Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kamarád teď řeší menší problém s autem.
V minulém týdnu koupil velice výhodně auto, jehož majitel je z Brna.
Sepsali mezi sebou kupní smlouvu, a kamarád má od auta veškeré doklady, polopřepis zatím neproběhl, má i plnou moc, která ho opravňuje k zastupování při přepisu.
Auto by si kamarád chtěl přehlásit na sebe, je to možné, i když je z jiného okresu, i kraje, a může si na sebe auto přepsat v místě svého trvalého bydliště, nebo musí do Brna?
Zítra jedeme auto do Prahy vyměnit protiúčtem za jiné, bude bazaru stačit pouze polopřepis?
Díky moc za odpovědi.
No na tomto foru píšou něco jiného...
Odhlášení na základě plné moci může být i u vás na úřadě.
robote, na tomto vebu píše každý něco jiného, protže sem píše kdokdo, rozhodující je co je psáno v tomto zákoně, podívej na zákon číslo 56/2001Sb. ve znění pzdějšíc předpsů, obecně se úřady řídí správním řádem, to je zákon 500/2004Sb...
Když je nastuduješ , zjistíš že jsi napsal také něco jiného...napsal jsi hloupost
provedení odhlášky je zákonnou povinností registrovaného provozovatrele, takže pokud na plnou moc, tak tam, kde má poslední registrovaný provozovatel trvalé bydliště...že je v TP napsána adresa Brno nemusí ještě znamenat, že se dotyčný neodstěhoval do ostravy a porušil další zákonnou povinnost, t.j. s výměnou občanky pasu řidičáku atd vyměnit také značky a nechat zapsat do TP Ostrava...ale pokud kamarád viděl občanku a bylo tam napsáno Brno, tak ano, do Brna, v registru vozidel bude evidován pod správním obvodem Brno...
Také jsem teď řešil menší problém, výhodně zakoupené auto se ukázalo jako auto, které provozoval dlužník, a vzhledem k tomu, že dluhy nepaltil je auto součástí jakéhosi soupisu a bude prodáno asi v dražbě, dotyčný auto přesto prodal dál a ten kdo si ho koupil chodí denně dělat na úřad cirkus, jak mohl úiřad registrovat auto na něj, kdyžý je na něm jakési zástavní právo...ale to je věcí dlužníků a věřitelů a úřad který vede seznam vozidel a provozovatelů s tím nemá nic společného, pokud například věřitel nepřijde a nedoloží že je teď vlastníkem auta on a nepožádá o nějaké úkony ve vztahu k registru - seznamu...
ta poslední otázka měla směřovat na autobazar, já bych jako autobazar nevykoupil auto od nikoho jiného než od majitele, respektive registrovaného provozovatele...a auto s řetězcem kupních smluv od nějkoho jiného bych nechtěl...dnes není problém auto vykoupit, ale dobře prodat...
A to je právě to, že kde se jedná o problém upravený zákonem se dávají rady laiků. Nicméne dnes se sítí není problém to odhlásit i jinde, nemusíme to vědět, mohou mít úředníci metodický pokyn.
Jen mne zaráží, proč si lidi, když mají int nevyhledají příslušnou normu či nezvednou telefon a neinformují se na úřadě. Na to si nakonec úředníky platíme, ne?
Tak já jsem nelenil a zavolal teď na úřad! TAKŽE: Odhlášení vždy v místě registrace vlastníka vozidla. Lze na plnou moc neověřenou, ale s popisem úkonu, co může zastupitel na úřadě udělat. Howgh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.