou STK, znacky nedaji a auto davno neexistuje. Jinak bych je urcite uz do depozitare dal, tam muzou asi i zustat navzdy...

asi bych sepsal kupní smlouvu na:

Tonda Hájek, atd... a do techničáku nechal zapsat jeho...

ICQ 55180641

nu*
hodnocení

0x

Já nechápu, proč někdo platí 5 let pojistku, když auto 5 let nemá...za to by se dalo koupit minimálně 5 potvrzení o ekolikvidaci...

peter33*
hodnocení

No clovek s mym pracovim vytizenim bohuzel na litani po dopravkach uradech atd...nema cas, byl jsem rad, ze jsem zaridil tu policii, ted je situace jina tak to resim, tak uz snad chapete. Milane ja mam jen mail...peter.gura.1987@seznam.cz

největší "blbost" je asi platit pojistku za fyzicky neprovozované vozidlo. Dodnes kolují mýty (i naúřadech bohužel), že musíte platit ikdyž vozidlo fyzicky neprovozujete. Pokud je někde na zahradě (veřejně nepřístupný pozemek = soukromý pozemek nebo garáž) tak v zásadě není zákonná úprava, podle které byste byli povinni platit ručení. Stačí zajít na pojišťovnu a nějak se s nimi domluvit, že vozidlo je odstaveno na soukr. pozemku a ani jej nelze provozovat díky tomu,že je z něj jen rám (například) a pojistku ukončit (zkusit využít "prohlášení o zániku účelu vozidla" =rozpadlo se; rozebráno na náhradní díly, použito na stavbu kompostéru...). Každopádně bych zašel do pojišťovny.

peter33*
hodnocení

No vyuzit prohlaseni o zaniku muzu, ale podle mych informaci chteji vozidlo nafocene nebo ne? Ziskavam tady jen informace jak vyresit problem...

však jo, já Vás neodsuzuju. A ty fotky(fotka) se sehnat "udělat" někde nedají. Třeba vrakáč. taky nevím... zkouším to.Co rozprodání na díly, to je podle mě také zánik účelu vozidla.

peter33*
hodnocení

Ja si osobne myslim, ze nejlepsi je asi podmaznout nejakeho drtice vraku...to ze bych si udelal smlouvu na nekoho jineho nebo nesl na dopravku fotky, ktere nejsou primo me auto uz mi prijde hodne troufale...uvidim co se da delat, jinak fotky se samozrejme udelat daji.

takovouto fotku jsem dodal na evidenci vozidel a vozidlo vyřadili.

doplněno 30.06.11 20:47:

email odešel.

Problém s vyřazením vozidla

peter33*
hodnocení

Fotka je super Milane *smich* no ja mel za to, ze se musi auto nafotit s SPZ a nebo nejakym zpusobem, aby to bylo jasne, ze je to ten vuz? Tak tohle je vic nez jednoduche...

navíc, je možno vyřadit vozidlo tak jak je, na výzkumné účely...

testy spadu nečistot na korozi kovů...

atd... různé nesmysly a bláboly.

...

doplněno 30.06.11 20:52:

nějak zlobí odesílání pošty a přílohy...

peter33*
hodnocení

nezlobi, vsechno uz mam...moc dekuju!

tak tohle si zaslouží minimálně dva a více bodů. nemohu dát víc než jeden 3x *smich*:D. Milane dobry.

doplněno 01.07.11 07:56:

(to foto tedy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]