Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamlzena okna v aute

Od: mlha* odpovědí: 7 změna:

Mam octavii r.v. 99 a hrozne se mi mlzi vsechna okna. Vetrani mam samozrejme pustene na predni sklo na nejvyssi stupen ale stejne je sklo zarosene. Takze kazdych sto metru musim zastavit a hadrou utirat okna v aute protoze se to tak rychle mlzi...

Nevite jak se stim vyporadat? Nebo aspon pricinu toho? Jsem z toho uz opravdu zoufalej ostatnim se taky okna mlzi ale v porovnani stim co me je to uplne nic...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Pokud do auta neteče a nebo nabylo pod vodou, nemáte zapnutý vnitřní okruh na ventilaci?

alf*
hodnocení

0x

vyčistit ironem (nebo podobným) pustit klimatizaci, ta zabírá spolehlivě behěm pár sekund, ovšem dokonale čisté sklo je základ. V zimě oklepávat boty od sněhu, obecně se snažit dostat do auta co nejméně vlhkosti, zkontrolovat zda nejsou někde vlhké koberečky.

stirecek*
hodnocení

0x

Klimatizace vlhkost odstraní, pokud venku prší, jen větrák nepomůže, dovnitř jde pořád vlhký vzduch.

magdon*
hodnocení

0x

Neubývá Vám chladící kapalina? Pokud se Vám mlží okna i v případě, že na ně máte puštěný vzduch, může to být způsobeno netěsností výměníku topení. Stačí i velmi malá trhlinka (takže nic zdánlivě neteče). V tom případě se okno orosí více po zapnití ventilace. Přítomnost páry z chladící kapaliny by ale byla pravděpodobně cítit, zvláště při teplejším motoru.

Já mám ve feldě stejný problém, na doporučení jsem vyjmul kabinový filtr,sklo umyl saponátem a nic.Včera ráno jsem přišel k autu a skla silně zamlžené,dalo by se spíše mluvit o vodě,protože hadřík byl na ždímání,tak nevím co s tím!

erikch*

pokud jste vyjmul filtr,odtokový kanálek funguje(?)a necítíte pohmatem mokrý(vlhký)koberec u tunelu,no a samozřejmě z expanzní nádržky nemizí kapalina,tak vám nejspíš zatéká čelním sklem...Zkuste zespoda z pod přístrojovky nahmatat co nejblíže torpédu-kovová příčka mezi kabinou a motorem,zkusit se dostat na tu pěnu(izolaci)a je-li vlhká(mokrá)tak máte jistotu,že sklo pouští vodu zvenku a pěna saje a saje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]