Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik ještě ujedu na gumy

Od: klesti odpovědí: 21 změna:

pneumatiky mají 3,4 mm vzorku minimální je 1,6 mm kolik na tam ujedu díky za odpověď chystám se totiž do chorvatska a nevim jestly koupit nové nebo to vydrží sou to godyyry co myslíte?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1) Nove letni pneumatiky maji prumerne hloubku dezenu kolik? Okolo 10mm?

2) Do Chorvatska a zpatky najedes kolik? 2000km?

3) Kdyz by si se ze soucasnych 3.4mm mel behem 2000km dostat pod 1.6mm, znamenalo by to ubytek 1mm/1100km.

4) Znamenalo by to tedy, ze nove pneumatiky Te do pripustneho ojeti vydrzi asi 9400km.

Pokud nejezdis jako prase nebo stale po sterku, tak u Goodyearu tohle nehrozi.

hodnocení

1x

Zalezi na vice faktorech (stylu jizdy, zatizeni, geometrii vozu), kazdy druh pneu ma jiny index opotrebeni, ale v pripade, ze nemate rozhozenou geometrii, tak Vam vzorek musi vystacit v pohode na cca. 10000km, takze cesty do chorvatska bych se nebal. V chorvatsku by jste uz vubec nemel mit problem, protoze tam maji min. vzorek 1mm. Pro zajimavost odkaz na min. hloubku dezenu v ruznych statech.

pneukostelnik.cz/...

klesti
hodnocení

geometrie je nově udělaná všechno sedi tak jak má

klesti
hodnocení

jenomže jedu přes slovinsko a tam je minimální hloubka dezénu 3mm je to tak?

fidonet*

předpokládáš, že po cestě sjedeš 0,6 mm? Já si nepamatuji za 10 let, že bych sjel nové pneu :) , a to ani na původním autě ani současném :) ale asi zavísí KOLYK najedu ročně, což není mnoho. Ale 0,6 do chorvatska a zpět při lepší jízdě určitě nesjedeš ...

klesti
hodnocení

TAk jak je to v tom slovinsku kolik je mm minimalně

Ve Slovinsku je 1mm, takze naprosto v pohode.

Snad kdekoliv v Evrope je minimum 1.6mm nebo mene.

ar*
hodnocení

0x

Jestli máte ten vzorek po celé šíři pneu takto "hluboký" klidně do Chorvatska můžete jet. Než se dostanete na těch 1,6mm najedete ještě tak přibližně 10 000. Jenom je potřeba si dávat větší pozor na "vyjeté koleje" za deště. Gumy s mělkým vzorkem jsou náchylnější na aquaplaning.

klesti
hodnocení

ano vzorek je po celé šířce ne zě bych neměl na nové gumy ale pak už tam dám dojed zimní a před zimou dám nové zimní pneu

rpt*
hodnocení

0x

Ja jsi myslím že by měly vydržet , ale i tak bych pro jistotu koupil nové...stejně by jste je koupil za nějakou dobu po návratu, tak už můžete jet bezestarosti!

erikch*
hodnocení

0x

něco ještě vydrží(dovču)-ale v Chorvatsku(a nejen tam)mají poněkud odlišný povrch,na němž se auto chová úplně jinak než u nás(naše specialitka "štěrkodrti"je sice báječná,ale v Evropě vcelku ojedinělá))-abyste nebyl nepříjemně překvapen,hlavně za děštíčka...Prostě opatrně,vklídku a šťastnou cestu...

klesti
hodnocení

ano ten povrch znám když zaprší do chorvatska jezdím každoročně tak teda co myslíte že to vydrží?

rpt*
07.07.10 10:11
hodnocení

0x

ano

amidamaru*
hodnocení

0x

Ja zase ti doporucuji radeji vymenit.V chorvatsku je totiz norma,jak u nas 1.6,tak u nich 3 mm.Staci,aby te zastavil jejich polda a mas pokutu jak usitou.S nimi se nedomluvis a jak ti to prijde domu,uz je pozde.

ar*

amidamaru pokud by jste si přečet odkaz který jsem dal bull® , ušetřil by jste čas a nemusel plácat nesmysly.

klesti
hodnocení

tAK ČAS NESTRÁCIM PROTOŽE SE V TOM ANI NEPLÁCÍM TO CO SEM DAL BULL TAK JE KRAVINA VŠUDE JE 1,6 MM V CHORVATSKU 1MM NA SLOVENSKU TAKTÉŽ

ar*

Klesti, lépe přečtěte na koho jsem reagoval a přímo i oslovil. ;) Jinak ten odkaz od bula sedí, tam píšou 3mm v zimním období.

klesti

Píšou tam 3mm v obou obdobých a to neni správně v létě je to 1,6*smich*

amidamaru*

Are-Byls tam?Ja jo.Pisu co je tam v realu a ne co si nekdo vycucal z prstu!Ať jede,kdyz dava na tvoje rady.Ale pokutu si at necha proplatit od tebe,nebo od nejakeho buly.A Chorvatska policie je zasedla na turisty!

klesti
hodnocení

NECHÁPU CO TO PÍŠEŠ V CHORVATSKU JE 1MM A NEVIM CO BY MĚ MĚLO CHODIT DOMŮ

amidamaru*

Ja mel 1/21 roku stare gumy(letni)a mel problem vysvetlovat.Jeste ze jsem mel od toho ucet.Jinak by mi nepomohla ani svecena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]