Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez sedadla spojezdce

Od: zora odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, je možné používat osobní vozidlo bez sedadla spolujezdce? Je to někde silničním zákoně nebo vyhlášce. Nikde to nemohu najít. Děkuji za informaci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to mozne. Zadny zakon tomu nebrani. Stejne jako bez zadnich sedadel, bez sedadel v treti rade atd. Samozrejme by neproslo, kdyby se tam nekdo v tu chvili vezl treba na drevene stokrli.

Na STK je nutno zpet namontovat.

hodnocení

2x
Řešilo se zde nedávno. "Směroplatně"s odkazem na jasně znějící zákon (to je skoro jako kulatý čtvereček :) ) vám to zde asi nikdo neřekne.
poradte.cz/...

hodnocení

0x
Co na to policajt při kontrole netuším, ale na stk bys neprošel.

zora
hodnocení

Děkuji za odpovědi. To sedadlo bych chtěla odstranit jen dočasně. Chci cestovat po Evropě a v autě přespavat.

knick
hodnocení

0x
Dobrý večer, já už takto jezdím po Česku, Slovensku a Maďarsku cca 35 roků od města k městu, od kempu do kempu a zatím mě nikdo nekontroloval (naštěstí). Místo sedadla mám přišroubované lůžko. Pro klid mám vzadu zatmavená skla. Na začátku sem se ptal, zda se to může, v STK (ne na kontrole) mechanik mě skoro vyhodil a učitele v autoškole a ten řekl že se to může. Přeji Vám příjemné cestování. Je to prima..
Jen poslední roky už v některých kempech chtějí zaplatit buď za stan, karavan nebo mají zvláštní sazbu pro spaní v autě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]