Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poskozena bocnice - vydrzi?

Od: ka odpovědí: 25 změna:
Zdravim, protoze jsem hovadko bozi, podarilp se mi poskodit o obrubnik bocnici pneumatiky. Cestou domu jsem schvalne najizdel do kanalu, abych pneu otestoval a zda se, ze neunika. Jak moc spatny napad je na ni nadale jezdit? Prikladsm foto, i kdyz toho asi moc nereknou. Dekuji za rady.
Poskozena bocnice - vydrzi?
Poskozena bocnice - vydrzi? #2
Poskozena bocnice - vydrzi? #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No, mě to přijde značně poškozené a zrovna v netenším místě profilu gumy. Já bych s tímhle určitě nejezdil. BTW - najížděním do kanálů to moc neotestujete, tím jedině zničíte tlumiče. Taková guma se ráda rozerve spíš na dálnici v plném fofru - to ale určitě nezkoušejte !

hodnocení

0x

Kaput.

Vyměnit, je to hodně hluboké.

(není týden, aby tu nebyla podobné pneumatika. Doufám, že to není BARUM)

Je tedy pravda, že ani mě nesmí Barum, nebo Matador na auto, ale tohle poškození není o značce pneu, jako spíše o řidičském (ne)umění.

ka
hodnocení

Je to matador, ale jak pise kolega, tohle nebylo o znacce, ale o me hlouposti.

Pardon, nehodlal jsem se do Vás nijak navážet, tak jsem to nemyslel. Mě spíše zaujala poznámka pana Milana o té Barumce, nechápu souvislost seklé bočnice se značkou pneu

Nejspíš jde o narážku na předchozí podobné dotazy zde a jejich zvrhnutí směrem k preferencím té či oné značky při výběru náhrady:)
ka
hodnocení

Ja to jako navazeni vubec neberu :) Proste to byla moje chyba a hloupost, to podke toho poskozeni pozna kazdy. Tak proc to nepriznat.

bery, BINGO. 1*a *palec*

mm

"Není týden..."
Většinu pneumatik jsem nedojezdil, ale "žvejknul" jsem je bokem o obrubník podobným způsobem. Přemýšlím, zda jsme skutečně takový národ neumětelů, nebo zda u nás nemáme ty obrubníky zbytečně vysoké a ostré.

V zahraničí jsem viděl města s obrubníky nízkými a nahoře zaoblenými. I staré žulové obrubníky (třeba v Praze) bývaly nižší a měly kamenicky zkosené hrany.

Nové obrubníky, přestože se odlévají z betonu a mohly by mít libovolný tvar, mají hrany ostré jako břitva. A největší chuťovkou jsou rekonstruované parkovací zálivy, jejichž rohy jsou do pravého úhlu bez jakéhokoliv oblouku; je to jednoduché na výrobu i instalaci. Divím, že na tom rohu není ještě ocelový bodec, protože mám pocit, že správa komunikací má provizi od pneuservisů.

Uznávám, jsem neschopný řidič, ale když se na vás v nepřehledné úzké ulici ze zatáčky vyřítí auto jedoucí středem a vy musíte zajet co nejvíce k pravému okraji, raději riskuji pneumatiku než srážku. Většinu svých pneumatik jsem odpravil na dvou podobných místech při cestě do práce.

Nemyslím si, že by to byl problém obrubníků. Já najezdím ročně tak 80-100tkm služebákem, o něco méně svými auty, jezdím od roku 86 a ještě se mi nestalo, že bych takhle seknul gumu a to ani u dodávek, nákladních aut nebo stěhováků, což je v podstatě autobus. Ale je fakt, že když vidím někoho rozjetého proti sobě na úzké silnici, či ulici, tak uhnu, pokud to jde, případně i zastavím, ale přes pankejt nejezdím

Promone, taky mám najeto něco přes milión km, taky se mi toto nepovedlo.

asd1
Fakt je, že cesky silnice jsou plný nebezpečných doslova pasti a šlo by to postavit výrazně bezpečněji... Pasti už od projektu. Je to smutný ale je to fakt...
Gumu na fotce zahodit, btw najizdenim do kanálu se neotestuje nic, jen se tim dojebe zavěšení naprav.

ka
hodnocení

Pro zajimavost - dnes navstiveny dva pneuservisy, u obou receno, ze jde jen o kosmetiku a s gumou muzu dal bezpecne a bez omezeni jezdit.
trtr
Tak jasně slovo snese hodně, papír s podpisem, že se to bezpečné Vám ale nedají. Asi tak, neohrožujete jen sebe, ale i ostatní!
bear

Zeptejte se stejného počtu pojišťoven. Bude to vyvážené ;)

Vždy říkám, je třeba místo poškození ošahat prsty, ne jen kouknout. Že by v pneuservisech byli jen neschopní lidé?

ka

:D Jiste, radsi mi rekli, ze je to ok, nez aby meli kseft. A jeste se mezi sebou ty servisy urcite domluvily :D A to nejdulezitejsi - zdejsi odbornici od klavesnice to stopro vedi lepe!

trtr
Váš boj, doufám že nebudu poblíž, kdyby... Některé pneuservisy nejsou servisy, prostě pro stovku vás raději pošlou do háje.
km
25.08.25 20:36

ka: *palec*

bear
25.08.25 20:41

trtr *palec*

"Některé (pneu)servisy nejsou servisy,"

to říkají již desítky let, o těch druhých...

trtr
Jo a je to rok od roku horší. Ti co skutečně umí stárnou, ve škole se to už neučí a v praxi to nemá kdo předat. Pak tu máme i samouky, kteří vám na kolo dají klidně 200g(prehnano) olova a OK.

km
hodnocení

0x

* jeden z důvodů, který hasičům znesnadňují zásahy je, dle vyjádření hasiče, že (někteří) řidiči neparkují dostatečně blízko u obrubníku

bear

Hlavně parkují, kde nemají. Většinou hranice křižovatek a i když se doplní vodorovné značení (co to je, že?), tak ty žluté klikaté čáry nebo bílé u obrubníků neřeší. Mnozí si ymslí, že jsou ty čáry jen na zviditelnění boků silnice k vůli noci :)

trtr
Jj, problém se i parkování "dle zákona" v křižovatce tvaru T, prostě CASkou se nevytočíte. V tom případě ručo rozhoupat a posunout, od kamaráda vím, že už i otočili auto do škarpy -> šlo o rychlost. Přál bych hasičům pořádný rám na "hasičské pit manévry". Pak tu máme ještě litevského starostu, který špatné parkování trestá přejezdem BVP či tanku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]