Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký skútr vybrat?

Od: skutr odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

přemýšlím nad koupí ojetého skútru, mám výšku 175 cm. Rozhoduji se mezi Kymco People 125 (2000), Kymco People S 125 (2005) a Aprilia Scarabeo 125 (2001).

Máte s uvedenými skútry zkušenosti?

Za rady díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když jsem byl v Itálii, tak tam se proháněli vždycky jen na italských. Nevím jestli je uměli tak dobře opravovat.

Nebo je měli už tak technicky vychytané. Podle mně auta od Hondy nic moc. Kymco = Honda.

* Je to jen rychlý názorový výstřel od boku.

thetruth

Wow, takových keců ve třech větách jsem dlouho neviděl. Na cestování po Itálii máte, ale na telefon ne?

skutr
hodnocení

Vzhledem k tomu, že auto mám Hondu a je to kvalitní stroj, jen úpravy a (ne)opravy předchozího majitele dokážou dost nasr##, tak Váš komentář je úplně mimo. Dotaz byl spíš pro lidi, co mají s Kymcem nebo Aprilií zkušenosti

thetruth

Mistr forever neviděl Hondu ani v časopise, ale bude dávat rady. Nicméně já jsem spíš přesvědčen, že je to troll, viz jeho vedlejší vlákno:

poradte.cz/...

re4zon
Ja bych spis hadal ze je mu pres 70 a uz mu to mysli trochu sejdrem. Honda nic moc, haha.

hodnocení

0x

Kymco jsem měl, ale Downtown 2012, byl to držák a musím říct, že už je dál než čína..této značky bych se nebál. Sice v dnešní době je jaksi upozaděné, jejich modely už se mi tak nelíbí jako kdysi. Jen nevím jestli už bylo kvalitně v roce 2000. Ale třeba Honda, když už se tady o ní někdo zminoval, tak ta je špička v motocyklech-ale tak to je známá věc že. Měl jsem pak Hondu VFR 800 2002..to byla superstrojovna. Ted jsem přesedlal zpět na skútr a šel jsem do Hondy Forzy 300 2020. Normálka bych šel do 125dvacítky, ale nedala se v rozumné ceně sehnat, tak jsem šáhl i po 300, když už mám ty papíry.

A možná taková Honda sh 125 by nemusela být špatná koupě. Myslím si že se vyplatí kvůli spotřebě a spolehlivosti.

Nemám sice s čím moc srovnávat, ale mám Hondu fes 125 Pantheon z roku asi 2000 a jak kvalita snad všeho, tak pohodlí i ve dvou, velikost úložného prostoru i "detaily" jako svítivost a kresba světlometu mi přijdou v podstatě nepřekonatelné.
Ale je to 170kg těžký veliký hovado, hůř se ovládá do zatáček, ale ještě dvoutakt, vodník, takže jede celkem svižně a vzhledem k tomu, že navzdory papírově uváděné max 100km/h nemá problém na rovině jet i skutečných 120, bude pravděpodobně i výkon reálně vyšší než uvedených 11kw. A praktická je i nádrž s dojezdem 250-400km dle stylu jízdy, nebo třeba přístrojka vybavená i teploměrem motoru, od věci není v případě krátkých tras i předimenzovaný výkon dobíjení (na druhou stranu nutnost, nemá nakopavacku, jen elektrostart).
Akorát servisně je to peklo, třeba na vyndání karburatoru aby si člověk udělal půlden času.
Mám Hondu SH150 a supr vozítko. Napřed jsem pokukoval po verzi SH125 ale byly dražší a menší výběr než SH150 / holt ŘP A má miň zájemců/. Mám již verzi s ABS a pochvalují si. Rozdil mezi SH125 a 150 je jen kubatura, hmotnost a výkon naprosto shodné.Nádrz na cca 300 km, spotřeba 2,4 až 2,8 l/100 km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]