Nejste přihlášen/a.
1x
Jo, je za to postih. Protože tě nechytili při jízdě, a tudíž nevědí, kdo auto řídil, tudíž to jde za provozovatelem vozidla. Případná věc se řeší ve správním řízení a tam je to 2000-5000 Kč, bez bodů a zákazu řízení pokud není auto technicky nezpůsobilé.
Pokud má vážné technické nedostatky, což tím obhlížením policajti zřejmě zjišťovali (stačí sjeté gumy), tak je to 4000-10000 kč, 6 bodů, papíry v čistírně na 6 až 12 měsíců.
Pokud jsi provozovatel (ten, co je zapsán v technickém průkaze), tak čekej jednu z těch dvou možností, záleží na tom, která to byla.
Pokud mají palubní kameru (a tu jistě mají), tak dobře vidí, kdo auto řídí. Pak už jde jen o to, jak budou aktivní. A to oni dokážou.
To, ze rizeni technicky nezpusobileho vozidla lze "dokazat" (a na zaklade toho nasledne i pokutovat) nejakou pozdejsi dodatecnou obhlidkou je Vas osobni pravni konstrukt, nebo vychazite z nejakych predchozich rozhodnuti/rozsudku? Dekuji.
Respektive lze vubec pokutovat "korespondence" i prestupek, ktery nebyl zjisten nejakym "automatickym systemem"?
@genehawkins Gro dotazu bylo, že se řidič k přestupku nemá a policie jej neumí dohledat. Kontrolní otázka, za kým přestupek jde?
pak, pokud vůbec, se bude řešit, kdo byl řidič a jestli jste na záznamu rozpoznatelný a jestli se přiznáte ke svojí podobence.
myslim si ale, že to řešit nebudou.
Jaroslave, budeš mít problém, vozidle je tvoje.
Policie to pak může a nemusí řešit dál s provozovatelem. Já teda nevím jestli ten video záznam mohou takto použít, ale já bych na svém místě něco očekával vzhledem k tomu, že tam u toho vozidla i zastavili, obcházeli a tak.
Odtah bude pravděpodobně dražší než ty maximálně 2,5 tisíce Kč pokuty za jízdu bez platného STK (pokud je auto technicky v pořádku, není-li, nemá smysl na STK jezdit), pokud ho samozřejmě PČR zastaví. Bude-li mít tazatel termín s STK domluvený a potvrzený (např. mailem nebo SMS), policie často takovou jízdu s doložitelným cílem na TK řeší mávnutím ruky nebo domluvou.
0x
pokud auto není viditelně NEzpůsobilé - tak bys dostal něco mezi 100 a 1000 - za 3 dny propadlou spis tu 100,- a za rok propadlou s dírou v prahu a sjetý gumy v zimě na 1mm jsem mel - ted nevim zda 500 nebo 1000...
oni mají ty kamery a ukáže jim to červené když máš propadly něco, barva nebo jsi v hledání
pokud nemají záznam z kamery tak to řešit nebudou, asi vůbec to řešit nebudou zvláště když si tu technickou necháš rychle dodělat a nebudeš s tím znova jezdit ![]()
Tak si říkám, proč ty hlupo nemají centrální evidenci aby viděli že už mě jednou chytli bez STK, Že už mě chytají počtvrté
)
Houkačky za mnou, kontrola řidičáku, poznámka o tom, že podle nálepky na značce to skoro vypadá jako technická do 2020, moje "vysvětlení", že jsem to právě po letech oživil, negativní kontrola na alkohol, jejich popřání opatrné jízdy a odjezd
To nevím jak to je, já mám na značce samolepku s 28
Tak se dávají samolepky nebo nedávají nebo jak to je?
A jaká byla pointa - že jsi STK neměl a ani jsi jim neřekl - že jedeš na STK a nechali tě?
Nevím jestli je to pravda ale mě tvrdili že prostě když to mají na kameře a lustrovali to v systému takže pokutu dát musej protože je o tom záznam, tak třeba tebe v systému lustrovali tak mohli mít dobrou náladu a ... podobně jako vrchní prchni Velorex ![]()
Ale chvíli jsem se samozřejmě obával, že mě ta pársetmetrová vyjížďka vyjde na dvojku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.