Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komplikovaný přepis auta.

Od: hanher* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

kamarád teď řeší menší problém s autem.

V minulém týdnu koupil velice výhodně auto, jehož majitel je z Brna.

Sepsali mezi sebou kupní smlouvu, a kamarád má od auta veškeré doklady, polopřepis zatím neproběhl, má i plnou moc, která ho opravňuje k zastupování při přepisu.

Auto by si kamarád chtěl přehlásit na sebe, je to možné, i když je z jiného okresu, i kraje, a může si na sebe auto přepsat v místě svého trvalého bydliště, nebo musí do Brna?

Zítra jedeme auto do Prahy vyměnit protiúčtem za jiné, bude bazaru stačit pouze polopřepis?

Díky moc za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

muze ho na sebe prihlasit u sebe ale nejdrive mel prodavajici provest odhlasku na prodavajiciho a pak by to kupujici na sebe doregistroval,myslim ze bazaru poloprepis stacit bude

celp*
hodnocení

2x

Zdarec.Musí do Brna odhlásit vozidlo na nového majitele.

roboot*
hodnocení

2x

No na tomto foru píšou něco jiného...

poradte.cz/...

Odhlášení na základě plné moci může být i u vás na úřadě.

markoo*
Odhlášení vozidla musí být pouze tam, kde je vozidlo registrované!
Vyhláška č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů
§20
(3) V případě, že vlastník nebo provozovatel vozidla hodlá vozidlo přeregistrovat na jiného vlastníka nebo provozovatele, hlásí vlastník vozidla nebo provozovatel vozidla se souhlasem vlastníka vozidla tuto změnu na předepsaném tiskopisu u registračního místa, kde je jeho vozidlo registrováno. Nový vlastník nebo provozovatel vozidla se souhlasem vlastníka vozidla žádá poté o zaregistrování tohoto vozidla na předepsaném tiskopisu u registračního místa, v jehož správním obvodu má své místo trvalého nebo povoleného pobytu nebo místo podnikání, liší-li se od adresy místa trvalého nebo povoleného pobytu, nebo sídlo.
nu*

robote, na tomto vebu píše každý něco jiného, protže sem píše kdokdo, rozhodující je co je psáno v tomto zákoně, podívej na zákon číslo 56/2001Sb. ve znění pzdějšíc předpsů, obecně se úřady řídí správním řádem, to je zákon 500/2004Sb...

Když je nastuduješ , zjistíš že jsi napsal také něco jiného...napsal jsi hloupost

nu*
hodnocení

0x

provedení odhlášky je zákonnou povinností registrovaného provozovatrele, takže pokud na plnou moc, tak tam, kde má poslední registrovaný provozovatel trvalé bydliště...že je v TP napsána adresa Brno nemusí ještě znamenat, že se dotyčný neodstěhoval do ostravy a porušil další zákonnou povinnost, t.j. s výměnou občanky pasu řidičáku atd vyměnit také značky a nechat zapsat do TP Ostrava...ale pokud kamarád viděl občanku a bylo tam napsáno Brno, tak ano, do Brna, v registru vozidel bude evidován pod správním obvodem Brno...

Také jsem teď řešil menší problém, výhodně zakoupené auto se ukázalo jako auto, které provozoval dlužník, a vzhledem k tomu, že dluhy nepaltil je auto součástí jakéhosi soupisu a bude prodáno asi v dražbě, dotyčný auto přesto prodal dál a ten kdo si ho koupil chodí denně dělat na úřad cirkus, jak mohl úiřad registrovat auto na něj, kdyžý je na něm jakési zástavní právo...ale to je věcí dlužníků a věřitelů a úřad který vede seznam vozidel a provozovatelů s tím nemá nic společného, pokud například věřitel nepřijde a nedoloží že je teď vlastníkem auta on a nepožádá o nějaké úkony ve vztahu k registru - seznamu...

ta poslední otázka měla směřovat na autobazar, já bych jako autobazar nevykoupil auto od nikoho jiného než od majitele, respektive registrovaného provozovatele...a auto s řetězcem kupních smluv od nějkoho jiného bych nechtěl...dnes není problém auto vykoupit, ale dobře prodat...

buss
hodnocení

0x

A to je právě to, že kde se jedná o problém upravený zákonem se dávají rady laiků. Nicméne dnes se sítí není problém to odhlásit i jinde, nemusíme to vědět, mohou mít úředníci metodický pokyn.

Jen mne zaráží, proč si lidi, když mají int nevyhledají příslušnou normu či nezvednou telefon a neinformují se na úřadě. Na to si nakonec úředníky platíme, ne?

Tak já jsem nelenil a zavolal teď na úřad! TAKŽE: Odhlášení vždy v místě registrace vlastníka vozidla. Lze na plnou moc neověřenou, ale s popisem úkonu, co může zastupitel na úřadě udělat. Howgh.

markoo*
Koukám, že máš také internet bussi, tak proč jsi volal na úřad a nevyhledal tu normu? :) V zákoně je to jasně napsáno a nemusím nikam volat.
buss

Ale já ji mám staženou ( a mnoho jiných dotýkajících se mého života, akcí..), ale přečti si to řádně -. metodický pokyn to může upravit! Nebo možná v rámci Prahy ... obvody, co já vím (ale ta je mi fuk)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]