Lze opravit nabourané části karoserie nebo koupit nové?
Od:tomsaodpovědí:5změna:
Zdravím, mám Škodu 100 z roku 1970, kterou kdysi děda naboural– v přední levé části. Viz.foto. Chtěl bych se zeptat, zda je vůbec reálná oprava(např. vyklepaní plechů), případně co by bylo potřeba vyměnit nebo sehnat každopádně. Cena dílů je neskutečně přestřelená. Má někdo zkušenost s podobnou opravou? Budu rád za každou radu nebo tip, jelikož já se v tom vůbec nevyznám. dekuji Omluvám se za kvalitu fotek. Ve stodole není světlo a práší se tam.♂
Pokud se vám zdá, že cena dílů na vererána je "neskutečně přestřelená", tak až se začnete shánět po mechanikovi, který toto uvede do pěkného stavu, zjistíte, že i cena odborné práce je "neskutečně přestřelená". Je otázkou, co s tím autem zamýšlíte. Pokud prodat, tak než neodborná oprava bude lepší to prodat v tomto stavu. doplněno 13.05.25 11:16: Navíc zde nejde jen o blatník kufr a čelo, bude pomačkané dno kufru i výztuhy náraznku. To se bude muset pracně narovnat, nebo navařit z jiného vozu. To nebude levné. Stará Š100 byla moje první auto, které jsem kdysi za 3500 koupil lehce bourané na přední blatník. To, co máte vy, bych tehdy podvázal řetězem za úchyt předního blatníku ke sloupku a opakovaným couváním a kladivem co nejvíc narovnal spodek. Na to pak nafintil plechy a jezdil. Ovšem to tehdy nebyl veterán, jen levné auto na ježdění.
Pokud se na nebudete chtít vyučit autoklempířem a automechanikem tak jej radši prodejte. Oprava znamená celé auto rozebrat do posledního šroubku a vše opravit nebo poškozené části vyrobit nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.