Ahoj, zase jsem tu jednou s dotazem, asi zbytečným, ale pro ujištění... Najednou mi spojka, doteď zabírající až nahoře, začala zabírat hned u podlahy a pedál jde subjektivně lehčeji, na místě skoro nejde zařadit. Brzdovky je dost. Je správná moje domněnka, že prdla některá z pacek pritlacaku? Díky
Klidně všechny jazyky přítlačáku jsou slehlé (ohnuté) a vyhřáté. Přesně takto se to projevuje na počátku před odchodem. Přestane tlačit dostatečně na lamelu a ta se brzo spálí a konec.
Diky. Zatím neklouže, i když už je slabší posledních asi 20tkm, takže už mám davno koupenou novou, ale blbec jsem výměnu celý léto odkládal
asd1
Může to být i ovládání spojky, hlavní nebo pomocný válec - když uvnitř propouští tak nemá plný zdvih a spojku vystaví až skoro dole.. Nebo vůbec Ven to téct nemusí (z hlavního), z pracovního by to nejspíš teklo do spojky..
Jj kovářovo kobyla to nevymění v létě v teple, ale čeká na zimu aby to dělala venku ve sračkách
bear
Nebo. Tak injekční stříkačku s hadičkou a brzdovkou a přes spojkový váleček prolít novou kapalinu.
Cau, jsem majitel take octavie 1.6 75kw, auto se spravuji sam a spojku jsem taky resil,respektive budu delat spojku a mrkni jsem na youtube,typek tu natocil vymenu spojky... youtu.be/...
Narazil jsem bmna tohle svoje starší téma, zapomněl jsem sem tenkrát dát rozuzlení. Byl to skutečně přítlačak, praskl, retpektive se kus úplně odlomil z pérem zajištěné desky, přes kterou na něj tlačí vypínací kulatina od ložiska (obrácená spojka u 1,6/75kw). Vyměnil jsem ji tenkrát v zimě na ulici včetně té tyčky a dovcerejska jsem i s novou spojkou pořád musel doslapovat pedál aut úplně do podlahy, kde začínal hned slabě zabírat, i řádit jsem musel skoro jak bez synchronizace Vcera jsem se konečně dostal pod auto kvůli výměně olejů, tak jsem spojku zkusil jen na pár šlápnutí odvzdusnit. A sláva, stačilo to, konečně nová spojka funguje jako nová Muselo to při výměně nasát vzduch volně vyvěšeným válečkem.
Nenene, to jsem právě psal jen pro info, že konečně vyřešeno Téma stary čtvrt roku, příčinou byl prasklej ten odtlačnej talíř, spojku jsem komplet vyměnil, ale i nová měla tendenci maličko unášet hned nad podlahou. Teď konečně doladěno odvzdusnenim. Ten vzduch se tam neměl hak jinak dostat, než právě při tý výměně, kdy váleček volně visel několik hodin jen za manžetu. Měnit už nic nebudu Předchozí spojka měla asi 150tkm a lamela by ještě jednou tolik dala, tak tahle už bude poslední.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.