Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dovezli jsme si auto a původní majitel nám dal plnou moc na odhlášení. Můj dotaz zní, jelikož vůz spadá do euro 2 a platit poplatek chci tak cca za měsíc. Je možné i když mám být příští majitel to na základě plné moci pouze na mě odhlásit s tím, že bych si to dopřehlásil později? Děkuji za rady a hezký večer
to by měl "správce daně" při čtení ale radost:"platit poplatek chci..."(takových moc není-ani já-upřímně)...Ale k věci-jestli máte,hlavně tedy prodávající,řádně sepsanou kupní smlouvu-tak možná stojí za úvahu,zda vůbec auto dohlašovat(jsou to 3000,-)-ostatně asi s tím i svým způsobem prodejce počítá,jelikož auto neodhlásil na úřadě rovnou...Pokud chcete auto převést později,není v tom problém-konkrétní plná moc k danému úkonu je platná min.tři měsíce(tuším).Jinak odhlásit(polopřevod)byste mohl v místě registrace prodávajícího(což je asi trošku z ruky-proto plná moc,že)-na svém místně příslušném úřadě by vám udělali komplet převod na vás...
doplněno 07.09.10 23:04:povinné na sebe je asi samozřejmost,takže nemá smysl to pitvat...
ano, pokud jste nebyl s původnám majitelem domluven jinak, osobně bych plnpu moc k odhlášení nikomu nedal, je to totiž zákonná povinnost registroaného provozovatele a nikoho jiného, a když už ano, omezil bych její platnost časově, to je na 10 dnů...pokud by do 10 dnů odhláška nebyla, řešil bych s váma...takže pokud v plné moci není formulace o době její platnosti, teroreticky můžete na doklady původního majitele jezdit 10 let a čekat, až konečně někdo v parlamentu napraví škody, způsobené minulým řáděním zelené strany a tuto část zákona o odpadech zruší...
Povinné jdu udělat hned, nejsem blázen, auto chci na sebe prozatím jen odhlásit. Já to chtěl řešit přeposlání TP, plnou moc chtěl sám původní majitel vozu. No jo, ale to musím odhlásit tedy v Praze ne? Když on je z Prahy. Nebo i u nás?
Odhlášení na nového majitele je zdarma.Jen při vyplňování dokumentu pro odhlášení jsem do pole tuším důvod, napsal příprava na STK.Jen si vemte sebou platné zákonné pojištění na Vaši osobu. Dle zákona je doba na doregistrování tuším 10 prac. dní. Ale mě osobně bylo řečeno, že se to při onom doregistrování až tak nekontroluje. Problém může nastat až při silniční kontrole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.