Nejste přihlášen/a.
ky jako dezénu kilometrů potřeboval bych to vědět geometrie je v pořádku díky za odpovědi
při zítřejší bouřce třeba do rigolu a s velkým štěstím zrovna mezi stromy...osobně to vidím tak,že pneu nás všechny bez rozdílu drží na silnici-takže bych takhle vůbec nešpekuloval a pořešil nějaké méně jeté(ideálně nové)-stejně tak s brz.destičkama-kolik je ještě dost-1mm,2...?! Prostě ať mám pod kapotou sto kobylek,pět oslů anebo stádo krav,pneu a brz.desky jsou alfou omegou toho,že dorazím celej...(a spousta dalšího samozřejmě)
otázka:"kolik ujedete na 1.5mm..."je zcela jasná-nevím jak u vás,ale u nás v Českých zemích jí každý gramotný jedinec chápe tak jak je položena,čili to,že se z toho nakonec vyklube skrytá rezerva pro "chytráky"(v součtu 3.1mm)je oproti otázce diametrálně odlišná...Tak když tak příště rovnou napoprvé-bez plus minus autobus a "asymetrie"(čili asi metr hluboké)...
Z češtinářského a logického hlediska se tazatele musím zastat za dobře položený dotaz. Nikde neuváděl, že 1,5 mm je "zbytková" nebo "současná" tloušťka dezénu, takže čistě logicky vzato jde o úbytek 1,5mm ať už z nové nebo téměř sjeté gumy. Z prvních i některých dalších reakcí rádců je znát, že si další podrobnosti domysleli sami...
Z čistě matematického hlediska by pro přesnost bylo třeba uvést vnější průměr pneu, větší kolo se na stejné vzdálenosti otočí méněkrát a má tedy menší úbytek dezénu...
tady bych asi polemizoval-obdobou je údaj třeba 1 sekunda,každý máme konkrétní představu,narozdíl od definice periody záření atomu cesia za absolutní nuly anebo tlaku v pneu-údaj 2.5 je každému taktéž jasný,ale už samotné jednotky tlaku Pascaly,bary,torry,palce výšky sloupce Hg,pojmy "normální tlak"( na 45 st.s.š.při nějaké dané teplotě u hl.moře)atd...Vše je jasné-napíšu-li kolik ujedu na 1.5mm,je dán předpoklad,že se ptám kolik ještě ujedu na pneu,která má 1.5mm vzorku...,soudě podle odpovědí to tak chápala většina...při otázce kolik ještě ujedu na 5litrů benzínu,taky asi většina předpokládá,že mám v nádrži 5 litrů a ne 25-jelikož jsem před chvílí tankoval...Ale v tom je čeština krásná-ta hra se slovy,dvojsmysly a ták...
V podstatě chápu a souhlasím, ale třeba v trabantu jsem přemýšlel kolik ještě ujedu na 5 litrů, než se budu muset ohnout a přepnout na rezervu!
Tak to se těžko určuje, kolik km najedeš na tyto vzorky. Na jejich opotřebení má vliv sposta věcí, včetně stylu jízdy. Ale jen tak mimochodem..pneumatiky s dezénem 1.5 mm by na silnici neměly už nic dělat, policajtům by se to nelíbilo. Pneumatiky mohou mít nejméně 1.6 mm (letní), pod 1.6 mm jsou už nevyhovující
hahner: ano, Matěj se asi právě probudil ze zimního spánku a bez čtení příspěvků odpovídá na již dávno zodpovězené dotazy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.