Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startovat se spojkou nebo bez?

Od: rhdtomas odpovědí: 10 změna:
Ahoj, prosím startovat se spojkou nebo bez?
Konkrétně fabia 1.4mpi 50kw bez klimatizace.
Zrovna koukám na Martin Vaculík na YouTube startovat bez spojky. Říká že startovat s vyslaplou spojkou. Takže jak teď? Diky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Určitě s vyšlápnutou spojkou. Zmenšíte tím mechanické odpory při startování a nasatrtujete snáze. Důležité hlavně v zimě, kdy je olej v převodovce "hustý" a vyšlápnutím spojky převodovku při startování odpojíte.

hodnocení

7x

Učili mě to v autoškole, pak i na vojně a v podstatě všude, kam jsem se dostal, tak se startuje s vyšláplou spojkou.

Já tedy již nějaký pátek startuju bez vyšláplé spojky, ale to nejspíše bude tím, že ji v autě jako pedál nemám.

29.12.23 16:48

Super *haha*

asd1
hodnocení

7x
Oboje má výhody i nevýhody. S vyslaplou neskocis dopředu kvůli zapomenutymu kvaltu a netocis převodovkou, ale zase zatezujes axiální lozisko kliky který při startu jede nasucho bez tlakového oleje.
Prakticky to je jedno a záleží jak se ti chce..
Jsou auta který bez vyslaply spojky nestartujou.

hodnocení

6x

Určitě s vyšlápnutou spojkou. Jednak kvůli snížení mechanických odporů převodovky, kterou musí starter protáčet, pokud tu spojku nevyšlápnete.

No a taky z důvodu že mnohé ,,koncernofky´´ bez vyšláplé spojky ani nesartují, mají spínač, který to nedovolí.

hodnocení

5x

Oblíbené téma :)

Zde už se to probralo u 1.4MPi viz. odkaz dole

poradte.cz/...

rhdtomas
hodnocení

Takže mám spojku sešápnout dolů?

Až na podlahu.

Néé! Raději nahoru *zed*

tyler
Ale no tak.. já se tazateli vůbec nedivím, že se raději ještě jednou ujistil... jeden totiž napíše "sešlápnutou", druhý "vyšlápnutou" a jeden aby se v tom pak vyznal..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]