Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní brzdy pískají

Od: spok* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám škodu felicii 1.3i, 50 Kw, rok 1995 a potřebuji vědět proč mi pořád pískají zadní bubny po sundání brzdového pedálu nohou nebo při povolování ruční brzdy, bubny jsem rozdělal a vše jsem vyčistil od prachů ale pořád dál píská... Děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, někdy to bývá obložením. Některé obložení obsahuje větší množství bronzových částí a to právě vyvolává to pískání. Píšete že jste to kontroloval, proto nepíšu že můžete mít sjeté obložení. Toho by jste si určitě všiml. Ty částečky vydírají buben více, radil bych je vyměnit.

pavka76*

Feldu jsem měl a ten zvuk si moc dobře pamatuju. Nejde o brždění,ale o paknu-pohyb zpět (odbrždění) . Mechanik mě to namázl,ale říkal,že to bude dělat za chvilku znovu. Měl pravdu.

hodnocení

0x

Připojuju se k pavka76,nic se neděje.Pobavilo mě že máte brzdy plný prachů,budu se muset podívat na svoje taky nějaký potřebuju..*smich*

sabahalkhair
hodnocení

0x

Hoj mi to kvičí už aj jak jedu tak mám radši stáhneté všecky okna a budu si tam muset namontovat rádio bo to je na chuja taká muzika...napiš jestli už víš co s tím bo gdyž se to namaže,dáš za to 6 kil a za 14 dní ti to vrže znova a nějaká výměna bubnů je 3500,- tož jak s tym synci-máte co na to?

spok*

no vyměnil jsem jěště na zadních bubnách pružiny za nové ale stejně to píská, ale nemohlo by to být rozpěrkou čelistí, kde by při výměně za nové nepískali? A taky mám otázku, prý na novějších felicií se dávali nějaké "plastové špunty", ale nevím co si mám pod tím názvem představit.

amidamaru*

Kluci maji pravdu.Ale zapoměli jeste na jednu alternativu.Chyceny brzdovy valecek.I toto dela to same.Kdysi,jak jsem mel 120-ku,nez jsem na to prisel mel jsem stahly buben asi 5x.A tam to slo jenom stahovakama.To byla prace.Jak jsem ale vymenil valecek,buben prebrousil,800-mistovkou smirkem,odmastil toulenem(dnes technickym benzinem).piskani zmizelo.A jeste jsem najezdil kolem 30 000 km,nez jsem ho dal do srotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]