Nejste přihlášen/a.
Nevím zda je to ve správné rubrice
Zatím jsem se setkal s tím, že když svítila na semaforu v mém směru červená tak:
1 - k červené ze zelenou šipkou se rozsvítila oranžová ( žlutá ) a pak když zhasly tak se rozsvítila zelená.
2 - k červené ze zelenou šipkou , zelená šipka zhasla, pak se k červené rozsvítila oranžová a ty když obě zhasly tak se rozsvítila zelená.
Ale nyní jsem se setkal s třetím případem viz odkaz
K červené když svítila zelená na odbočení tak zelená zhasla a naštěstí jsem byl blízko, tak jsem prudčeji zabrzdil až se mi "posunuly tašky v kufru". A stál jsem kde zhruba stojí to bílé vozidlo - částečně na přechodu.
V okamžiku když jsem zastavil, tak zleva už jeli vozidla - nevím zda se už rozjížděly na oranžovou a nebo hned po zhasnutí zelené doplňkové šipky se jim rozvěcuje oranžová a hned potom zelená.
Zatím jsem se setkal vždy s tím, že po zhasnutí doplňkové šipky v mém směru se rozsvítilo volno pro můj směr a ne naopak.
Snad existuje směrnice jak mají být nastaveny semafory - jejich přepínání.
A nebo si to správce semaforů nastavuje jak se mu to hodí?
Třetí případ je poměrně běžný, podle mě to není nic proti ničemu. Když na šipku odbočuji a už jsem za hranicí křižovatky tak prostě odbočení dokončím, je to méně nebezpečné, než dupání na brzdu a blokovat pak přechod nebo směr, který křížím. Fakt je, že trendem posledních mnoha let je zkracovat intervaly mezi červenou v jednom směru a zelenou ve druhém. Osobně to považuji v některých situacích za nebezpečné.
Naučte sa jazdiť podľa aktuálného svetla a nie podľa predpokladu, smery sú nastavované podľa zaťaženia smeru a to je pri každej križovatke riadenej svetlom iné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.