Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, protože se tu stále množí dotazy, našel jsem nový výrobek CTEKu.
Je to bezdrátová nabíječka. Uvnitř má baterie a dokáže nabíjet jako powerbanka.
Pro sys a admin. Není to produktové video. Jen je to odpověď na stále aktuální dotazy tazatelů, jak nabíjet v garáži bez elektrické sítě.
Obsahuje 6000mAh lithium-ion accu pack na 11,1V (to modré na dně na fotkách)
DC-DC měničem pak dobije doplna 12V baterie aut. AGM,EFB,VET,...cokoliv
Abych teda napsal i něco užitečného a jen to, že je to jumpstarter s nabíječkou... ježíšek mi asi předloni naježil chtěný jumpstarter od xiaomi...ten silnější... stál asi 1800,- ...kapacitu teď nevím...ale nastartuje to i 3l diesel...už jsem s tím startoval fabii ai 8x po sobě...baterka je tam naprd, ale na to co to má dělat to udělá...a po 8 startech z jumpstarteru se ikona dobití změnila z 100% tak na 80%...takže mě osobně stačí ten obyčejný jumpstater, kterým to nahodím...a pak se prostě někde cíleně projedu a dobiju...teď v zimě, předevčírem, páč byla kosa jak prase...jsem tu baterku vytáhl a doma nabil ctekem 5.0 nabíječkou...a teď mi to leží na chodbě a čekám až bude přijatelno, abych to tam mohl vrátit...takže ten výrobek co je tu prezentovaný je dobrý pro někoho kdo nic nemá...já osobně si vystačím s jumpstarterem a nabíječku jsem použil po 2letech poprvé
Nabíječku a její vnitřní baterie dobijete přímo autem.
Jako booster nabíječka 15 cca 15 minut nabíjí šetrněji baterku auta a oživí ke startu. Né jako běžné boostery, které hned nakrmí elektriku auta a hrozí velké výkyvy napětí, které mohou vadit elektronice jednotek vozu.
Nabíječku lze provozovat na nabíjení s napájecím adaptérem v zásuvce nebo bez něj pouze na vnitřní baterie.
Nejde srovnávat 6Ah olova a 6Ah lithia.
V lithiu 3Ah dají klidně 10A proudu ve zkratu.
Takže jestli je tam 3,7 + 3,7 + 3,7 = 11,1V a každá dá 10A (bude tam serioparalelní zapojení), tak 11,1V baterka dá 10-30A podle toho kolik je na každém ze tří v serii zapojených ještě paralelně článků lithia.
Na Dobíjení ti stačí 5A a většina CTEKů a i jiných chytrých dobíječek dá 5A na začátku a pak jede stejně kolem 900mA.
Za mě je to funkční řešení. A z 11,1V na cca 15V se postará DC-DC měnič.
Kdyby to nenabilo baterku, tak zrovna tak velká a známá firma jako CTEK by to nemohla prodávat. Za tu ostudu by jí to nestálo.
Ono v tom soudku něco vždy bude. 12V autobaterka s 0Ah je mrtvola na vyhození.
A běžnou 60Ah baterku, která neotočí startérem, ale auto odemklo, tak určitě dobije.
Při vybíjení olověné baterky dost klesá napětí. U lithia ten pokles není tak lineární. Takže lithiová baterka bude dobíjet výrazně delší dobu, než se vybije.
Vem si u aku nářadí, jak jsou dneska baterky malé ve srovnání s Ni-Cd a krom malých rozměrů s nima makáš delší dobu.
Ale chápu, že to perpetum mobile není, že by jsi to píchnul na baterku krokodylky a druhej konec na dobíjení píchnul do CL v autě
Můžeš i tak. Ale kdo chce tahat kostku olova a dávat pozor na vylití elektrolytu. A pak to taky občas tahat na nabíječku?
Stačil by, jak jsem psal, nějakej step-down z číny za dolar. Přelije se skrz něj, co v tý nářaďový baterce přinese, a její BMSka to nakonec odpojí.
Tak zase může k ní vrazit nějakou nabitou 12V/50Ah olověnou baterku a odpadá složité vymýšlení DC-DC měniče s nabíječem pro laiky v garáži bez zásuvky.
No už jsem zažil, že málo kdo to umí.
A pokud máš doma T5ku transportera v naftě a nějakou Pandu po manželce, tak ti přehození nepomůže.
A nebo to 3x kýblovat, jak píšeš, pokud mu to stojí před panelákem.
Ale tím nechci říkat výmluvy.
Jen jsem to sem vložil jako alternativu, kdo by to chtěl řešit jednoduše, ale za prachy samozřejmě (protože ten CTEK není zrovna lacinej).
Podobnej dotaz byl zde:
Gumidku,holt niektorým sa nezavďačíš. Ja som v poslednej dobe zistil v okolí,že ľudia nechcú,aby im niekto pomohol,poradil.
Mě to nevadí. Já vím, že to čte a vygooglí mraky lidí a každý má jiné potřeby. Já bych to asi taky nevyužil. Mám CTEK Polar 5.0. Ale v RD není nouze o zásuvku na zahradě nebo v domě v garáži.
Kdo je ovšem někde v podnájmu nebo paneláku a parkuje venku, tak má asi problém a může to být zajímavá alternativa. Přitom nabíječka má spoustu ochran a není nebezpečná i pro laiky. Dá se použít i jako powerbanka k mobilnímu tepelfonu, dobíjet autem i ze zásuvky,...
Pro někoho stroj co využije na 100% a pro někoho je lepší si spíš zřídit elektriku v garáži.
Je to o potřebách a možnostech.
Ono taky né každej dá za nabíječku 5-7 tisíc, když jí naplno nevyužije
@tomkk Já to náhodou našel při brouzdání youtubem dnes ráno. Do té doby jsem to neznal.
Dopamin mi to nijak nepřináší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.