Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia spojka off, nejde vyřadit do neutralu

Od: hloupej odpovědí: 8 změna:
Zdravím, pár dnů nazpět mi u jedničkové Octavie 1.6 74kw ročník 2000 při cestě z práce odešla spojka. Nejdříve šli velmi ztěžka řadit rychlosti, samozřejmě jsem hlupák tak jsem je tam tak trochu rval, po pár kilometrech jsem už nezařadil vůbec. Vypl jsem motor, zařadil jedničku, nastartoval a odjel na jedničku do servisu. Tam jí odvzdušnili, to nepomohlo. Spojka je prý off. Cena opravy v servise, s pár naplánovanými drobnostmi které jsem měl v plánu na autě udělat, by se rovnala ceně auta. Dojel jsem tedy stejným způsobem, jaký jsem popsal výše, domů. Auto jsem doma chcípl se zařazenou jedničkou a odešel. Když jsem teď po pár dnech k autu přišel, už nejde řadit ani s vypnutým motorem. Takže už ani nezařadím neutrál, jednička je tam prostě zaseklá. Existuje nějaká cesta jak tam dostat neutrál aby se to auto dalo odtáhnout na tyči k někomu na opravu? Ještě dodám že spojka je velmi měkká a při nastartování při sešlápnuté spojce auto jede lehce dopředu. Za jakékoliv rady budu velmi rád.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

řadící mechanika je mezi kastlem baterky a filtrboxem. Musíš demontovat.

hodnocení

0x
To že ti tam zústal seklej kvalt spiše značí že bude problém s převodovkou jako takovou nebo s mechanismem řazeni
Temto vozúm praskal diferak
Pokud by to byla jen spojka ty kvalty by tam dle mě šli zařadit
Ja bych zkusil přizvednout obě předni kola a pak se pokusit vyřadit
Mužeš zkusit na převodovce odpojit tahla řazení a pokusit se zařadit neutrál ručně
Pak už asi jen odtahový vúz nebo kamarád s platákem co tě naloží a odveze do servisu

hodnocení

0x
A nevisí to na té jedničce? Zkusil bych nadzvednout jedno přední kolo..třeba půjde vyndat..
asd1

Jo, nejspíš visí na kvaltu, proto bez vyšláplý spojky nejde vyřadit. Mělo by stačit autem zhoupnout aby ozubený kola nebyly zatížený v okamžiku vyřazení (bacha z kopce - rozjede se to = být připravený zatáhnout ručku nebo to mít zaklínovaný)

Otázka jestli je vadný ovládání spojky (hydraulika) nebo to dělá přítlačák..

Ano servisy neví co za výměnu spojky chtít, jak materiál tak práci.. Ovšem je jich málo, většina lidí si to sama neudělá tak si diktujou, buď to dáš nebo nejezdíš...

hodnocení

0x
Zítra nebo pozítří sem napíšu verdikt, čím to u tebe asi je, shodou okolností mě dnes potkalo a řeším tu asi totéž... poradte.cz/...
Začnu pro jistotu skrz víko kontrolou ovládacího mechanismu mezi válcem a ložiskem, tam nejspíš nezjistím nic a vrhnu se na spojku :(
hloupej
hodnocení

Dobře, jsem zvědav. Přeju hodně štěstí.

hodnocení

0x
Nestojí auto z/do kopce? Ta jednička by měla jít vyhodit, takže buď zvednout to kolo, nebo autem zhoupnout dopředu/dozadu.

hodnocení

0x
Tak jsem tu s reportem. Měl jsem udělat anketu pro hlasování o příčině, netrefil by se nikdo :)
Hydraulická část i palec mačkajíci tyčku, co skrz hřídel vypíná spojku, byly v pořádku. Lamela i pritlacak vlastně taky. Prasknul (kousek se odlomil) ten kovovej talířek, co na něj uprostřed tlačí vypínací tyčka a dokola ho jistí drátová segrovka. Byla to sada Valeo, stáří asi 10 let/cca 150tkm od výměny. Dal jsem sadu LUK a vyměnil i tu ovládací tyčku (tu teda jen Topran). Zatím jsem s tím nejel, jen nechtíc hupsnul z ujetých nájezdů (mám to v kopci, k tomu úplně jinej záběr spojky a zapomenutá cihla za kolem), spojkuje to, řadit jde. Jen při záběru jakoby šustí, ale snad si to sedne).
A mě čeká posbirat po ulici v listí obsah kufru s velkou golou, co rozstřelil ten letící nájezd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]