Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ojeté kombi: pasat x mondeo?

Od: shadow odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

sháním kombi střední třídy a nechce se mi platit přez půl milionu, proto přemýšlím o ojetém. Optimálně pasat nebo mondeo, oba posledním provedení. Jaké by jste mi doporučili, popř s jakým motorem. S ohledem na spotřebu a spolehlivost.

Díky za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Dieslový passat 05-08 nebrat. Mondeo se dá koupit v základu úplně to poslední za 499tis, pokud diesel model 08 jedině motor PSA.

wheeler*

Já bych bral učitě passata. Ať už jde o značku či spolehlivost. U VW se hodně sraly motory 2.0 TDi 103 kw, ale jen 03-05. Novější už jsou v pohodě. A jak s provozem, údržbou tak i spolehlivostí vyhrává passat.

shadow
hodnocení

Optimální cena je pro mne kolem 300 tis, což se dá celkem dobře sehnat, jen jsem se bál větších nákladů při poruše diesla. Nyžší spotřeba je fajn, ale ročně najezdím kolem 30-40tis km. Tak by možná byl lepší benzín.

wheeler*

Pokud se nezanedbá základní servis po koupi (kapaliny, řemeny apod.) a nekoupíte vyloženě vrak, tak by se nemělo co porouchat. 30-40 tis. už je pro naftu dobrej roční nájezd.

Zkusil bych pohledat tady: mobile.de/...

Pokud autům moc nerozumíte, radil bych si vzít ke koupi nějakýho šikovnýho mechanika, kterej auto prožene diagnostikou a příp. odhalil skryté závady nebo stoč. km.

shadow
hodnocení

Díky za rady,

nyní už jen vybrat to správné.

stirecek*

Pokud budeš brát toho passat, tak až tak konec roku 09, kdy přecházel na kvalitnější vstřikovače. Rok 05-08 je časovaná bomba, už se to nejen tu řešilo. Nejsou to jen vstřiky, ale je toho podstatně víc, takže rok 09 a víc. V ceně cca třistatis mondeo 08 se koupit dá. Výhoda u forda je, že cena padá rychlej a taky servis je levnější. Při takovém nájezdu diesel, dnes už je kvalita motorů někde jinde a životnost oproti benzínu je taky jiná, nehledě na spotřebu. Pokud tě baví sportovní jízda, jednoznačně ford, ale jako vždy radím, vyzkoušej si auta osobně a uvidíš, co ti víc sekne.

doplněno 07.03.11 18:37:

poradte.cz/...

odjinud*
hodnocení

0x

Obojí je dobrá volba, mondeo je všobecně mírně levnější (nebo spíše VW je předražený). I díly vyjdou levněji.

U mondea mkIII (do 2007) je dooost sraly diesely TDCI (vstřiky, turba, čerpadla), jak ty nové nevím. Ale zase sehnat beznín je skoro nereálné, na jeden benzíňák je 9 dieselů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]