Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka - vyřazení z registru vozidel

Od: martinsima* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, jde normálně odhlásit motorka z registru vozidel? U auta musí být doklad o ekologické likvidaci ale u motorky nevím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u každého motorového vozidla: buď eko likvidace, nebo čestné prohlášení o zániku účelu vozidla. Motorové vozidlo je každé nekolejové vozidlo poháněné vlastní pohonnou jednotkou a trolejbus.

nu*

nesmysl, o čestném prohlášení není v zákoně č.56/2001Sb. ani slovo, zánik účelu vyižití musí žadatel doložit...

nu, většinou s Vámi souhlasím, i teď, že v zákoně 56/2001 není zmíňka o čestnép prohlášení, ale čestně prohlašuji že v Pardubicích nechtěli slyšet o vyřazení bez čestného prohlášení... a jelikož se nehádám zbytečně, vyhověl jsem jim a dodal

registr-vozidel.cz/...

a byli spokojeni... vozidlo vyřadili podle zákona 103/2004 (to čumím)...

nu*
pro MilanaNejsem kompetentní hodnotit, jaký pracovní pokyn dostal úředník v Pardubicích, a stránky RERISTRVOZIDEL nebo DOPRAVNÍINSPEKTORÁTY a další netové stránky komerčních subjektů, které nejsou ofoválními sdtránkam,i čřeskoého stáru nebo orgánu samosprávy berte s nadhledem, často s tam obejvují hrubé chyby, nesprávné dfform,uláře neodpovídající skladovým tiskopisům a nekompetentní rady...Sám jsem viděl několik formulářů z několika úřadů z jižních čech, používných k vyřazení vozidla z důvodu zániku účelu využití, nazvaných Čestné prohlášení, odvolávajících se v "hlavičce" na správní řád...Přitom ve správním řádku je výslovně uvedeno, že čestné prohlášení lze použít jako důkaz pouze v případě, že je to uvedeno ve speciálním zákonu...To co jsem na vlastní oči viděděl je výsledkem hlouposti, nekompetentnosti a neznalosti zákonů , a v konečném důsledku ostudou uvedených pracovníklů, v čele s jejich vedoucím...Prvotní příčinou je ale hloupost a nekompetentnost zákonodárců, protože pokud není uvedeno, co a jak má žadatel doložit, je Černý Petr na úřadu...Ministerstvo dopravy nemělo za celou dobu dostaek odvahy k tomu, aby novelizovalo vyhlášku kde by byl uveden jednotný postup...Pravděpodobněš z důvodu, že tato novela zákona formulací odporuje evropskému právu které platí v EU vertikálně, tedy pro všechny, a je jen otázkou času, kdy bude tento paragraf zrušen...doplněno 30.06.11 16:03:Doložení zániku dalšího využití silničního motorového vozidlaJméno a příjmení: ...Rodné číslo: ...Trvalé bydliště: ...V souladu s §13 odst.1a) a odst. 2) zákona č.56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích o změně zákona č.168/1999Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (dále jen zákon) dokládám další využití vozidla: značka - typkategorieRZ (SPZ)VINUvedené vozidlo dnem 11.11.2011 již nebudu využívat jako silniční vozidlo podle §2 odst.1 Zákona č.56/2001Sb., ale bude dále využíváno jako: ( zde podrobně uvést jako co budu vozidlo využívat...t) Tento předmět bude umístěn mimo veřejně přístupnou komunikaci na soukromém pozemku na adrese: ...Fotodokumentaci uvedeného vozidla využívaného jako:... se záběrem VIN přikládám. Prohlašuji, že pokud se jednou rozhodnu ( zde uvést název věci _ větroň, prolézačka, skald dřeva, králíkárna a další nesmysly) nevyužívat, naložím s ní podle platného zákona o odpadech.Jsem si vědom (a) možných právních následků v případě uvedení nesprávných nebo nepravdivých údajů. Nepravdivé údaje by byly posuzovány jako přestupek podle zákona č.200/1990Sb., Zákon o přestupcích ve znění pozdějších předpisů. Dne: ... Podpis žadatele: ...
nu*

Osobně bych volil asi nějakou formulaci, podobnou textu který přikládám...je to v podsatě právně čisté řešení, z hlediska gramatického výkladu doložit znamená předložit nějaký doklad,ne prohlásit... pokud předložím písemný doklad, který nazvu "doložení zániku využití", nejdná se o čestné prohlášení...Pokud poctivě a pečlivě vyplním minimálně ty body, které jsem uvedl, a doložím k dokladu pár fotek se záběrem auta- skladu, traktůrku, ptolézačky, ze kterých poznám podle záběru na VIN, že se jedná skutečně o uvedené vozidlo, a pokud v textu nebude uveden výslovný nesmysl, který by na první pohled odporoval nějakému zákonu, nemá úředník jediný zákonný důvod žádosti nevyhovět...Maximálně může požadovat doložit, jak naložil žadatel s částí auta, kterou nepotřeboval ke stavbě traktůrku, větroně, houpačky atd...a to žadatekl dle výzvy dioloží a auto bude z registru trvale vyřazeno...

Ale to je věc názoru a zákon může vyjkládat jen soud...Takže dokud někdo nepodá v této věci žalobu , nebo dokud se toho neujme evropský soud, budeme se jen dohadovat, kdo má pravdu...

nu, opět s Vámi musím na 99,9% souhlasit, ale...

Já měl několik dotazů po náhodně vybraných evidencích po ČR, ohledně vyřazení vozidla.. to bylo počteníčko, občas mi někdo i zavolal a vyptával se, proč to potřebuju vědět, odkud jsem atd...

Postupoval jsem podle metodického pokynu 9/2008... a opět problém,,, co bylo dříve slepice či vejce, co dříve vyřadit vozidlo, že z toho udělám třeba traktor, nebo udělat traktor a ten doložit že je z toho auta?

Ale to bych mohl dělat jen po dalším administrativním úkonu, páč když to budeu dělat třeba rok..

pojistku nebo depozit...

To víte čecháček, snaží se zákon vyložit a ohnout po svém...

Zdravím Vás i pana bratra...:)

des*

Motorku nevyřazujte,ikdyž třeba je to vrak,někdo rád koupí jen doklady.Dejte inzerát prodám doklady k...

nu, laskavě si přečtěte základní testové otázky vyhlášky: Cituji strana 77 (sešit)

"Doklad o likvidaci motovového vozidla: musí jeho vlastník předložit se žádostí o trvalé vyžazení vozidla z registru, s výjimkou případu, kdy motorové vozidlo zaniklo. "!

Předpokládám, že motorka je motorové vozidlo obecně.

doplněno 29.06.11 20:25:

Milan to zná

nu*

miramira, o tom že to Milan ví, nepochybuji, ale Vy si laskavě přečtěte zákon číslo 56/2001Sb., paragrafy 13 a 14, všech 7 odstavců, nejlépe několikrát, pak možná pochopíte rozdíl mezi zánikem vozidla a mezi zánikem účelu využití...

Pokud vozidlo zanikne, jedná se o fyzický zánik vozidla...Pokud zanikne účel využití vozidla, vozidlo nezaniká fyzicky, ale je následně využíváno jiným způsobem...To snad chápe i malé dítě, Vy zatím pořád ne...Vaše bláboly o testech jsou toho důkazem...

V další části zákona je uvedeno, že zánik vozidla, a také zánik účelu využití vozidla je žadetel povinen doložit...stačí jen trochu pozorněji číst, než plácnete nesmysl...

Pokud vozidlo zaniklo, žadatel pochopitelně nedokládá potvrzení o převzteí autovraku oprávněným subjektem, protže autovrak nikomu nepředal...Pokud totiž vozidlo fyzicky zaniklo , například tak, že beze zbytku shořelo (o tom lze polemizovat), nebo dle ministerského výkladu spadlo z trajektu do moře, nebo se potopilo s celým trajektem do moře, takže fyzicky není, nelze nic předat k ekolikvidaci...K tomu se váže Váš slavný test...pak se skutečně potvrzení o převzetí autovraku k žádosti nepřikládá, ale záník vozidla je žadatel povine doložit...ale otázkatestu nepostihuje celou problematiku zákona a všechny souvisloti...

No a než si příště opět začnete plést hovínko s krví, doporučuji pozorně číst, co kdo píše...Napsal jsem jedinou větu a to, že čestné prohlášení nemá oporu v zákoně, pokud jde o trvalé vyřazení vozidla podle paragrafu 13, oddstavec 1, písmeno a) výše uvedeného zákona ...

doplněno 30.06.11 15:50:

MIRAMIRA to nezná:-P

o tom, že tazetel musí nebo nemusí cokoli dokládat jsem nikde nepolemizoval a netvrdil, že nemusí dokladovat. Pokud je daná otázka testů vyhlášky pro Vás plácáním nesmyslů, budiž. Vyste sám začal psát o možnosti zániku vozidla čí zániku jeho účelu, až Vám ostatní ukázali existenci této cesty. to je můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]