Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen Xsara - 2004 / vybíjení baterie

Od: autiik odpovědí: 5 změna:

Zdravím, včera jsem tady psal dotah ohledně KO autobaterie.

poradte.cz/...

Zjistil jsem, že auto má při vyplém motoru odběr cca 0,5 .. projížděl jsem tedy pojistky a při vytažení pojistek od řídící jednotky odběr klesl téměr na 0. Jak řešit tento problém, máte s tím někdo zkušenost? Vím, že by ŘJ měla mít odběr, ať aspoň odekmnu dálkovým ..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ten odběr může klesnout až po několika minutách po vypnutí/zamčení auta.
Těch 0.5 je co? Ampér? Jak měříte, přímo, nebo DC klešťákem?
doplněno 11.02.25 10:40: Další věci je, že 0.5 A vám za noc baterku, která už není mrtvá, vybít nemůže. Za 24 hodin to udělá 12 Ah, takže i po dvou dnech by měla zbývat cca polovina kapacity baterie. Dobíjení ve všech režimech, tedy volnoběh i otáčky x přední světla, ventilátor, popř. vyhřívání zadního skla jste kontroloval?
autiik
hodnocení

Ano, amper, DC .. a změřeno při zamknutém autě a cca 15min po vypnutí motoru.

Ćím měřeno?
A nemusí stačit vypnout motor. Nejlépe zabouchnout a zamčít auto. Některá auta jsou v "pohotovostím stavu" se zvýšenou spotřebou, i když jem necháte otevřené dveře.

hodnocení

0x

Auta mají odběr aby si zapamatovala některé věci... jako např. v jiném dotazu nahrané stanice rádia - tady je problém s tím totálním vybití. Pokud ta xsara je HDI, jde při startování díky žhavičům vlastně do zkratu (žhaví...) a to potřebuje mít baterii v dobrém stavu. U benzínu je to jednodušší, tam stačí jiskra... Baterii zkuste dát na inteligentní nabíječku na více hodin - já mám třeba přes celou noc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]