Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možná oprava veterána?

Od: tomy
Chtěl bych se pouze zeptat, jelikož nemám dostatek znalostí s opravami veteránů. Každopádně jdu si pro radu zda je ještě nějakým způsobem možné opravit/vyklepat nebo alespoň zachránit nějaké díly(viz foto) na havarované Škodě 100. Jedná se o přední část konkrétně levý přední blatník a okolí. Ta přední maska to má jistě za sebou a tak se chci zeptat na Váš názor popřípadě postup opravy. Děkuji za odpověď!
Je možná oprava veterána?
Je možná oprava veterána? #2
Je možná oprava veterána? #3

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
S velmi podobným poškozením jsem jako kluk na škole koupil svoje první auto Š100 za 3500 kč a sám si ho bez zkušeností, peněz a internetu opravil, že to prakticky nebylo poznat. Na veterána jsou samozřejmě vyšší nároky, ale opravitelná jsou i mnohem horší poškození, tohle není nic strašného.
km
pohadky ovci babicky...
olin

km: žádné pohádky, ale pořádný železo, ne ten alobal na dnešních autech, žádný plech slepený na tmel nebo lepidlo..

hodnocení

3x

Už jsem to mnohokrát napsal, neexistuje nejde.

(ne)umím, (ne)chce se mi.

Ještě se dají sehnat strší díly na internetu, ještě lze najít klempíře, který umí.

Přeji Vám jen úspěchy s renovací.

doplněno 20.12.25 12:37:

A co když se podíváte po batarech, či zde?

Nikdy neříkej nikdy... měl jsem před pár lety dost blboz bouračku na motorce a přední blatník totálně zmuchlaný skončil na doporučení známého autoklempíře ve šrotu .. prý by bylo jednodušší uděkat to z rovné tabule pelchu než to vyklepávat

trtr
hodnocení

3x

Zdravím, jak padlo, skoro vše jde, hlavně mít čas, peníze a chuť. Staré díly nevyhazovat (mustr), šikovný klempíř dokáže vyrobit i nové díly na "koleně", i když to dneska už taky moc nefrčí.

2024
hodnocení

2x

Když jsem dával do hodinářství na opravu 15 let staré mechanické automaty, volal mi hodinář, řekl že opravit jde všechno a cena bude 1200-1500Kč. Tak říkám, OK, hodinky jsou v cenové relaci 15000Kč a když vydrží dalších 15 let, připadne mi to adekvátní cena.

Ve vašem případě cenu neposoudím, ale to že "opravit jde vše", to platí i zde.

k2
hodnocení

0x

Blatnik a maska neopravitelne, podbeh a vnitrek kufru jste nevyfotil. Vzhledem k cenam dilu na S100 nema vetsinou smysl neco zachranovat a je lepsi to vymenit. Problem je sehnat nekoho, kdo to bude schopny udelat.

No a pak je tu otazka stavu zbytku vozu...

olin
hodnocení

0x

Všechno jde, když se chce. chce to jen použít představivost jak to dávali dohromady ve fabrice a vrátit vše(plechy) do původního tvaru. Na veteránech můžeš někoho poprosit o fota, nejsi první, kdo renovuje. Některé díly(plasty) které už nepůjdou opravit se dají sehnat na bazarech/aukcích. Začal bych vyklepáním blatníku a podle něj potom formovat poničené plechy "podběhu"

Pokud se na to necítíš, dej to někomu opravit nebo to prodej.

k2

Co na tyhle zmastenine chcete klepat, kdyz se pekny blatnik da koupit za 500,-?

tomy
hodnocení

A vy by jste věděl kde sehnat náhradní díly za takovou cenu? Já všude našel znatelně vyšší cenu.
k2

@tomy: Treba tady:

auto.bazos.cz/...

pokud je inzerat teda jeste aktualni. Obecne hlidat bazos a sbazar. Obcas se da sehnat i novy blatnik kolem 1000, ale chce to pravidelne hledat a nespechat. Na druhou stranu, i 1500 za jety pekny blatnik je hezka cena (kdyz ho potrebujete). Celo bude asi trochu drazsi (pocitam od 1000 vyse), nejdrazsi bude pak podbeh. Stale ale plati, ze plechariny na S100 je porad mezi lidma hromada, ceny jsou nizke a stale se tudiz nevyplati cokoliv tahat/klepat/rovnat.

Zaroven ale plati, ze pokud to neumite opravit sam, tak za cenu plechariny+prace+lak sezenete jine pojizdne auto s platnou STK. Tedy nejprve si ujasnete, co s autem zamyslite a az pak kupujte plecharinu.

olin

k2: když je to takhle ťuklý, bude to potřeba vyklepat v části podběhu(u čela)

k2

@olin:A? Porad si stojim za tim, ze je nesmysl klepat takto zvalchovany blatnik a jeste se snazit podle nej nejak tvarovat podbeh. Zaklad je vychazet z nezboreneho blatniku a podle nej bud rovnat podbeh, nebo podbeh rovnou odvrtat a vymenit. Koupit stale jdou a drahe nejsou. Dalsi otazka je, zda to s sebou nevzalo i podlahu kufru, popripade jestli neni shnila tak, ze podbeh nebude k cemu pribodovat...

hodnocení

0x
Nebyla tady náhodou stejná otázka před nějakou dobou?
Taky jsem hned u první fotky měl Déjà vu :)
Jinak u nás v autodilech (autodilykrc) mají čelo a blatník na stovku normálně na stěně mezi poklicema na kola a ostatním placatým sortimentem. Aspoň to teda jako na stovku vypadá a těžko by to bylo na něco jinýho.

To je ale paměť.

Milane jak na co.

Co bylo včera na oběd ,si nepamatuji, ale blbosti to jo.*nevi*

hodnocení

0x
Tak ještě jednou..ANO! PŮJDE to opravit! Auto je koukám v suchu..nestačilo ani oreznout v místech oloupaného laku..Pokud k němu máte citový vztah,což předpokládám..Tak má určitě smysl ho opravit.Sám to vidím nezvládnete,když se ptáte..Z nás k vám nikdo nepojede to opravit..Už několikrát vám bylo řečeno, že to jde vytáhnout anebo lze sehnat nové-uloženkové díly..Za pár stovek to ale rozhodně nebude..to šlo před 20 a více léty.Takže se ptejte spíše opravářů v okolí..nejlépe garážistů

bear
hodnocení

0x

Vše je o penězích a to, zda člověk chce či nechce. ;)

U oprav veteránů jde převážně o sentimentální hodnoty (auta po předcích z rodiny) a né až tak o to, zda na tom vydělat. Kór v dnešní době, kdy opravdový veteránisti dané značce i modelům rozumí a poznají fušerské nekvalitní splácaniny.

Co Vaše obavy s přestřelených cen dílů? Stále trvají od května? Nebo už se díváte jiným úhlem pohledu.

Tedy musíte vědět sám, zda máte záměr to opravit kvalitně a nebo sflikovat a pak někde střelit (ale v případě prodeje je lepší prodat v tomto stavu. Nikdo nechce auto po někom, kdo ho snahou o opravu ještě více zkur... pardon znehodnotil) *hi*:)

Vracíme se k první větě.

Vše je o penězích a to, zda člověk chce či nechce.

Ani jste to auto v létě nevytáhl, nevyfotil a neprojel, že? Od května stále tam, kde je.

...

Původní dotaz zde:

poradte.cz/...

Ale sundal ten blatník..Nevyfotil podběh..a ten je nejdůležitější.Bylo by dobré vědět, jestli si chce auto nechat anebo prodat..to nám asi neprozradí
bear

Sundal blatník...

Jo, ale opět udělal půlnoční fotky opředené tajemnstvím a romantikou veteránů. ;)

Pozor, zde strašně předražené díly. Minuta hledání.

auto.bazos.cz/...

bear

auto.bazos.cz/...

auto.bazos.cz/...

auto.bazos.cz/...

auto.bazos.cz/...

auto.bazos.cz/...

...

Mimochodem origo blatník na obyčejné Citigo stojí pře 3000kč, takže co je drahé?

A klempíř to bude dělat za krabičku cigaret a za flašku rumu, aby se u toho vožral a pak vyklepával něco, co nikdy nebude jako originál k nepoznání? Opravdu krásná představa...

skoda-dily.cz/...

bear

Podběhy

auto.bazos.cz/...

nové

auto.bazos.cz/...

...

Cejtím lenost. Kdo mi opraví auto zadarmo. Nevím ani totiž co s ním bude...

bear

Přední čelo

auto.bazos.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]