Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia EFF613F LXI a E10

Od: mart odpovědí: 8 změna:

Mám Felicii EFF613F LXI, motor 781.136 M, 50 kW. Chtěl bych se zeptat, zda se tohoto modelu týkají problémy se zaváděním nové verze paliva, dle evropských norem, které brzy začne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, týkají se všech Fela 135/136 - 1994-2001.

hodnocení

0x

Ano týká.

Přečti si, kde se na to další Feldaři ptají.

poradte.cz/...

mart
hodnocení

Chápu ale správně, že tam mohu tankovat Verva E10?

Ano. Jen s podmínkou výměny palivového filtru, protože i to ETBE čistí palivovou soustavu a ty sra*ky z filtru by mohl roznášet po systému palivové trasy (do vstřiků).

Takže hlavně novej filtr! Jinak Verva 100 nevadí tolik co líh.

host

Výměna filtru u Felicie není žádná legrace :(

viz

Jak se to veme a jak je kdo šikovnej.

Já vytahuju filtr i s kusem té hadičky k čerpadlu (odpojím u čerpadla). Příjde mi to lepší pro manipulaci.

Hlavně neutrhnout ty šrouby na kterých je tepelný štít kolem výfuku, ale Favoriti ten štít u karburátorů neměli (nebyl tam ten filtr a tlakový rozvod paliva, jen podávací čerpadlo nízkotlaký cuc) a spousta Feld jezdí bez toho štítu a vpohodě.

host
hodnocení

0x

Takže přechod Felicie na jiné palivo než byl Natural 95 je docel.a oříšek. Hlavně najít pumpu, kde mají Natural 98 nebo Verva 100. Nemají ho všude. A ještě jak píše gumídek, je třeba ohrožené díly auta vyměnit.

Takhle si informace hledá asi 100 000 majitelů starších aut, kterým nový E10 s biosložkou uškodí. Kdyby to tak někdo pro všechny veřejně řekl v televizi, aby lidé nemuseli pátrat, co do svých starších Felicií a dalších vozů po novém roce (a to už je hoooddně brzo) budou čerpat.

vernon
Je to jenom teoretizování a strašení. V zemích kde se E10 používá žádné problémy nejsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]