Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skupiny ŘP na VZV

Od: lukini odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prosím chtěl jsem se zeptat, mám ŘP na vysokozdvižné vozíky, skupinu "D" a "WI".

Skup. "D" znamená: "vysokozdvižné ručně vedené".

Skup. "WI" znamená: "vyskokozdvižné s volantovým řízením do 5 tun nosnosti"

Jezdím v práci i s vozíkem nízkozdvižným tzv: "ještěrka", mám prosím na něj řidičák? Není mi to jasné s těchto uvedených skupin.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Co mate na mysli tim nizkozdviznym? Elektricky na prevazeni palet bez vysokozdvihu na kterem stojite? Ještěrka je dost obecny pojem. R.
lukini
hodnocení

Ano mám na mysli elektrický vozík na převaženi palet bez vysokozdvihu na kterem stojím.
raadek*
Je to D, ale jako obsluha voziku by jste to mel vedet. R.

lukini
hodnocení

Děkuji moc, nevěděl jsem to. Jsme rád že jste mi poradil.

raadek*
Nemáte zač. Hlavne si davejte pozor na osoby, ktere vam mohou skočit do cesty, protoze za pripadnou újmu na zdravi nebo škodu muzete jen a jen vy. R.
radi*

No, přesněji je to "C"... pokud radíte, měl byste to vědět :)

csmml.cz/...

doplněno 06.08.10 20:18:

Může to být pochopitelně i A a B, tazatel neupřesnil druh řízení vozíku. Nejčastěji asi ručně vedené s ojí, tedy A.

radi*
hodnocení

0x

... a pro všechny ostatní doporučuji necyklopedie.wikia.com/...

raadek*
Bohuzel se mi ani jedna stranka v mobilu neobjevila, ale tazatel nema C proto jsem uvedl D. Skoleni pro obsluhu VZV zajistuje zamestnavatel ve spolupraci s školícím pracovnikem, ktery musi byt obeznamen s provozem na pracovisti. R.
hop®
06.08.10 20:51

*haha*

raadek*
Ted Hope nevim jestli se smejete me. Nevim z hlavy co je presne C, ale D je vysokozdvih rucne vedeny. A jestli je to co myslim, tak tazatel jezdi s akumulatorovym vozikem nizkozdviznym rucne vedenym se sklopnou podlazkou. Coz skupina D splnuje. R.
hop®

Raadku, to bylo pro "radi", kdyby to byla reakce na Vás, odpovídal bych Vám a tudíž by moje odpověď byla odskočená o jeden zoubek od Vašeho a né od jeho příspěvku.

doplněno 06.08.10 22:10:

poradte.cz/...;)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

jen doplňuji, že na soukromém pozemku v areálu nebo skladu firmy stačí osvědčení k obsluze vozíku, při vjezdu na kteroukoliv účelovou komunikaci, například při nakládání musí mít obsluha i ŘP podle zákona č.361

cyril*

Zkuste doplňovat lépe. Nejedná se o "soukromý" pozemek ( to je dnes v podstatě každý), ale o veřejně nepřístupné prostory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]