Ahoj, v prve rade napisu ze jsem vul a v druhe pokracuju otazkou, prodal jsem auto na uradech zavreno a tak jsme udelali plnou moc. Auto neprepsane (jeste neni 10dnu) a uz jsem ho videl na inzerci a dle prodejce je prodane (napsal jsem email pod jinym jmenem), jak ted postupovat?Diky
Zajit na urad a zazadat o prevod, dolozit kupni smlouvoum Budou drzkovat, ze nemuzou zahajit bez kupujiciho, ale zadost vzit musi. Sice to vec nevyresi, ale staci to jako obrana minimalne pred ckp.
asd1
Před CKP staci kupní smlouva, podana žádost o zápis změny je nutná pro obecnou odpovednost provozovatele-tam jen KS nestačí.
loudil
CKP mam osetrene, kupni smlouva staci, dokonce i na pokutu pokud je urad schovyvavy ale mi se jedna spise o pokutu za neprepis.Na uradr mi poradili poslat doporuceny dopis s terminem do kdy ma udelat ptepis a pokud se to nepovede zajit tam a bude to probihat podle paragrafu 8a. Pokutu nejakou dostanu ale v radek stovek tim ze jsem mel snahu to napravit a popohnat.zrejme to byl nejaky prekupnik
asd1
Snaha to změnit neni posílání dopisů, ale podání žádosti o zápis změny. Úředník na přepážce může mít kecy a chytrý rady, ale žádost převzít musí i nekompletní. Tj. vyplníš, předáš + vysolíš poplatek.
Dál si budou řešit kupujícího, ty sis podáním žádosti svojí povinnost splnil.
Dokud to není podané, tak odpovídáš za pokuty co jdou na provozovatele a můžeš dostat až 50k sankci za neoznámení změny vlastníka do 10 dnů od změny. Nic složitýho.
Prokazatelná výzva k součinnost je jen bonus, ale tvoje povinnost to neni.
loudil
Tvrdili mi na registru ze mu mam poslat sms z datem + doporuceny dopis.Prepsat to ma do zitrka, ja mu dal termin do patku Jak v sms tak v dopise.Takze radite zitra na registr?Nebo ve stredu kdyz to ma do zitrka prepsat?Diky
To neni muj pripad...muj je prodane auto,duvera v kupujiciho, predani vsech dokladu (urad jsme nestihli), a nasledne komunikovani i pres sms i pres telefon.Potom kamarad nasel auto v inzerci a bylo to.Volal jsem mu upozornil jsem ho sms na kterou zareagoval ze s tim pocita a ze to prepise a ejhle...auto prodane a telefon vyply To ze je auto prodane mam zjistene od vice lidi ktere volalo a psalo na inzerat.Ten mam samozrejme ulozen a vytisten jako dukaz vcetne sms zprav pro spravni rizeni
hm...akorát by mne zajímalo jak to ten výkuk přepíše na toho svého kupce...když to není přepsáno s Vámi...samozřejmě pokud ten jeho kupec to bude chtít mít přepsáno...takže možná že ten nový kupec Vas teď bude nahánět...koukám že jsem se do toho pořádně zamotal...
Korneli jak jedniduché pokud je zájem o zápis změny! prodejce A, ten první prodal osobě B s dal pm, pak B prodal osobě C a ta použije PM tedy pokud... a C nakonec zapíše změnu na sebe. Tedy pokud chce auto provozovat legálně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.