Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodat za nižší cenu nebo nechat opravit

Od: txnus odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám Mercedes A160 coupe. Kupovala jsem ho 4 roky zpět od strýce za 70 tis. Nyní má najeto 150 tis km, nafta, automat, rok výroby 2008, 4 roky zpět nové brzdy. Bylo to moje první auto, na naučení. Nyní selhala převodovka. Je třeba udělat repaso, odhadovaná cena přes 30 tis. A já teď přemýšlím co dál. Striknout do toho tolik peněz a doufat že se nevys*ere něco dalšího, nebo ho třeba zkusit prodat za 30 s tím že si kovy majitel zařídí opravdu po své ose. Co by jste mi doporučili prosím?
Nyní mám od přítele půjčené auto. Hyundai i30, které má najeto 220 tis km a za 40 tis by mi ho prodal.
A já teď nevím co dělat. Prodat Mercedes a koupit Hyundai či jinou ojetinu nebo nechat opravit Mercedes?
Děkuji moc
A

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, koukám, že už jste toto nedávno řešila na poradte.cz/...

Tipuju, že po měsíci budou odpovědi hodně podobné :)

Osobně, pokud by mi MB vyhovoval, nechal bych ho opravit. Každé auto se vám bude postupem času kazit a budete do něj vrážet peníze. A když už měnit, tak za nějaké novější, s nízkým nájezdem ať mám co nejvyšší šanci, že bude auti sloužit dlouho bez nutných investic.

Přeji hezký den

tynus
hodnocení

Jojo, tam všichni moraliste mají domněnku, že chci dělat parádu s Mercedesem :) ale pozadí už nikoho nezajímá... že jsem po smrti tety chtěla finančně pomoct rodině se dvěma malými dětmi... Ale to je vlastně vedlejší. Já se teď ptám jako holka pro kterou je to prvotní zkušenost a nemá koho se zeptat. Proto jsem možná tu, abych požádala o radu a zkušenost někoho, kdo tomu třeba rozumí

hodnocení

0x

Pokud vam auto vyhovuje a motorove je v poradku, tak bych se rozhodoval podle rezavosti.

Nechat si to zvednout a zkotrolovat, v jakem stavu jsou nosne i nenosne casti. Pokud jsou Ok, tak bych klidne padesat sedesat za repasi prevodovky dal ( pokud jde skutecne o celkovou repasi, tak 30 je spise dolni limit - to ale samozrejme zalezi co to je za prevodovky a co vse by se menilo).

A alespon budete mit auto, u ktereho vite jak na tom je, jste na nej zvykla a najezd je rozumny.

Pokud je ale podvozek silneji chyceny, tak ani korunu a pryc s tim.

hodnocení

0x

auto má určité hranice, kdy se musí servisovat nebo prodat... Tady je těch 150tis hraničních ve smyslu podvozku, výfuku, vstřiků, žhavičů, spojky... - prostě ta investice "nové brzdy" je tou nejmenší, která za tu dobu mohla být udělaná...

Problém je v tom, že pokud si koupíte jinou ojetinu, budete ji muset časem také servisovat.

Jestli za těch 150tis km byly dělané jen nové brzdy a nic jiného, pak bych doporučil prodat na opravu nebo ND a koupit jiné.

hodnocení

0x
Nechal bych ho opravit pouze v případě, že bych mechanikovi fakt věřil, že to zvládne a že ta druhá převodovka je dobrá. A pak bych si auto raději nechal. :)
Jenže použitelnost převodovky i schopnosti mechanika jsou nejspíš loterie, takže pravděpodobnst úspěšné opravy je tak 0,2x0,3=0,06, tedy 6 %.
Takže bych to raději prodal někomu, pro koho to cenu má. A neměl bych blbý pocit, že jsem na tom tratil, protože jsem si naopak pravděpodobně ušetřil peníze i nervy a dohadování se se servisem, popř. dalším majitelem, kterému by se "opravená" převodovka vysypala už při první jízdě.

loverboy
hodnocení

0x

Ahoj, pokud ti na tom autě záleží, tak obvolej specializované firmy, který se zaměřuje pouze na převodovky

třeba automatickeprevodovkyprah/...

Možná že ta převodovka by se dala udělat i za 18 000?

Případně pokud přesně víš, co tomu je, tak se přihlásit na různá diskusní fóra a tam se pokusit najít nějakého nadšence, který to je schopen opravit za půlku ... Nebo alespoň diskutovat, tak zjistit zkušenosti s opravou, no ale to chce samozřejmě nějaký nadšení a čas, to nevím jestli do toho chceš dát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]