Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadla stk vs platnost po?

Od: stanlaf odpovědí: 28 změna:

zdravim chtel jsem se zeptat kdyz mi konci technicka5.01.2011,mam pak nejakou casovou dobu do kdy tu technickou muzu vyridit?nebo to musim stihnout do toho5.01.?znamy me informoval ze asi tak do3tydnu to musem stihnout po propadnuti technicke ,tak jen chci vedet jestli je to pravda dekuji za odpoved

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Kdy budete dělat technickou kontrolu je na vašem rozhodnutí a není nikde žádné nařízení, které by určovalo dobu nebo datum. Musíte však myslet na to, že bez platné TK nesmíte vozidlo provozovat na veřejných komunikacích.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec. Není na co čekat.Nachystat si nějakou tu korunku.V pondělí hups do autíčka.Emise a technická.A JE TO.(Trošku to umyjte).Já osobně tento problém řeším tak,že auto dám do servisu kde mi toto všechno zajisttí a provedou.Ovšem je to asi o pětistovku dražší.

buss
hodnocení

0x

Známý kecá, pokud chcete jezdit, tak datum máte stanovené. Jak prosté.

nu*
hodnocení

0x

známý mý smysl pro novoroční humor, snad se z toho vyspinká

hodnocení

0x

"technická" je stanovena datumem, a do té doby, by jste měl vyřídit opět další kontrolu. Tj. do 5.1.

Nic se neděje, akorát Vás nesmí chytit policajti, pokud chytnou, dostanete pokutu. Takže nedoporučuji jezdit bez platné STK a opravdu na to pamatovat a jít ji hnedka udělat.

stirecek*
hodnocení

0x

Do konce ledna pokutu určitě nedostanete, takže v klidu můžete jezdit.

Do 5.1. Pokutu nedostanete, a od 5.1. ji dostat můžete. Pro policii je směrodatné datum...takže pokud bude 10.1. a oni zjistí, že jste měli technickou do 5.1. tak pokudu dostat můžete - záleží na policajtovi.

stirecek*

A jak to zjistí? Podle nálepky?

erikch*

zcela jednoduše každá hlídka PČR dotazem na "operačního",který obratem "číhne" do registru a vidí přesné datum platnosti TK...Takže asi nemá smysl absolovování STK nějak odkládat-prostě příští týden vyrazit a nechat udělat,cenově jak kde,benzín do 1000,-,nafta cca.1100 až 1200,-

nu*

podle zápisu v elektronickém registru, tento seznam spravuje ministerstvo vnitra , není tedy problém zavolat mobilem nebo vysílačkou operačnímu nebo službukonajícímu policistovi ktzerý se tam podívá a zavolá zpět...je to otázka cca 1-2 minut...

Údaje o technických prohlídkách zadává do registru po jejich provední přímo STK...A je tam přesně uvedeno, od kdy do kdy platí...

buss
hodnocení

0x

Faktem ovšem je, že běžná hlídka, když už se vůbec podívá na známky zjistí jen měsíc. Takže do konce měsíce by to šlo.
Pak už záleží na její aktivitě co zjišťuje dál.

Já dělám STK i emise zároveň, stačí, aby při kontrole chtěli předložit emise a tam je to přesně napsané.

Při dělání STK na auto mi řekli, že musím prvně na emise...takže to opravdu není problém zjistit...

cyril*

Při jaké kontrole a jaké emise předkládáte?

Při kontrole po vás můžou chtít osvědčení o měření emisí...

cyril*

Chtít mohou, ale je to asi stejné jako když já budu chtět po kontrole aby mi vlezla na záda. Oni nejsou povini nikam lézt a já nejsem povinen nějaké osvědčení mít u sebe. Dokladem o stavu emisí je pro kontrolní orgány na cestě pouze emisní nálepka na značce.

stirecek*

To já dělám taky tak, ale lhůta je do 30dní, takže pokud dělal emise 5.1, na stk musí dorazit do 4.2, takže pokud ho hlídka zastaví v lednu a koukne na známku, většinou to dál neřeší (z vlastní zkušenosti), pokud ovšem se mu nebudete líbit nebo budete dělat chytrého, vždy si něco najdou a klidně to budou řešit ověřováním jak psali kolegové. Zatím ale jsem nezažil, že by dělali kontrolu v registru, většinou to řeší na místě, případně upozorní na končící platnost dle známky.

cyril*

Máte pro svá tvrzení o lhůtě 30-ti dnů i nějaký právní podklad nebo je to převzato z agentury JPP?

stirecek*

Nikde jsem nic nepřevzal, na STK mi řekli, že emise nesmím mít starší 30ti dnů, jinak bych je musel dělat znovu, protože by STK neudělali. Je ale pravda, že jsem ji dělal naposled před třemi roky, aktuální změny neznám.

buss

No ale pak je třeba dotaz precizovat, byl o STK. Udělám emise a do 30 dnůl na STK, takže neplést si to.

stirecek*

A co si pletete? STK můžete dělat hned po emisích nebo pozděj, ale nesmí být emise starší 30ti dnů...

hodnocení

0x

§41 zák. 56/2001 Sb

Provozovatel silničního motorového vozidla uvedeného v v §40 s výjimkou motocyklu, jehož provozní hmotnost je nižší než 400 kg, a elektromobilu přistaví toto silniční vozidlo k pravidelnému měření emisí jeden měsíc před ukončením platnosti technické prohlídky ve lhůtách stanovených pro jeho pravidelnou technickou prohlídku.

§45 zákon 56/2001 Sb

ods. (5) Jestliže hodnoty parametrů a vlastností emisního chování silničního motorového vozidla po provedeném měření emisí překračují limity stanovené výrobcem a prováděcím právním předpisem, je silniční motorové vozidlo technicky nezpůsobilé k dalšímu provozu na pozemních komunikacích ...

PS: já mám obojí v jeden den.

Když mě kontrolovali policajti, kdy mám dělanou technickou, tak jsem jim řekla nevím, podívala jsem se do emisí, řekla datum, oni si to ověřili, že je to obojí v jeden den, že nelžu a pustili mě. STK a emise jsem měla do 20.6 a oni mě lustrovali nějak 2.6...

Takže jsem jim zamávala.

buss

A co jste tím chtěla tazateli sdělit k STK

Tak pardon no...

roboot*
hodnocení

0x

Ježiš to jsou tady bláboly, každá technická platí do posledního dne v měsíci, do kdy je vyznačena. Pokud je datum 5.1. platí do posledního ledna. Pokud je datum 23.2. platí do posledního února!

doplněno 03.01.11 01:39:

Tím pádem má Váš známý vlastně pravdu, oproti jiným chytrým hlavám ví, že technická je vždy do konce měsíce, čemuž 3 týdny po datu 5.1. odpovídají!

cyril*

Nezbývá než souhlasit. Blábolů je zde opravdu spousta a ten Váš je z nich naprosto největší. Pokud tomu, co zde hlásáte sám či sama věříte, tak je to Váš problém, ale nesnažte se těmito bludy poučovat ostatní. Mnohdy se osvědčilo nejprve něco nastudovat,pochopit a teprve potom předávat vědomosti, pokud možno podložené, dál.

To roboot:

Zákon č.56/2001 ze dne 10. ledna 2001

§ 40 Pravidelné technické prohlídky

(1) Provozovatel silničního vozidla přistaví k technické prohlídce

a) osobní automobil, nákladní automobil, jehož přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, motocykl, přípojné vozidlo, jehož přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, kromě nebrzděného přívěsu, jehož přípustná hmotnost nepřevyšuje 750 kg, nejpozději ve lhůtě čtyř let po prvním zápisu silničního vozidla do registru silničních vozidel (dále jen "zaregistrování silničního vozidla") a potompravidelně nejpozději ve lhůtách dvou let,

§ 42 Lhůta pro přistavení silničního vozidla k pravidelné technické prohlídce...se počítá ode dne zaregistrování silničního vozidla u příslušného okresního úřadu a potom vždy ode dne provedení pravidelné technické prohlídky zapsané v technickém průkazu silničního motorového vozidla

Předpokládám, že jste schopen pobrat takové termíny jako ,,nejpozději´´. Tedy ne dva roky a tři týdny.

Toto je totiž poradna, poskytují se tu rady - ne nepodložené bludy. Pokud své tvrzení o třítýdenní lhůtě podložíte věrohodnou citací podkladu, z něhož vycházíte, rád se Vám omluvím. Zatím však trvám na tom, že pouze píšete nepodložené plky.

roboote, tuto chybnou interpretaci jste vyčetl kde?

jestliže je uvedeno, že platí do 5.1. od 6.1. klidně dostanete pokutu

Jestliže policista vidí na nálepce 01/2011 tak určitě se dotáže v registru na datum prohlídky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]