Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet křižovatek v ČR - doplňková zelená šipka a zelená ve volném směru

Od: km odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

navazuji na tuto otázku a diskuzi, kterou jsme nezaložil:
poradte.cz/...

Téma se týká světelných křižovatek, které používají světelnou značku S5:
zakruta.cz/...
Zelená "šipka svítící současně se signálem s červeným světlem "Stůj!"nebo se žlutým světlem "Pozor!""

Prosím, zda byste mohli sdílet odkaz na místa v mapě (google street view, mapy.cz panorama) v ČR, kde je tato značka použita a prokazatelně zároveň svítí zelená z jiného ramene pro stejný směr ("ve volném směru").

Jedno takové místo sdílel milancukrar:
mapy.com/...
Kolize tam nehrozí ani v případě, že řidič přednost nedá, protože má vlastní pruh.

Najdou se nějaká další místa?
Neuvědomuji si, že bych kdy takovou křižovatkou jel (jedu na zelenou šipku S5 a zároveň mají zelenou jiní stejným směrem).

Děkuji pěkně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aladar
hodnocení

2x

Dosti známá je tato křižovatka v Táboře:

mapy.com/...

A řekl bych, že to tam bývá napínavé.

km
hodnocení

tohle místo znám, tam je to opravdu pitomý, vždy mě zarazí to značení viz přiložené foto, všimněte si těch směrů, pak aby řidič nebyl zmatený

a teď jsem si všiml jedné specialitky na světlech a to diagonální šipka směřující do pravého horního rohu, zajímalo by mě, jestli tohle je vůbec schválené řešení...

vy myslíte situaci, kdy se vyjíždí z chýnovský do budějovický, tudy jsem jel asi jen jednou

děkuji

Počet křižovatek v ČR - doplňková zelená šipka a zelená ve volném směru
Počet křižovatek v ČR - doplňková zelená šipka a zelená ve volném směru #2

hodnocení

2x

Zdravím,

já myslím že těchto míst je spousty.

Bohužel vám z hlavy hned neukážu křižovatku z ČR, ale.. napadle mě teď jedna z Marienbergu, kousek za Chomutovem v Německu, kam jezdím na nákup a tamtudy projíždím...

Je to klasická křižovatka kříž, kde hlavní je ta příčná ulice. (ani z jedné strany není vyznačen tvar křižovatky, jen značka hlavní silnice nebo dej přednost z této boční..) A z odkazu který vložím, když přijedu, je značka S5 trvale umístěná se značkou dej přednost v jízdě. Žádná světelná.. Je trvalá.. Prostě když přijedu jako první, mohu pokračovat doprava a samozřejmě dát přednost ostatním vozidlům atd. (na odkazu je vidět jak auta na červenou jedou doprava..) Pokud se rozsvítí zelená na semaforu, mohou jet taktéž doprava, nebo doleva, anebo rovně do jednosměrky.

Pokud přijedu do křižovatky např. jako druhý a auto předem mnou pojede rovně nebo doleva, prostě čekám. Jiná možnost není. Ale to snad už nemusím ani říkat.

Zde je odkaz:

google.com/...

ps: nepomohl jsem, a asi jsem možná nepochopil dotaz.

Prostě takových různých křižovatek je hodně.

km
hodnocení

pochopil jste, ale jen částečně. situace v DE je jiná než v ČR, právě v tom, že:
1/ je to tam časté (takže je to zažité)
2/ značka není světelná (takže má jiné psychologické působení na řidiče)

a proto se ptám především na ČR

glyx
hodnocení

0x
Praha, náměstí Míru x Jugoslávská. Při doplňkové šipce má občas tramvaj zleva čočky na volno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]