Nejste přihlášen/a.
To bude chladným počasím. - s tím se dá souhlasit.
Z kopce a bez plynu nejde do motoru palivo, takže se nic nespaluje - s tím se souhlasit nedá.I při jízdě z kopce a bez plynu jde do motoru nějaké množství paliva.
mikihans: a u těchto aut někdy ,,znasnul,, úplně motor a tím se stalo ovládání volantu a brzd těžším .?...
Do motoru jde palivo i když se jede z kopce bez plynu - jinak by ten motor ,,chcípnul,, a nemohl by potom pohánět ovládání např.brzd .
No ale já jsem stará škola od Škody 1000 přes stovku,120GLS,Fiata,Forda,Rencka (i když je to vlastně stejný nebo podobný) jo ještě Dacia 1300...
Tyhle moderní mašiny naplněné různou elektronikou a při problému nutný odtah na paleťáku odtahovky do smluvního servisu jaksi nemusím.Stačí mi kleště,kladivo a šroubovák.Když prdne plynové lanko tak kus drátu.Rezervu seženu v kdejakém JZD a když je období vína nebo burčáku,tak se ještě ožeru jako prase.To stejný v době zabíjaček.
Ale Vy z prarastaré a okolí se sem nehrňte.Nedostanete nic a budete sukovicí ručně vyrobeou vypráskáni.
Palivo se nevstřikuje. Zbytečně by ho motor spaloval a málo by pak brzdil. Nezhasne, protože ho stále přes převodovku roztáčí kola od silnice kinetickou energií.
Navíc v dnešní době, kdy se řeší spotřeba a co2 je toto tvrzení směšné od pánů mnd a 007.
I dle diagnostiky přes OBD nebo palubního počítače je po načtení vstřikovačů nebo okamžité spotřeby jasné, že vstřikovač se ocitne bez napětí a je zavřen. A pro rádoby vědce z časopisů vaculíka. Ani podtlak neumí vstřikovače s jehlou ovládanou elektromagneticky vtažením do cívky přes odpor pružinky otevřít. Naopak je spíše podtlak lépe dovře. To by tam musel být v sání přetlak a ten tam není .
Motor stále vytváří svým chodem pístů podtlak a je jedno, zda hejbe s písty vybuchující palivo nebo kola od silnice.
007... Pokud jedeš kopec na 5ku, tak potom je brzdná síla tak malá, že si opravdu ECU do motoru něco přistříkne. Ale jinak ne a je to vyjímka. Bavíme se o prudkém kopci.
Co mám vyzkoušeno diagnostikou, tak motor zajímá hodnota zatížení motoru. Tu zjišťuje MAP sensorem a úhlem otevření klapky. Podle toho vstřikovače opět povolí nebo zakáže.
Spíše co mám na svém vypozorováno, tak se jedná o otáčky 950 - 1400, kdy už si pomáhá.
Bude si ohřívat kat pro jeho potěšení a dál bude při jízdě z kopce jen kat vyfoukávat? A co ještě? ABS bude při dlouhém sjezdu odblokovávat brzdy, aby se chudinky nepřehřáli?
Kat se ohřeje reakcí uhlovodíků skokově do 2s. Není důvod ho nějak předehřívat a udržovat jako hrnek kafe. A pod provozních cca min 350˚C neklesá ani dlouhými sjezdy.
Zrovna u VW palubák ukazuje správně a bez nějakého oblbnutí řidiče. Dokonce umožňuje calibraci.
Zapoj si někdy na jeden vstřikovač přes 2m dvoulinky LEDku a uvidíš sám, ale to by jsi musel chtít. Jinak jsou to hezké pohádky.
vernon: Děláš ze sebe hlupáka dobrovolně, nebo to co jsi napsal myslíš vážně?
Takže ještě jednou - z kopce se zařazenou rychlostí je spotřeba paliva motoru minimální ale ne nulová.Pořád si něco bere.
miki-Někde jsem něco napsal o autech s elektronickým vstřikováním.? No tak mi to sem písni -podlož ty něčím svoje tvrzení. Spotřeba paliva motoru je/může být minimální ale ne nulová.Jestli mi ukážeš opak(ne přitroublej palubní pc kterej se dá upravit a nastavit) tak se omluvím.
@mnd ale ty seš tu jedinej, kdo tvrdí, že nulová není. Dotaz je na O2 2.0 TDI, tedy motor s přímým vstřikováním a elektronickým řízením.
Tak třeba jako jeden zdroj z roku 2006 (platí to pro EDC systémy obecně).
Jízda s uvolněným pedálem akcelerátoru (brzdění motorem)
Při jízdě s uvolněným pedálem akcelerátoru a v poloze pedálu akcelerátoru pro volnoběh je motor poháněn vozidlem a běží s vyššími otáčkami. Na základě informací od snímače polohy pedálu akcelerátoru, snímače otáček a rychloměru, řídicí jednotka vypne ovládání elektromagnetických ventilů vstřikovačů a nevstřikuje se žádné palivo ("nulová dávka").
skola-auto.cz/...
Druhý a asi lepší zdroj, dokonce z roku 1998, je přímo od Bosche "elektronické vstřikování vznětových motorů EDC"viz obrázek.
skoleniaabosch.cz/...
A včil mudruj.
. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů ... ale to jistě všichni víte přihlášením se nebo odpovědí tady na poradte.cz
Lidi, co dodnes prosazují a tvrdí, že je Země plochá, mají taky jiný názor a nejsou ovcí v davu. Spíše jsou jiné zvířátko .
Ale právo na názor má každý.
Otázkou je, kdo reaguje a odepisuje odpověď. Zda někdo, kdo ví a nebo jen někdo, kdo to slyšel v hospodě, či má zkušenost z auty z karburátorem a nebo jen někdo, kdo nechce být jen ovcí v davu a sám auto ani nevlastní. To nevíme...
Kdy je potom odpověď obejktivní? Nikdy. Všichni jsme nejchytřejší
Tak a já do této diskuze vrazím klín... Když nepůjde palivo žádné, což možná u nejnovějších moderních euro 7 tak je, no sice vypínají některé válce atd... Ale tak u Focusu co má euro 4 v benzínu, když mi zdechlo palivové čerpadlo a palivo opravdu nešlo, tak sem to okamžitě poznal na RAPIDNÍM poklesu rychlosti při brždění motorem než když to čerpadlo šlo, ale přesto jsem brzdil tím motorem... Bylo to asi jak kdybych najednou zatáhl ručku na 5 zubů.
Takže teď by mě zajímala odpověď, asi tam něco málo jde pořád
Málo kdo sjede celý kopec bržděním motorem. Přesně jak píšeš. Hodně by se zpomalila jízda. Leda prudký kopec s několika promile nebo naložené auto případně těžký přívěs.
Ale když brzdí, tak nevstřikuje.
Automobilka nechce vyrábět auta, která mají spotřebu jako tank, když konkurence dělá pravý opak.
A tím, jak auta jezdí co nejvíc na chudou směs, tak musí mít motory čidla klepání, aby řj zavčasu posunula předstih a dodala palivo prodloužením doby vstřiku na válec. Stále balancují na tenkém ledě. Díky tomu plní i tu emisní Euro normu. Nejen katem, ale i chováním vstřikování.
A jestli někdo sjíždí kopec na dvojku, pak od kol převodovka svým poměrem poměrně hodně dostává motor do otáček a ten o to víc brzdí. Stačí kopec sjíždět čtyřkou nebo pětkou, ale otáčky nesmí být moc nízké, aby motor nezačal opět vstřikovat.
Jestli je termostat vadnej (Otevírá brzo) poznáš tak, že zastavíš a sáhneš na Saharu nahoře, dole... Měla by být studená A pak je termostat v pořádku
Když ti ukazuje oktávka 80 tak určitě nemá 80 ale ještě daleko méně, protože mezi 75-105°C ukazuje 90.
Ty termostaty se dají sehnat takové, které otevírají až při 91 a ne 87°C
Já dávám na nrazy před Saharu kartonový papír, aby zbytečně neprofukovalo do motoru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.