Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískají brzdy na Škodě Felicia

Od: ewerell odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem.

Minulý týden mi začaly pískat brzdy, resp. vlastní pohyb brzdou. Tzn. že každé sešlápnutí a povolení pedálu (nebo i zatáhnutí ruční brzdy) je doprovázeno takovým kviknutím. Dělá to i při stojícím autě! Jako na potvoru jedu v sobotu na dovolenou a dělá to čím dál tím víc. Je to vážné nebo jen kosmetická závada? děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vůbec se neboj,je to nemoc těhle aut,není to na závadu.

hop®
hodnocení

0x

Sice nepříjemná, ale žádná patologická záležitost. Felda má vzadu čelisťové brzdy a tyto nepříjemné zvuky způsobují většinou orezlé pružinky, které při roztahování a stahování čelistí někde drhnou. Oprava spočívá v sundání kola a bubnu a prostříknutí vnitřku bubnu nějakým mazivem (opatrně, nemazat čelisti zvenku ani buben zevnitř!). Ale není to vážné, nebál bych se delší cesty.

doplněno 14.07.10 02:33:

anebo taky poradte.cz/...

ewerell

Mnoho díků. Protože jsem v opravách auta úplné nemehlo mám dotaz: kolik to tak asi stojí v servisu? Aby to nebyla 1/5 ceny auta... Dík za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]