Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodné odstranit rozdělovací ventily u Felicie hatchback?

Od: zdenek2® odpovědí: 5 změna:

Vůz Felicia hatchback má na hlavním brzdovém válci rozdělovací ventily, které omezují brzdnou sílu do zadních bubnových brzd. Dle tohoto odkazu:

jmjm.cz/...

je dobré tyto ventily vyšroubovat a zvýšit tím účinek zadních brzd, které většinou brzdí jen nepatrně.

Dotaz je, zda s tím máte zkušenosti (jak to po odstranění ventilů brzdí) a zda tuto jednoduchou úpravu doporučujete?

Já budu výhledově tvarovat nové brzdové trubky, takže bych s tím mohl počítat, protože původní trubka je kratší o délku toho ventilu.

Úprava se provede jednoduše vyšroubováním ventilu a našroubováním trubek přímo do válce (závity jsou stejné).

Je vhodné odstranit rozdělovací ventily u Felicie hatchback?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tudle tu byla diskuze o odstranění omezovače brzdný sily na zadek a ja psal že to mám u kombajna 1.6 uz léta vyřazený a nemam stim jedinej problém

hodnocení

0x

Ne. Hatchback je lehký.

poradte.cz/...

hodnocení

Tak dobře, já s tím experimentovat nebudu. Kdy bych to dával zpátky, tak by se muselo zase odvzdušňovat.

Ten omezovač se dá rozebrat a vykuchat. Takto si to jednoduše můžeš vyzkoušet s a bez něj při stejné délce trubek. Na suchém asfaltu je to supr, ale jak namrzne silnice nebo bude sníh, tak se ti bude zadek přetáčet.

berger*
hodnocení

0x

Vhodné, hm. Cíleně bych to nedělal. Pokud máte něco odježďeno na starých verglech ,řekněme po fáčko, zvládnete jízdu i bez rozdělovače tlaku. Pokud jste jezdil jen auty v plné palbě, vybavených všemi možnými posilovači a asistenty, rozbijete si dr..., tedy obličej. Z praxe - v taxíku jsem odjezdil celou jednu zimu jen s jedním brzdícím kolem, levým předním. Zbytek byl zablendovaný, majitel vozu neměl na opravy...*smich*. Na jednom autě mám ještě teď lankové brzdy, na druhém jednookruhové... Pokud jde o ABS, ani si nejsem jistý, které z mých aut ho má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]