Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia EFF613F LXI a E10

Od: mart

Mám Felicii EFF613F LXI, motor 781.136 M, 50 kW. Chtěl bych se zeptat, zda se tohoto modelu týkají problémy se zaváděním nové verze paliva, dle evropských norem, které brzy začne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, týkají se všech Fela 135/136 - 1994-2001.

hodnocení

0x

Ano týká.

Přečti si, kde se na to další Feldaři ptají.

poradte.cz/...

mart
hodnocení

Chápu ale správně, že tam mohu tankovat Verva E10?

Ano. Jen s podmínkou výměny palivového filtru, protože i to ETBE čistí palivovou soustavu a ty sra*ky z filtru by mohl roznášet po systému palivové trasy (do vstřiků).

Takže hlavně novej filtr! Jinak Verva 100 nevadí tolik co líh.

host

Výměna filtru u Felicie není žádná legrace :(

viz

Jak se to veme a jak je kdo šikovnej.

Já vytahuju filtr i s kusem té hadičky k čerpadlu (odpojím u čerpadla). Příjde mi to lepší pro manipulaci.

Hlavně neutrhnout ty šrouby na kterých je tepelný štít kolem výfuku, ale Favoriti ten štít u karburátorů neměli (nebyl tam ten filtr a tlakový rozvod paliva, jen podávací čerpadlo nízkotlaký cuc) a spousta Feld jezdí bez toho štítu a vpohodě.

host
hodnocení

0x

Takže přechod Felicie na jiné palivo než byl Natural 95 je docel.a oříšek. Hlavně najít pumpu, kde mají Natural 98 nebo Verva 100. Nemají ho všude. A ještě jak píše gumídek, je třeba ohrožené díly auta vyměnit.

Takhle si informace hledá asi 100 000 majitelů starších aut, kterým nový E10 s biosložkou uškodí. Kdyby to tak někdo pro všechny veřejně řekl v televizi, aby lidé nemuseli pátrat, co do svých starších Felicií a dalších vozů po novém roce (a to už je hoooddně brzo) budou čerpat.

vernon
Je to jenom teoretizování a strašení. V zemích kde se E10 používá žádné problémy nejsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]