Nejste přihlášen/a.
Tak nějak zdejší rádci zapomněli zmínit, že auta s ABS nemají omezovač brzdného tlaku. Protože to ošéfuje právě ABS.
Auta bez ABS musí mít tento omezovač, jinak vás v případě nouzového brzdění může "předběhnout zadek". I na suchu. Jinak pokud nejezdíte rally, dokážete 5-10 krát za vteřinu v panice přerušovaně brzdit, a máte omezovač brzdného tlaku na zadní nápravu, potom opravdu ABS nepotřebujete.
Z toho co píšete vyplývá, že s nefunkčním ABS dříve či později skončíte v "kotrmelcích".
Velmi dobře. Čekal jsem, dočkal jsem se!
Omezovače tlaku na HBV nebo na zadní nápravě zátěžový regulátor.
Tak musím zmínit, že mě překvapila reakce od gumídka a děkuji.
Tak i dabelova, protože je tu za odbornika na auta. Ale pokud zminil, že s vadným ABS se dá v pohodě jezdit, tak u mě klesl na úroveň stejnou, jako jeho písemný projev.
Já si to vyřadilt jednou na Favoritu. Krátkej hatchback. Bez nákladu jen já. Brzdilo to suprově, když bylo sucho. Ten přebržděnej zadek krásně auto zaflekoval téměř na místě. Na mokru jsem s tím dostal hodiny a od té doby jsem to zase uvedl tak, jak to bylo do původního stavu.
Nevím, ale možná delší zadek kombíku a víc kg tomu pomůže k lepší stabilitě. Když jsem tehdy pročítal diskuzní fóra, tak i jízda s kombíkem byla prý pohodlnější na delší cestování a i já jsem se tím utvrdil, že to tak je.
Ale na hatchbacku je to dle mě nerozum zvláště při dnešním počasí, kdy hrozí námraza.
Přesně tak gumidku, kolega jel prázdným pickupem, na čtyřproudovce, v levém pruhu, levé zatáčce. Najednou se proti němu objevilo auto v protisměru. Přebržděný zadek, hodiny, skončil na boku. Bylo sucho. Jel jsem za ním, takže jsem to viděl v "přímém přenosu". Chyba ABS mu svítila už dlooouho. Ale kolega byl asi trubka, co neumí brzdit, když jde o život. Zase ale věděl, k čemu je na klávesnici ten znak vpravo vedle "M". Všakonimezerníkjevlastněúplnězbytečnej.Vždyťjetofuk.
Je to hruza. To je jako kdyby řidič lokomotivy dělal zkoušky strojvedoucího a sám neuměl zapnout světla nebo stěrače. Vždyť přece jede po trati sám, tak na co tohle všechno umět...
Debil*ta dnešních řidičů. Odemknout auto, točit volantem a šlapat pedály. Pak jsou tu dotazy, nalil jsem vodu do ostřikovačů do nádobky s brzdovou kapalinou, atd...
Nevím, jestli se tomu smát nebo spíše brečet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.