Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhásit neodhlásitelné vozidlo?

Od: sona134* odpovědí: 22 změna:

Dobrý večer,dostala jsem se svoji vinou do patové situace.přibližně v roce 1998 jsem svěřila auto - favorita svému známému,který jej zcela zdemoloval.Škodu mi zaplatil.Problém je v tom,že jsem podcenila záležitost odhlašování vozidla a dál si žila svým životem až do doby,kdy mi přišel dopis od kanceláře pojistitelů,že mám zapl.sankci za nepalcení pojištění.Z toho se už nevykroutím.Běžela jsem na registr v domění,že auto teď prostě odhlásím,ale : nemám doklady,ani SPZ,nic a tak mi tam řekli,že to nejde.Prosím někoho,kdo se stouto situací setkal,zda by mi mohl poradit co dál...vždyť hrozí,že budu platit do konce života za auto,které již neexistuje :(...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

na úvod-není "neodhlásitelné"...Pokud už nemáte nikde žádný podklad-doklad,kde byste měla značky,VINko(výr.čísla auta)-zajděte na příslušný úřad-nechte si udělat výpis,opis Tech.průkazu(za nějaký správ.poplatek-tuším kilčo) a zabrouzdejte do obch.rejstříku,zadejte tam Nguen(vietnamská obdoba našeho Josefa,co do výskytu)-vyjede vám x desítek,stovek s celým jménem a sídlem-projeďte a až najdete nějakého třeba půl roku v likvidaci-což je předpoklad,že dotyčný již dávno není (alespoň ne pod touto identitou)v ČR-tak si sepište andidatovou kupní smlouvu mezi sebou a jakože Nguenem ...Samozřejmě po oné bouračce(aby to mělo hlavu a patu)...A tuto smlouvu v kopii zašlete na ČKP,s tím,že jste toho a toho auto prodala-viz.smlouva...Je to trošku ne "košér"-dalo by se to nazvat i zcela jinak,ale vyřeší to váš problém-vzhledem k tomu,že auto neexistuje,jak píšete,tak ani nemohlo nikde nic způsobit-proto to takhle píšu...

sona134*
hodnocení

Děkuji vám za opravdu detailní odpověď.Bohužel jsem již té děsné kanceláři ČKP poslala své pravdivé vyjádření,takže ho najednou nemohu měnit.Informovala jsem je o tom,že auto jsem "někomu" svěřila aby mi ho opravil a ten dotyčný ho zboural do zničena.Auto se odvezlo do šrotu,čily od roku 1998 fakticky neexistuje,jenomže jsem ho tenkrát neodlásila.Kdyby vás ještě něco napadlo,budu moc ráda.Děkuji

cyril*

Jaká byla reakce ČKP na Vaše sdělení?

sona134*
hodnocení

To jsem posílala teprve dnes,protože oni nemají žádné kontaktní adresy,ani email,jen jakýsí P.O.box.Takže jsem se náročně proklikala někam a poslala to někam :( no zítra to zkusím zalat i na ten P.O .box

Zaslala jsem jim i čestné prohlášení,že vozidlo již reálně neexistuje.Budu čekat co napíšou oni.Teď jde o to jak auto rychle odhlásit,aby mi nenabíhaly další sankce...

erikch*

Tak pokud jste poslala ČKP takové vyjádření-fajn,jen ho tzv."stvrdit"dokladem o likvidaci-lze obdobným postupem-jen budete muset trošku víc brouzdat-nechají se dohledat na netu i údaje staršího data,firmy ekologicky likvidující odpady,včetně druhotného zpracování kov.odpadů(a tím i autovraků),ideálně již zaniklá firma,no dále existuje výrobce ...Trodat...,aták...-nebo prostě obejděte kovošroty ve svém okolí,zajděte tam(není nad osobní jednání)osvětlete jim problém-něco na pivo,a mohli by vám vyjít antidatově vstříc(pokud už třeba existovali v roce 1999-nejdřív probrouzdat net)...Jsou tedy dva způsoby-s min.náklady,je to na vás-určitě se to ale oproti pokutě vyplatí,včetně času s tím stráveným...

sona134*
hodnocení

Ještě jste mě inspiroval k nápadu : mohla bych si dle vaší rady nechat vyjet ony doklady a vozidlo dočasně odhlásit,bez likvidace.Myslíte,že něco takového lze a že to k něčemu bude?

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Zkuste najít toho známého,kterému jste auto prodala a požadujte po něm čestné prohlášení o tom,že auto bylo zrušeno.Rovněž by pomohlo jeho prohlášení o nabytí vozu a o tom,že toto auto provozoval.Pokud budete mít v ruce nějaký doklad o tom,že jste auto prodala,měl by být problém podstatně menší.Jinak Vám doporučuji nějakého advokáta.

sona134*
hodnocení

Mezi námi k žádnému odkoupení nedošlo a hlavně toho člověka si již vůbec nepamatuji.Vzhledem k tomu,že si nepamatuji ani rok své svadby,tak se není čemu divit.Zapomněla jsem na to auto i na povinnost k němu(odhlašovací) a teď se v tom motám.Každopádně děkuji za radu.

buss
hodnocení

0x

Jaká ste, taká ste ... zajdu na úřad a až mi vysvětlí že to nejde, tak je požádám, aby mi řekli jak to jde.

sona134*
hodnocení

Samozřejmě jsem hned mazala na registr - tam mi bylo úředně řečeno,že jsem v p...,že s tím nikdo nic neudělá atd...proto jsem se obrátila i sem,protže si myslím,že nejsem jediný případ v republice a snad už to někdo řešil a vyřešil ...

buss

Kdysi se to dělalo Čestným prohlášením ... , právník co zná správní právo, ale možnost určitě bude. Nemůže to přece zůstat ve vzduchu. No a jako poslední je soud, ne však božíí. Dyť se ty paragrafy tak krouutí. Chce se to ponořit do příslušných norem.
Napište to na ČKP, co se přihodilo, vč. toho prohlášení.

doplněno 12.12.10 20:36:

Opět mozek za dveřmi. Měl jsem kdysik UAZ, pak jsem to prodal do země kde zítra .. a protože se te ještě muselo pro vizince dělat přes bazar, tak jsem se nechal ukolébat, že bazarista to odhlásí z evidence. Neodhlásil a když jsem to zjistil, tak jsem to řešil tím prohlášením.

sona134*
hodnocení

Kam jste jim to pohlášení zaslal? Na ten P.O.box? A to prohlášení vám stačilo? To by pro mě mohla být dobrá zpráva :)

buss

Postupujte dle správního řádu.

sona134*
hodnocení

Dle správního řádu?Já se ptla,jestli vám to s tím čestným prohlášením stačilo?Zítra zajdu na registr a zkusím to.

nu*
hodnocení

0x

těžko na úřadu pořídíte, pokud nic nevíte, nejlepší jsou žadatelé, co s er ozvalí v okénku a prohlásí...měla jsem auto, auto už dávno není, nic o něm nevím, nic k němu nemám, co se mnou teď uděláte?

Nejlepší byla paní, která tvrdila, že to auto v životě neviděla,v autě nikdy v životě neseděla a vůbec nic neví...Je jen "psané" na ní...podpisy na přihlášce k registraci jsou její, i číslo občanky, které při kontrole napsala vedle jejího podpisu úřednice s poznámkou: Ověřena dle o,p. číslo: xxxxxxxxx...čísdlo op odpovídá, ale přesto si nic nepamatuje...

Pak je těžké radit jak by to šlo...

sona134*
hodnocení

Já nikoho nenutím aby mi psal,pokud nechce:) Jde o to ,že jsem požádala o radu a v případě,že by někdo uměl pomoci,tak budu š´tastná,když to udělá...přece nejsem jediná kdo před patnácti lety chyboval a vyprdnul se na nějakou povinnost.něco zaplatím,to je jisté,ale chci to spravit abch neplatila víc.Kdo něco takového zažil,nebo o tom slyšel,jistě rád poradí :(

buss

Musím konstatovat, že ti úředníci prostě n e v í.

doplněno 12.12.10 21:24:

Neodhlásitelné neexistuje a v roce 1999 ještě žádná e k o l i k v i d a c e neexistovala!

erikch*

nehledejte v tom složitosti víc než je nutné-pokud už jste odepsala,to co jste odepsala-tak prostě své tvrzení pouze "doložíte" potvrzením o ekolikvidici od firmy,jež takové potvrzení byla oprávněna vydat-což jsou právě ony kovošroty apod.a ideálně od firmy již alespoň 5let zaniklé,protože i kdyby se v tom chtěl někdo vrtat,tak účetnictví se uchovává 5 let(ze zákona)-prostě se není čeho chytit...Anebo se domluvit s firmou stále fungující- v případě ověření dokladu-"ano toto potvrzení jsme vydali a v roce 99 jsme měli takovéto razítko..."-a opět není co dál řešit,čeho se chytit...A celkové náklady-něco málo projedete,chlapům dáte pár stovek na pivko a pokud vy sama sebe "neudáte",tak se není čeho obávat...A v praxi to tak funguje-je to o domluvě(s obrázkem paní Němcové,přinejhorším pana Palackého v ruce se 100% domluvíte)...

doplněno 12.12.10 21:21:

ještě mne napadá možnost,vzhledem k době,kterou potřebujete(rok 98,99)-sehnat nacionále již dávno zaniklého autobazaru a obdoba viz.shora ...Třeba použít vynález pana Justa(ten co vymyslel razítka Trodat)...

nu*

pokud do protokolu prohláste že auto 15 let není, s tím že popíšete, co se s ním stalo, dá se to vyřadit, proč ne? V té době to tak šlo, ale když prohlásíte, že nic nevíte, nebo že jste auto někomu jinému dala, darovala, věnmovala, přenechala, ala, atd, a co s ním je nevíte, pošlou Vás domů...co chcete ještě poradit? Když auto nezaniklo, ale jen se změnil majitel,nelze podle zákona nic vyřazovat...Buď, anebo, další možnost není...

hodnocení

0x

Soňo, v záplavě odpovědí jste našla tu nejlepší a už víte co a jak?

sona134*
hodnocení

Ano,udělala jsem to nejjednodušší co mi bylo poraděno ,podepsala jsem na registru čestné prohlášení a paní vozidlo odhlásila:).Zábavné na tom všem je,že v halvním registru na Jugmance mi nedokázali pomoci ani poradit a dokonce mi v kanceláři řekli,že je to neřešitelná situace...no a na Jarově,pobočce úřednice hned věděla co má dělat :)). V té jungmance mě ten vedoucí odboru správních řízení pěkně vyděsil :(

Soňo, blahopřeji,

jak vidíte všechni jde, když se chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]