Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, někde na parkovišti nám odřeli firemní auto. Škoda byla hlášena u nás na firmě protože nešlo říct kde. Řešeno s policií ČR. Viník nehody neznámý ujel. Auto opravil servis bez spoluúčasti.. Spoluúčast ale budu muset zaplatit já. Jako řidič vozidla.
Jsem tedy uveden i ve spise od PČR.
Má cenu řešit spoluúčast přes pojištění odpovědnosti z výkonu povolání?
Vím že tam připojištění na řízení vozidel mám.
Děkuji
Protože to bylo na zadním blatníku a nárazníku. V ten den jsem byl na několika schůzkách. Tudíž z toho důvodu. Uvedl jsem několik odhadovaných míst, ale téměř všude buď kamery neměli, nebo prej byli daleko, že by to nenašli..
Nerozumím situaci - jak nešlo říct kde? Jako že nevíte, kde se nehoda stala?
Já mám taky služebák, proto situaci nechápu. Taky jezdím a parkuji auto v ,,kraji razovytem´´ na Ústecku a v podobných lokalitách, proto si vždy auto obejdu, už proto, že není výjimkou i při krátké zastávce přijít o RZ, kolo, i jinou podstatnou část auta. Už jsem tu taky dával i video, jak mě služebák napadl a naboural cyklista, čímž jsem uzavřel skóre mých nehod na čísle 12 - ale vždy bez mého zavinění, bez zranění zůčasněných (až na toho posledního cyklistu, ten si nabil hubu skutečně poctivě a fest.
No a protože jsem vždy vyplnil protokol o nehodě, případně v případě, že viník ujel, volal jsem PČR, nikdy jsem neplatil ani korunu. Celkem logicky, protože ta pojistka ,,na blbost´´ je jak správně uvádíte pojištění odpovědnosti. A žádnou z nehod jsem nezavinil, tudíž za ni nemohu být odpovědný, takže zaměstnavatel nemá možnost po mě cokoliv chtít.
Uvedl jsem několik míst ale jestli to promáčknutí bylo v ten den nebo jiný to nevím. Já auto tedy po každé jízdě neobcházím. Jakmile jsem to viděl hned jsem situaci řešil. Jak uvádíte v doplnění, a na co se vlastně ptám. Pojistka na blbost může krýt spoluúčast na havarijním pojištění?
Pokud to zaměstnavatel navlékne tak, že jste zanedbal povinnost řidiče - tedy zkontrolovat si auto před jízdou, tak ano, připadalo by plnění z výše uvedené pojistky. Ale rozhodující bude asi to, co vlastně ta Vaše pojistka vlastně pokryje, aby tam nebyla nějaká výluka a pod. Ovšem i pojistky na blbost mají spoluúčast, to ale asi víte, že? Logicky vzato - nehodu jste nezavinil, pokud máte protokol PČR kde je tento závěr, neměl by po Vás zaměstnavatel nic chtít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.