Dobry den ,mam naftovy auto . Nemam na nej garaz je pted domem venku . Auto mi momentalne chyta až na podruhé . V mrazech co byli mínus 18 mi chytlo až na počtvrté startování. Dali byste ho opravit nebo je to ještě normální?
Ano! Dal bych to opravit! Anebo začal jezdit až na jaře.. Víc asi nelze takhle poradit..V těchto mrazech mi moje 20 a více let staré dieselové plečky normálně startují..Někdy taky až na podruhé..Ale je to víceméně v těchto mrazech normální.. doplněno 17.01.24 19:48: Doplňuji, že o baterky a žhavých svíčky se starám a do nafty dávám VIF diesel-zimní..U jednoho auta-Opel Zafira 2,0dti mám problémy se startem i v létě-někd! Ale tam to dělá pomalý startér..uhlíky..To samé můžete mít i vy..ikdyž na daleko mladším autě.
Práve zajtra mi majú prísť žhaviace sviečky do nafťaku,lebo odišli. Cena cca 33 € za 4 kusy Bosch. €. Vymením si ich sám za cca pol hodiny. Mne sa to oplatí opraviť,myslím,že v tejto cene aj vám.
Tak dve som už mal vonku kvôli kontrole a číslu,tak snáď pôjdu ľahko aj tie ostatné dve. Kurier už tu bol pred 15 minútami. Horšie je ,že prší a auto je vonku a štartovať sa mu nechce,aby som zašiel niekam pod strechu. Inak motor od VW,rotačka 1,9 TDI.
Já si žhaviče klidně týden obstřikuji na závitech vzlínavýma sprejema. Nejlépe přímo an uvolnění zapečených závitů žhavičů.
Pak je větší šance je neulomit a pak nesundávat hlavu a neodvrtávat a opravovat závit. To je totiž takovej vopruz, že vždy dám 500kč za sprej od Liqui Moly a stříkám na ně.
Vždy mi povolili zatím bezproblému. I na Boxeru, kde je to typickej problém nejen proto, že z čelního skla při ucpaném odtoku na motor teče voda.
Tak ono v závitu to snad nikdy neutrhne ale většinou upadnou špičky zhavek protože ne ně odkapává nafta ze špatně rozprašujícího vstřiku- pak nepomůže žádný sprej na uvolnění-jen může minimalizovat škody.
Takže 4x po sobě nazhavis, podrzis klíček 10 sekund anebo 3 sekundy poté, kdy už auto chytlo a nechytne napoprvé? (Nesmis moc brzo skončit startovani) Mas zimní naftu? Tzn. tankovano po 1.11.?
pokud mate nejakeho znameho automechanika tak to dejte jemu at se na to podiva a pokud ne, tak bych to resil asi s autorizovanym servisem. Nejspise to bude stat nejakou korunu ale oni si s tim uz poradi.
Provozovat auto v zimě je nerozum a projev bezcitnosti. Každý studený start je pro motor taková malá vražda, nebo infarkt. A k tomu sůl na silnicích. která auto rozežírá. Takže se nemůžete divit, že to auto se brání. Kdybyste byla starší, tak byste pamatovala inzeráty na prodej auta, ve kterých bývalo napsáno "garážované, v zimě neježděné".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.