Nejste přihlášen/a.
Mám Felicii EFF613F LXI, motor 781.136 M, 50 kW. Chtěl bych se zeptat, zda se tohoto modelu týkají problémy se zaváděním nové verze paliva, dle evropských norem, které brzy začne.
Ano. Jen s podmínkou výměny palivového filtru, protože i to ETBE čistí palivovou soustavu a ty sra*ky z filtru by mohl roznášet po systému palivové trasy (do vstřiků).
Takže hlavně novej filtr! Jinak Verva 100 nevadí tolik co líh.
Jak se to veme a jak je kdo šikovnej.
Já vytahuju filtr i s kusem té hadičky k čerpadlu (odpojím u čerpadla). Příjde mi to lepší pro manipulaci.
Hlavně neutrhnout ty šrouby na kterých je tepelný štít kolem výfuku, ale Favoriti ten štít u karburátorů neměli (nebyl tam ten filtr a tlakový rozvod paliva, jen podávací čerpadlo nízkotlaký cuc) a spousta Feld jezdí bez toho štítu a vpohodě.
Takže přechod Felicie na jiné palivo než byl Natural 95 je docel.a oříšek. Hlavně najít pumpu, kde mají Natural 98 nebo Verva 100. Nemají ho všude. A ještě jak píše gumídek, je třeba ohrožené díly auta vyměnit.
Takhle si informace hledá asi 100 000 majitelů starších aut, kterým nový E10 s biosložkou uškodí. Kdyby to tak někdo pro všechny veřejně řekl v televizi, aby lidé nemuseli pátrat, co do svých starších Felicií a dalších vozů po novém roce (a to už je hoooddně brzo) budou čerpat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.