Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
klimatizace v aute nefunguje a tak se nám teď v zimě mlží skla. Chci se zeptat jestli na to pomůže nejaký extra ventilator do auta a když tak jaky. Obyčejný nebo s ohřevem? a taky ty protimlžíci spreje a hadříky?
Nebo je nejaký jiný spůsob?
Dekuji
čisté sklo je celkem dobrá metoda. Opravdu čisté, zbavené mastnoty, prskanců, šmouh od prstů. Co je to rosení to je jasné a proč se prodlužuje doba než zmizí? No právě kvůli těm horám nepořádku které zvětšují orosenou třeba i na dvojnásobek, možná i víc. Voda potom není jen v rovině skla ale orosí i prskanec a ten celý musí oschnout ze všech stran. A je jich tam milión na tom skle.
alfe tentokrát jste tu jeden jak druhej vedle jak ta jedle. čistota "půl zdraví" zas až tak nepomůže. Tento jev se nám stával ve služebáku. Pravděpodobně někde zatékalo do systému a pak vám je do auta foukán vlhký vzduch přímo z potrubí, efekt je stejnej jak když dýcháte na sklo. Může to být i vodou nasáklým filtrem v systému, to souhlasím, a výměnu doporučuju. Chyba ve formě díry se hledá těžko, páč do potrubí není vidět. To že do auta zatýká se může taky považovat za jednu z příčin rosení - - -prostě se někde shromažďuje voda. Ale jak ji najít . . .
Nefungující klima nemá na mlžení až takový vliv. Na odmlžení skel je třeba mimo jiného funkční ventilátor ve vnitřním rozvodu vzduchu, funkční topné tělísko a čisté průduchy u ofuků skel.
Taky mi nefunguje klima (kvůli mikrotrhlině mi uniká plnivo), nicméně skla v pohodě odmlží ofuky skel.
Všechny předcházející odpovědi jsou správné ale řeší, jak se zbavit orosení. Ale ono je potřeba zabránit vzniku orosení a to znamená, především se zbavit vlhkosti uvnitř vozidla. Zjistit, jestli do vozidla nezatéká a případně to odstranit, udržovat suché koberce-používat gumové vaničky se zvednutým okrajem a ty po jízdě vyklepat.
Dobrý den,
před týdnem jsem řešil tento problém, mlžily se mi strašně okna, otevřel jsem kaputu a pod ní jsem našel TZV. pylový filtr, ten jsem vyměnil za nový, starý byl úplně černý vypadalo to jako by ho snad nikdo předemnou neměnil.
Teď mám jak to zatím vypadá úplný pokoj, okna se mi odmlžují vždy po zapnutí ventilátoru topení na okna nádherně, je ještě zapotřeba mít přepnutý koloběh vzduchu na venkovní okruh pomocí páčky či čudlíku na palubovce, určitě to pomůže jako mě.
Hodně úspěchu přeji, poté napište hezký den
Už léta spokojeně používám utěrku CLARIN. Například tady: internetovy-obcho/... , která se dá koupit na pumpách nebo v drogerii.
Pouze se musí "opatrněji"použít na čelní sklo, jelikož dělá čmouhy, které v noci oslňují od světel. Takže po použití je potřeba flanelovým hadříkem čelní sklo vyleštit - ne však dokonale, ať tam něco málo účinného filmu zůstane.
Je to opravdu perfektně účinné - uvidíte, že budete spokojená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.