Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automat trha

Od: belus odpovědí: 5 změna:

Chlapi,mam automat ix35,4 kolku ,15 rocnu. V poslednej dobe sa mi stava,ze pri zaradeni do D ,alebo R mi trhne s autom.Akoby sa "zalepila" prevodovka.Neobjavuje sa to stale iba obcas.Niekedy aj 5-6 krat za sebou,niekedy cele dni nic. Chcel som dat vymenit olej v prevodovke ( asi zasraty sajrajtom ) a v autorizovanom servise mi povedali,ze podla vyrobcu olej je celozivotny,netreba menit. Ze este nikomu nemenili.A na otazku co stym cukanim " ze treba jazdit pokial ide " a potom vymenime prevodovku.Super nazor autorizovaneho servisu. Tak ake poznatky,pripadne rady? Diky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Olej v automatu se mění ideálně co 60 000km. Zvláště u aut, která tahají přívěsy (karavany, koně, auta,...).

Kolik km máte najeto?

belus
hodnocení

120 000,ani pri jednej prehliadke v servisu ani nespomenuli,ze treba menit. ,zabudol som,je to diesel,2 liter,183 koni.Klidova jazda,ziadny karavan...

trtr
To je normální, ona je to větší raketa, když to nechají vysypat. Prostě olej vyměňte a modlete se.
bear

Tato převodovka má hydroměnič a několik lamelových spojek na každé rychlosti sadu. Jak se obložení lamel obrousí, tak pístek musí vystavovat daleko víc a pokud už je na dorazu, tak ani nemusí stačit, aby lamely stlačil a kvalt zařadil a přenesl správný moment. Pak to může různě trhat.

Potom už nový olej moc nepomůže. Spíše repas výměnou lamel na kvaltech a nový olej.

alibaba.com/...

bear

@milancukrar

Z předchozí diskuze

poradte.cz/...

Zde máte v diskuzi Milane příklad, jak se chová autorizovaný servis k zákazníkům. Realita.

Nabulíkují celoživotní náplň a zákazník zapláče. Stejně jako pneuservis, který řekne, že prasklá bočnice pneu u patky je OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]