Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 roky neodhlášené auto

Od: jenny* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám takovou zapeklitou situaci a nevím si s ní rady.
Koupila jsem auto, které na mě bylo odhlášeno, ale nikdy jsem ho na sebe nepřihlásila. Platila jsem povinné ručení a nějaký čas auto užíval můj bývalý přítel. Podařilo se mu ho zcela zničit. Zrušila jsem povinné ručení a přestala ho platit. Ale auto je někde rozebrané a nemám k němu přístup.
Když to teď dávám dohromady, tak to zní hrozně, ale mohu něco dělat a co z této situace pro mě vyplývá?
Děkuji moc za jakoukoli odpověď. Ještě musím připsat, že celá událost je 4 roky stará. :( Jana

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jenny, vždy se najde řešení.

Důležité je kdo má doklady, co chcete s problémem udělat.

cyril*
hodnocení

1x

Dosti důležitý v tomto případě bude jakýkoli doklad o tom zničení. Protokol nebo zápis od policie, hasičů nebo likvidátora pojišťovny.

kato*
hodnocení

1x

Nechte se inspirovat poradte.cz/...

poradte.cz/...

lo*

Jestli bylo odhlášené na Vás,tak koukejte začít zase platit pojistku.Jinak Kancelář pojistitelů může vymáhat neskutečný peníze za dobu,kdy nebylo pojištěno.Asi od 20 do 500Kč za nepojištěný den.Vyklouznout se z toho dá jedině když auto odhlásíte nebo zrušíte a s doklady,že není auto psané na Vás,nebo je zrušené, půjdete do pojištovny zrušit pojistku.Více na: www.bezpojisteni.cz

lo, špatná odpověď, ale respektuji Váš názor. Doporučuji přečíst zákon 168/1999 §1 ods.2.

Ten stanoví, kdy musí být pojištěno vozidlo.

doplněno 10.01.11 18:27:

proč nejde Ctrl+V?

doplněno 10.01.11 18:52: milý lo,
Chci sdělit, že pokud se vozidlo provozuje, musí se platit pojištění.
Konkrétního jsem napsal za minulý rok asi stovky příspěvků! Postih hrozí, pokud nemáte uzavřené pojištění a PROVOZUJETE vozidlo!
"Na odkazy Vám každy prdí" neprďte a přečte te si to, pak pochopíte.
lo*

To jako chcete říci,že když máte na sebe odhlášené auto,že nemusíte platit pojistku a nehrozí postih od Kanceláře pojistitelů?Napište raději neco konkrétního.Na odkazy Vám každy prdí

cyril*

Konkrétně nejhorší smrt bývá z vyděšení!

jarda3*

Agent pojistovny a zbozne prani? Pripada Vam normalni platit pojisteni neceho, co muze nastat s nulovou pravdepodobnosti, protoze neexistujici auto tezko zpusobi skodu? Nastesti, zda se, i v zakone je to, navzdory lobbingu pojistoven, nedotazeno do zcela absurdni dokonalosti. Jo, kdyby slo nejak zrusit v evidenci auto neexistujici, tak prosim, ale to bez poruseni zakona nejde, ze...

buss
hodnocení

0x

Když jakákoliv ..

Zcela nadávno tu byl ten samý dotaz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]