Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přemýšlím nad koupí ojetého skútru, mám výšku 175 cm. Rozhoduji se mezi Kymco People 125 (2000), Kymco People S 125 (2005) a Aprilia Scarabeo 125 (2001).
Máte s uvedenými skútry zkušenosti?
Za rady díky
Když jsem byl v Itálii, tak tam se proháněli vždycky jen na italských. Nevím jestli je uměli tak dobře opravovat.
Nebo je měli už tak technicky vychytané. Podle mně auta od Hondy nic moc. Kymco = Honda.
* Je to jen rychlý názorový výstřel od boku.
Wow, takových keců ve třech větách jsem dlouho neviděl. Na cestování po Itálii máte, ale na telefon ne?
Vzhledem k tomu, že auto mám Hondu a je to kvalitní stroj, jen úpravy a (ne)opravy předchozího majitele dokážou dost nasr##, tak Váš komentář je úplně mimo. Dotaz byl spíš pro lidi, co mají s Kymcem nebo Aprilií zkušenosti
0x
Kymco jsem měl, ale Downtown 2012, byl to držák a musím říct, že už je dál než čína..této značky bych se nebál. Sice v dnešní době je jaksi upozaděné, jejich modely už se mi tak nelíbí jako kdysi. Jen nevím jestli už bylo kvalitně v roce 2000. Ale třeba Honda, když už se tady o ní někdo zminoval, tak ta je špička v motocyklech-ale tak to je známá věc že. Měl jsem pak Hondu VFR 800 2002..to byla superstrojovna. Ted jsem přesedlal zpět na skútr a šel jsem do Hondy Forzy 300 2020. Normálka bych šel do 125dvacítky, ale nedala se v rozumné ceně sehnat, tak jsem šáhl i po 300, když už mám ty papíry.
A možná taková Honda sh 125 by nemusela být špatná koupě. Myslím si že se vyplatí kvůli spotřebě a spolehlivosti.
Ale je to 170kg těžký veliký hovado, hůř se ovládá do zatáček, ale ještě dvoutakt, vodník, takže jede celkem svižně a vzhledem k tomu, že navzdory papírově uváděné max 100km/h nemá problém na rovině jet i skutečných 120, bude pravděpodobně i výkon reálně vyšší než uvedených 11kw. A praktická je i nádrž s dojezdem 250-400km dle stylu jízdy, nebo třeba přístrojka vybavená i teploměrem motoru, od věci není v případě krátkých tras i předimenzovaný výkon dobíjení (na druhou stranu nutnost, nemá nakopavacku, jen elektrostart).
Akorát servisně je to peklo, třeba na vyndání karburatoru aby si člověk udělal půlden času.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.