Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jde normálně odhlásit motorka z registru vozidel? U auta musí být doklad o ekologické likvidaci ale u motorky nevím.
u každého motorového vozidla: buď eko likvidace, nebo čestné prohlášení o zániku účelu vozidla. Motorové vozidlo je každé nekolejové vozidlo poháněné vlastní pohonnou jednotkou a trolejbus.
nesmysl, o čestném prohlášení není v zákoně č.56/2001Sb. ani slovo, zánik účelu vyižití musí žadatel doložit...
nu, většinou s Vámi souhlasím, i teď, že v zákoně 56/2001 není zmíňka o čestnép prohlášení, ale čestně prohlašuji že v Pardubicích nechtěli slyšet o vyřazení bez čestného prohlášení... a jelikož se nehádám zbytečně, vyhověl jsem jim a dodal
a byli spokojeni... vozidlo vyřadili podle zákona 103/2004 (to čumím)...
Osobně bych volil asi nějakou formulaci, podobnou textu který přikládám...je to v podsatě právně čisté řešení, z hlediska gramatického výkladu doložit znamená předložit nějaký doklad,ne prohlásit... pokud předložím písemný doklad, který nazvu "doložení zániku využití", nejdná se o čestné prohlášení...Pokud poctivě a pečlivě vyplním minimálně ty body, které jsem uvedl, a doložím k dokladu pár fotek se záběrem auta- skladu, traktůrku, ptolézačky, ze kterých poznám podle záběru na VIN, že se jedná skutečně o uvedené vozidlo, a pokud v textu nebude uveden výslovný nesmysl, který by na první pohled odporoval nějakému zákonu, nemá úředník jediný zákonný důvod žádosti nevyhovět...Maximálně může požadovat doložit, jak naložil žadatel s částí auta, kterou nepotřeboval ke stavbě traktůrku, větroně, houpačky atd...a to žadatekl dle výzvy dioloží a auto bude z registru trvale vyřazeno...
Ale to je věc názoru a zákon může vyjkládat jen soud...Takže dokud někdo nepodá v této věci žalobu , nebo dokud se toho neujme evropský soud, budeme se jen dohadovat, kdo má pravdu...
nu, opět s Vámi musím na 99,9% souhlasit, ale...
Já měl několik dotazů po náhodně vybraných evidencích po ČR, ohledně vyřazení vozidla.. to bylo počteníčko, občas mi někdo i zavolal a vyptával se, proč to potřebuju vědět, odkud jsem atd...
Postupoval jsem podle metodického pokynu 9/2008... a opět problém,,, co bylo dříve slepice či vejce, co dříve vyřadit vozidlo, že z toho udělám třeba traktor, nebo udělat traktor a ten doložit že je z toho auta?
Ale to bych mohl dělat jen po dalším administrativním úkonu, páč když to budeu dělat třeba rok..
pojistku nebo depozit...
To víte čecháček, snaží se zákon vyložit a ohnout po svém...
Zdravím Vás i pana bratra...
Motorku nevyřazujte,ikdyž třeba je to vrak,někdo rád koupí jen doklady.Dejte inzerát prodám doklady k...
nu, laskavě si přečtěte základní testové otázky vyhlášky: Cituji strana 77 (sešit)
"Doklad o likvidaci motovového vozidla: musí jeho vlastník předložit se žádostí o trvalé vyžazení vozidla z registru, s výjimkou případu, kdy motorové vozidlo zaniklo. "!
Předpokládám, že motorka je motorové vozidlo obecně.
doplněno 29.06.11 20:25:Milan to zná
miramira, o tom že to Milan ví, nepochybuji, ale Vy si laskavě přečtěte zákon číslo 56/2001Sb., paragrafy 13 a 14, všech 7 odstavců, nejlépe několikrát, pak možná pochopíte rozdíl mezi zánikem vozidla a mezi zánikem účelu využití...
Pokud vozidlo zanikne, jedná se o fyzický zánik vozidla...Pokud zanikne účel využití vozidla, vozidlo nezaniká fyzicky, ale je následně využíváno jiným způsobem...To snad chápe i malé dítě, Vy zatím pořád ne...Vaše bláboly o testech jsou toho důkazem...
V další části zákona je uvedeno, že zánik vozidla, a také zánik účelu využití vozidla je žadetel povinen doložit...stačí jen trochu pozorněji číst, než plácnete nesmysl...
Pokud vozidlo zaniklo, žadatel pochopitelně nedokládá potvrzení o převzteí autovraku oprávněným subjektem, protže autovrak nikomu nepředal...Pokud totiž vozidlo fyzicky zaniklo , například tak, že beze zbytku shořelo (o tom lze polemizovat), nebo dle ministerského výkladu spadlo z trajektu do moře, nebo se potopilo s celým trajektem do moře, takže fyzicky není, nelze nic předat k ekolikvidaci...K tomu se váže Váš slavný test...pak se skutečně potvrzení o převzetí autovraku k žádosti nepřikládá, ale záník vozidla je žadatel povine doložit...ale otázkatestu nepostihuje celou problematiku zákona a všechny souvisloti...
No a než si příště opět začnete plést hovínko s krví, doporučuji pozorně číst, co kdo píše...Napsal jsem jedinou větu a to, že čestné prohlášení nemá oporu v zákoně, pokud jde o trvalé vyřazení vozidla podle paragrafu 13, oddstavec 1, písmeno a) výše uvedeného zákona ...
doplněno 30.06.11 15:50:MIRAMIRA to nezná
o tom, že tazetel musí nebo nemusí cokoli dokládat jsem nikde nepolemizoval a netvrdil, že nemusí dokladovat. Pokud je daná otázka testů vyhlášky pro Vás plácáním nesmyslů, budiž. Vyste sám začal psát o možnosti zániku vozidla čí zániku jeho účelu, až Vám ostatní ukázali existenci této cesty. to je můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.