Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dnes se mi stala dopravní nehoda kdy do mě nacouval pán. Odnesl to přední nárazník a maska. Nevolala se Policie, že prý sepíšeme formulář. Jenže já doteď nikdy neměl nehodu a v tom stresu sem to vypsal špatně kde do kolonky Pojistitel sem měl napsat pojištovnu a já napsal jméno firmy jeliož pán měl služební vůz.
A teď co s tím? Mám to normálně nahlásit na pojištovnu mám ofocené jeho doklady včetně zelené karty takže všechny doklady a informace mám. Záznam o nehodě je taky podepsán. Uzná to pojištovna i tak nebo mám smůlu?
Mslm, že tím, že měl služební vůz, bylo třeba volat PČR, protože škoda třetí osobě. Škodu snad zavinil ten druhý, takže vemte, co máte a mazejte na jeho pojišťovnu, budou kecat, že čekají, až to ohlásí on, ale dořeší to. Nebojte se toho.
ASD1, dík za info, to jsem nevěděl. Krall - své pojištovně, pokud byste to zavinil anebo to řešil z havarijka. Tou cestou bych nešel...
Fungující firma s příslušným certifikátem ISO vede služební / soukromé jízdy a k užívání vozidla pro soukromé účely se s uživatelem - zaměstnancem sepisuje písemná dohoda o užívání vozidla, posepisloval sjem njich nškolik a ve všech byl postup při nehodě - volat policii..také jsem měl nezaviněnou nehodu a vedousí logisitky po mne požadoval číslo jednací pod kterým to šetří policie...nevylučuji že ve firmách které nidko řádně nevede se neeviduje NIC...
Oznámil bych to pojištovně a firmě viníka současně
Dal bych tu policii tobě a tvé firmě k ůhradě. Prokážu totožnost, sepíšu protokol a tradá - na policii si čekej sám.
To ale není tento případ, protože pokud používáš vozidlo oprávněně, nejedná se o "vozidlo třetí osoby".
Tebe moje totožnost zajímat sice nemusí, ale já jsem povinen jí tobě prokázat. A já si své povinnosti plním.
To, že se nevolala policie je v pořádku za předpokladu, že škoda nepřevýší 100tKč . Rozhodně neplatí, že ke každé nehodě služebáku se musí volat PČR a to ani v připadě, že auto je v leasingu. Já řídím přesně takové auto a nehod jsem už měl okolo 11 ( nezaviněných, pro šťouraly) řeším to vždy klasickým protokolem o nehodě, kde, jsa poučen na školení řidičů přimějju viníka jasně napsat ,,Jsem viníkem této nehody´´ Pokud se dotyčný cuká, je tedy čas volat PČR.
Pokud je takto jasně na protokolu určen viník, pojišťovna to akceptuje. Pak je postup takový, že viník nehody oznámí své pojišťovně škodnou událost atd...
A proč ne - to může mít klidně za rok - copak on může za to, že to někdo do něho "napálí" - např. nedá přednost.
Já od roku 1995 jsem měl 3 "nehody" .
1 - za tu jsem si mohl sám když jsem při couvání narazil do betonové zdi - bylo to s žigulíkem který měl kovový nárazník, tak jsem ho sundal a narovnal protože byl trochu ohnutý - bylo to při rychlosti krokem.
2 - řidička přede mnou u obchodního centra začala couvat dříve než já - první nezaviněná
3 - na parkovišti někdo při couvání mi vylomil 1 mřížku pod přední mlhovkou - vím že měl akorát stříbrné vozidlo - parkoviště v ulici bez kamer - druhá nezaviněná.
Já měl od r. 85, co mám, papíry tři nehody. Jednou jsem při předjíždění avií přehlédl že mě předjíždí kamion, to bylo ještě za komančů. Jen očesaná bočnice avie, na kamionu nic (to byly kamiony ještě se železnou bočnicí a ne z hliníku). A pak při couvání jsem zadkem kamionu-návěsem trošku načechral avii, pač nebyla vidět. Ale to je od r. 85 co mám papíry.
No a teď před rokem mi vletěl bez dání přednosti v jízdě přímo před kapotu cyklista, ve tmě. Udělil si tak Bouchalův pohár a já kvůli blbovi přijdu asi o lejstra.
I kdybych těch 11 nehod chtěl za celou dobu najít, tak se mi to nepovede...
Takhle, nehoda není ostuda, jde o to se z ní poučit.
Nedání přednosti možné předvídat lze, a i to tak dělám. Má to ovšem jednu podmínku. Vidět, že se někdo na té své přednosti nachází...
Formálním viníkem ten, který přednost nedal, unáván není vždy a zcela.
Ernie, to jako fakt kvůli blbovi přijdete o noty? Já téměř přesně stejně sestřelil cyklistu, ale ve dne, proletěl za dodávkou v protisměru těsně přede mne. Já měl v autě dvě ženské, takže mi ho nepopsatelně zasvinil. Zvenku od krve, zevnitř poblito... PČR to vyřešila na místě, týpka poslali na ARO, mně dali dýchnout, podepsat protokol a tím to zhaslo... Je fakt, že před patnácti lety. Hodně štěstí Vám přeji.
Že nejde udělat 11 nezaviněných nehod? Myslím, že klidně, obzvlášť pokud má někdo nájezd jako @promon a nebo pokud řeší každej "škrábanec". Mě za posledních 20 let sejmuli 3x. A to mám největší roční nájezd nějakých 25 tisíc km.
Klidně si rýpejte, mě to neva svědomí mám čisté, jezdím defenzivně a snažím se předvídat. Ovšem rád se nechám od pana Tomkk poučit, jak zabránit takovým nehodám.
První a z hlediska následků (pro viníka) jsem stihl ještě na vojně, jezdil jsem tehdy a AV15 , což jak někteří ví, je 30.tunová T815 s radlicí vpředu a jeřábem vzadu. No a tehdy to mě v Olomouci načudili Rusáci v UAZu, řidič na tom byl dost blbě, UAZ skoro o metr kratší, Tatra měla rozbité levé zadní světlo, couvací světlomet, zničenou SPZ - a odřenou tu LZ packu u jeřábu. Já v okamžiku nehody stál na semaforech, najednou prda - prvně jsem myslel, že bouchla guma, ta Tatra se fakt ani moc nehla. To jsem nenafotil, tehdy to byla vlastizrada mít na vojně foťák a nedejbůh fotit špičkovou sovětskou techniku, že ,,,
No a pro ilustraci tedy přidám pár fotek - první též se zraněním viníka - cyklista mi to načudil do PP blatníku, přelítl přes kapotu a rozbil si kvalitně držku. Byl jak doga,, já v té době hrabal vercajk z kufru. S chutí jsem mu zavolal sanitku, ti poslali policajty. Pokud vím, hoch platil nejen opravu auta, ale prý i můj zrušený servisní zásah.
Druhá fotka - vyjížděl jsem z vedlejí (moje OII stojí tam, kde chytla ránu) , dávám přednost tomu kindrkamionu na fotce, jenže ten bez blinkru bez varování zabočí ,,skoro´´ doprava - tedy do té uličky, kde jsem stál a dával přednost. Skoro proto, že to jaksi nepochopitelně nedotočil a načudil to do mě. Možná měl pod kůží, nevím, podepsal vše, vinu vzal, tak se policie nevolala.
No a do třetice - zastaví autobus , já za ním, a paní to prostě buchla do mě. Ještě byla tak blbá, že si sama zavolala poldy Ono se to nezdá, ale ta oprava Pažouta vyšla někde okolo 40 tKč.
V podobném duchu se nesou prakticky i ty další ťukance No, ale vzhledem k tomu, že řídím od roku 86, už na vojně jsem najezdil hodně km, pak se všemi možnými auty, dodávkami, stěhovacími autobusy i kamiony ročně okolo 100tkm. Takže už to bude asi dost,km, že? Upřimně jsem moc rád, že jsem nikdy nikoho z mé viny ani nezranil, sám jsem taky přežil celkem ve zdraví .
Do zrcátek se fakt koukám, jsa poučen např při dojíždění kolony nechávám před sebou plac, abych měl možnost manévru - jednou jsem musel takhle Opla hodit do škarpy, když jsem v zrcátku viděl kamion, který evidentně nezastavoval -odnesly to tři auta přede mnou, Tak prosím o tip třeba pana Tomkk - jak zabránit třeba takovýmto jako zde uvedeným nehodám?
Hezkýýýý... Berte to pozitivně. Kdyby na tom kole seděla paní z Vaší poslední fotky, asi byste to auto už nenašel...
@promon
já se jen zeptám, když vám viník nehody odmítne do protokolu zapsat svůj souhlas že je viníkem, tak těm policajtům voláte a říkáte co? protože si myslím, že když jim řeknu "no on mně nechce do protokolu o nehodě napsat souhlas že je viník", tak se maximálně zeptají jestli je škoda do 100k a jesi jo tak na mě dlabou
To berger - no to máte pravdu, on i tenhle sušinka auto porejpal od předního kola až po zadní svítlnu - škoda prý 10-20tKč. Ale pozitivně to beru - to hnědé auto je manželky zánovní IX20 a ta stříbrná kapota za Peugeotem je rodinné SantaFe - takže z tohoto pohledu to byla klika, že to odnesl služebák. Ale i tak mě to se*e, protože auto dosud nebylo ani škráblý, přitom jsem auto den před tím nablejskal, jelikož jej budu odevzdávat a fasovat novýho Fiata.
To au1 - ano, i to jsem zažil. Nehodovce jsem sdělil v kostce průběh nehody (balíkář stál na varovkách dokonce v protisměru a jak chtěl vyjet, nacouval do mýho služebáku čekajícího na červené) s tím, že z mého pohledu je vinník jasný, ale pán že odmítá svou vinu. Přijeli za cca 3 hodiny (protože to byly jen plechy, bez zranění) , pokud si vzpomínám dobře, týpek ještě dostal pokutu snad 2.000,- , protože ani ti policajti nejsou nadšený, když jim někdo komplikuje život.
Ono to pak navíc skončilo u soudu, protože týpek balíkář snad neměl v cajku povinný a co mě říkal šéf, snad mu napočítali i ty mé hodiny, kdy jsem musel čekat na nehodovku
To Tomkk - hele, už si fakt říkám, že to snad bude nějaký prokletí z minulýho života, nebo co, protože jsem nikdy nikomu vědomně neublížil, zákaznictvo je snad spokojený, ale kdo ví, že?
Každopádně jsem na ten záznam z kamery fakt čučel s otevřenou hubou, protože jsem absolutně nepochopil, co měl ten manévr muže za řídítky znamenat. Fakt mi to přesně připomnělo ty filmový záběry, kdy japonský pilot za kniplem Zera s výkřikem,, Banzai´´ načudí v plným fofru do letadlové lodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.