Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou zapeklitou situaci a nevím si s ní rady.
Koupila jsem auto, které na mě bylo odhlášeno, ale nikdy jsem ho na sebe nepřihlásila. Platila jsem povinné ručení a nějaký čas auto užíval můj bývalý přítel. Podařilo se mu ho zcela zničit. Zrušila jsem povinné ručení a přestala ho platit. Ale auto je někde rozebrané a nemám k němu přístup.
Když to teď dávám dohromady, tak to zní hrozně, ale mohu něco dělat a co z této situace pro mě vyplývá?
Děkuji moc za jakoukoli odpověď. Ještě musím připsat, že celá událost je 4 roky stará. Jana
Jestli bylo odhlášené na Vás,tak koukejte začít zase platit pojistku.Jinak Kancelář pojistitelů může vymáhat neskutečný peníze za dobu,kdy nebylo pojištěno.Asi od 20 do 500Kč za nepojištěný den.Vyklouznout se z toho dá jedině když auto odhlásíte nebo zrušíte a s doklady,že není auto psané na Vás,nebo je zrušené, půjdete do pojištovny zrušit pojistku.Více na: www.bezpojisteni.cz
lo, špatná odpověď, ale respektuji Váš názor. Doporučuji přečíst zákon 168/1999 §1 ods.2.
Ten stanoví, kdy musí být pojištěno vozidlo.
doplněno 10.01.11 18:27:proč nejde Ctrl+V?
doplněno 10.01.11 18:52: milý lo,To jako chcete říci,že když máte na sebe odhlášené auto,že nemusíte platit pojistku a nehrozí postih od Kanceláře pojistitelů?Napište raději neco konkrétního.Na odkazy Vám každy prdí
Agent pojistovny a zbozne prani? Pripada Vam normalni platit pojisteni neceho, co muze nastat s nulovou pravdepodobnosti, protoze neexistujici auto tezko zpusobi skodu? Nastesti, zda se, i v zakone je to, navzdory lobbingu pojistoven, nedotazeno do zcela absurdni dokonalosti. Jo, kdyby slo nejak zrusit v evidenci auto neexistujici, tak prosim, ale to bez poruseni zakona nejde, ze...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.